Papa: Odmor je pogodno vrijeme za slušanje Riječi Božje

Kratki podnevni nagovor ove nedjelje papa Benedikt XVI. je usredotočio na ljetni odmor kao neophodno potreban čovjeku, istodobno istaknuvši kako je još važnije slušanje Riječi Božje.

Škole su završile, barem u sjevernim krajevima naše hemisfere, većina ljudi se nalazi ili sprema na ljetni odmor, rekao je Papa i primijetio kako se i on sam povukao u svoj ljetnikovac Castel Gandolfo da bi se odmorio.

To je, međutim, pogodno vrijeme kada se čovjek može posvetiti najvažnijim stvarima u životu, a to je slušanje Božje Riječi, upozorio je Sveti Otac vjernike koji su ponovno u velikom broju stigli u gradić u kojem Papa ove godine provodi svoj odmor.

Benedikt XVI. je primijetio kako o tome govori i nedjeljno Lukino evanđelje, koje opisuje Isusov posjet Marti i Mariji. Marta, koja ga je nastojala što bolje ugostiti, ukorila je Mariju, koja je sjela pokraj Isusovih nogu i slušala ga. To međutim ne znači da valja prezirati ljudske aktivnosti, a još manje gostoprimstvo, objasnio je Papa vjernicima na raznim jezicima, istaknuvši da je Isus htio Martu upozoriti kako će sve proći, a ostaje jedino vječna Božja Riječ, koja osmišljava naš rad. (ika / gk)