Ovaj je Slovenac već prehodao 25000 km, a sad je krenuo na još duži put! Zastao je u Mariji Bistrici

Na Trgu Pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici jučer je upriličena mala svečanost povodom dočeka Olivera Tiča, svjetskog putnika i avanturista iz Slovenije. Oliver, koji je sa svojim psom Carlitosom prehodao već impresivnih 25000 kilometara od Argentine do Aljaske, započeo je novu etapu svojih putovanja, ovaj puta planirajući preći još 30000 kilometara kroz četiri kontinenta.

Oliverovo putovanje nije samo fizičko premještanje iz točke A u točku B; to je putovanje koje razbija granice, gradi mostove među kulturama i promiče duh zajedništva.

Oliver Tič, rođeni Slovenac, nije samo avanturist; on je istraživač čija su putovanja duboko povezana s upoznavanjem novih ljudi i kultura. Svoju avanturu nastavlja s ciljem da otkrije nepoznato, razumije različite životne stilove i sklopi nova prijateljstva širom svijeta. Njegov pristup putovanju kao životnom stilu, a ne samo kao seriji odredišta, odražava njegovu filozofiju da je putovanje najintenzivniji oblik učenja.

Plan Putovanja Početak: Slovenija, prolazak kroz Hrvatsku Ruta: Bugarska, Grčka, Turska, potom prelazak u Aziju. Cilj: Proći Aziju, Australiju, Afriku, i vratiti se u Europu

Podržavaju ga Članovi Lions kluba Zagorje, koji su ga i dočekali u Mariji Bistrici, a dočeku se pridružila i Limena glazba KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica. Osobnu podršku dali su mu i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, koji zbog obveza nije mogao osobno prisustvovati dočeku, kao i rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević, koji ga je primio, pozdravio i zaželio mu sreću u nastavku putovanja.