Osniva se Županijski zavod za socijalnu skrb

Promjene u sustavu socijalne skrbi trebaju podići kvalitetu usluga i približiti ih korisnicima, rečeno je danas na press konferenciji u Krapini. Sergej Augustin Erdelja, ravnatelj krapinskog Centra za socijalnu skrb je najavio osnivanje Županijskog zavoda za socijalnu skrb sa sjedištem u Krapini, nakon čega sadašnji Centri postaju podružnice, a novost je, da će se sjedište podružnice iz Zlatar Bistrice preseliti u Zlatar. To je obrazloženo potrebom za kvalitetnijim radom, ali i previsokim troškovima najma prostora u Zlatar Bistrici, za razliku od Zlatara koji prostor ustupa bez naknade. Novost je i dislociranje ureda u mjesta s velikim brojem korisnika, a prvi takav ured otvorit će se u Mihovljanu. U planu je otvaranje ureda još za Lobor i Budinšćinu. Važno je istaknuti, da svi djelatnici ostaju na svojim radnim mjestima i da ova reorganizacija neće dovesti do viška djelatnika, već naprotiv do novog zapošljavanja.
 

Promjene u sustavu socijalne skrbi trebaju podići kvalitetu usluga i približiti ih korisnicima, rečeno je danas na press konferenciji u Krapini. Sergej Augustin Erdelja, ravnatelj krapinskog Centra za socijalnu skrb je najavio osnivanje Županijskog zavoda za socijalnu skrb sa sjedištem u Krapini, nakon čega sadašnji Centri postaju podružnice, a novost je, da će se sjedište podružnice iz Zlatar Bistrice preseliti u Zlatar. To je obrazloženo potrebom za kvalitetnijim radom, ali i previsokim troškovima najma prostora u Zlatar Bistrici, za razliku od Zlatara koji prostor ustupa bez naknade.

Novost je i dislociranje ureda u mjesta s velikim brojem korisnika, a prvi takav ured otvorit će se u Mihovljanu. U planu je otvaranje ureda još za Lobor i Budinšćinu. Važno je istaknuti, da svi djelatnici ostaju na svojim radnim mjestima i da ova reorganizacija neće dovesti do viška djelatnika, već naprotiv do novog zapošljavanja.