Papa počastio siromahe božićnim ručkom

Poslije podnevne molitve Papa je u nedjelju 26. prosinca u atriju dvorane Pavao VI. ugostio ručkom 517 osoba. To su siromasi te oni koji se za njih brinu u kućama sestara i braće misionara ljubavi Majke Terezije, o stotoj obljetnici njezina rođenja.

Vrhovna glavarica sestara pozdravila je Papu u ime svih i zahvalila što ih Sveti Otac ispunja tolikom radošću u srcu Crkve. “Majka Terezija mnogima je podarila svjetlo pa i mi od Vas tražimo blagoslov da bismo i mi mogli postati svjetlo onima koji su još u tami. Danas ste nam Vi, Sveti Oče, vidljivi znak Božje ljubavi te vam obećavamo svoje molitve.”

I jedan od siromaha također je zahvalio Svetom Ocu te kazao kako se osjećaju očinski prigrljenima. I on je također, kako prenosi Hrvatski program Vatikanskog radija, obećao molitve za Papu.

Papa je u obraćanju gostima govorio o otajstvu Božića i koliko nas Bog ljubi kad je želio postati jedan od nas i da nam bude blizu oslobađajući nas od grijeha i zla i dajući nam nadu da nikad nismo sami.

“Neka svjetlo djeteta Isusa rasvjetljava naš život kako to vidimo u mnogih svetaca i posebno u blaženoj Terezi iz Kalkute koja je služila Kristu u svakoj osobi”, kazao je Sveti Otac, dodavši da je Majka Terezije postala tako poznata jednostavno stoga što je živjela skriveno za ljubav i iz ljubavi.

“Sama je govorila da joj je najveća nagrada ljubiti Isusa i služiti siromašnima. Njezin sićušni lik očiti je pokazatelj bića koje je Bog preobrazio. Tako se i naš život može promijeniti kad susretnemo Isusa te potom možemo biti svjetlo drugima”, rekao je Papa i na sve zazvao blagoslov svete Nazaretske obitelji. (radio vatikan / ika / gk)