Otvoren natječaj za nove skladbe za Pitomaču 2014.

Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja poziva sve zainteresirane da svoje glazbene uratke dostave do 28. veljače 2014.
I ove godine udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja objavila je natječaj za nove skladbe za Pitomaču 2014. Skladbe se mogu prijaviti za dvije festivalske večeri, večer Podravine i večer Podravlja. Ovisno o festivalskoj večeri, nove skladbe trebaju zadovoljiti određene uvjete.
Tako nove skladbe za večer Podravine u svojem izričaju, aranžmanu i načinu izvedbe moraju sadržavati jedan od sljedećih elemenata: korištenje stihova na kajkavskom dijalektu, korištenje podravskih motiva u stihovima na hrvatskom književnom jeziku, korištenje glazbenih izričaja primjerenih za izvedbu na glazbalima karakterističnim za Podravinu.
Jedan od kriterija za večer Podravine je prvi festivalski nastup za izvođače s područja uže Podravine čime glazbeni festival nastavlja tradiciju predstavljanja mladih podravskih izvođača i tamburaških sastava koji kroz godine glazbeno sazrijevaju na pitomačkoj pozornici.
Nove skladbe za večer Podravlja moraju sadržavati tradicionalne karakteristike krajeva kontinentalne Hrvatske uz rijeku Dravu (Međimurje, Hrvatsko zagorje, Podravina, Slavonija i Baranja). Stihovi mogu biti pisani na hrvatskom književnom jeziku ili narječjima hrvatskoga jezika – kajkavskom i slavonskoj ikavici. Citati u stihovima mogu biti i na drugim jezicima povijesno vezanim uz navedeno zemljopisno područje.
Svoje glazbene uratke možete prijaviti na natječaj do 28. veljače 2014. godine na adresu:
Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja
Ljudevita Gaja 26/1 33 405 Pitomača ili putem interneta na e-mail adresu festival@pitomaca.hr.
Detaljne uvjete natječaja i prijave pronađite na službenoj internetskoj stranici festivala Pjesme Podravine i Podravlja – www.pitomacafestival.hr.