Opremljeni Božjom opremom suprotstavljate se zlu

Vojni ordinarij Juraj Jezerinac predvodio je u utorak 27. rujna svečano misno slavlje u povodu blagdana sv. Mihaela i proslave Dana policije za prostor Policijske uprave Karlovačke.

Misa je slavljena u crkvi Presvetog srca Isusova u župi Novi centar u Karlovcu, a koncelebrirala su desetorica svećenika i vojnih kapelana na čelu s karlovačkim vojnim dekanom Andrijom Markačem te karlovačkim dekanom mons. Ferdinandom Vražićem.

Uz čelništvo policijske uprave i predstavnika MUP-a, zapovjedništva HKoV, Karlovačke županije i predstavnika gradova i općina, na misi su se okupili rodbina i prijatelji poginulih, nestalih i preminulih hrvatskih redarstvenika. Glazbom je misu animirao župni zbor župe Presvetog srce Isusova pod vodstvom s. Davide Dizdar i uz orguljsku pratnju Dubravka Rukavine.

Govoreći o duhovnim bićima koje priznaju sve svjetske religije – anđelima, biskup Jezerinac nazvao ih je najbližima Bogu, prinosnicima njegove volje o kojima piše Sveto pismo odnosno Knjiga otkrivenja. Mihaela odnosno onoga “tko je kao Bog” i prvog među anđelima ističe se kao onoga tko se suprotstavio Luciferu, anđelu svjetlonoši koji se htio uzdići iznad Boga. Zlo je, nažalost, i danas prisutno, širi se grijeh izdizanja iznad Boga, a primjer prisutnosti zla govori i završetak beatificiranih Drinskih mučenica. Sloboda koju uživamo u borbi protiv zla nije plaćena niti zlatom niti srebrom već krvlju naših branitelja. I vi, policajci, opremljeni Božjom opremom, suprotstavljate se zlu. Obucite oklop pravednosti, riječ Božja neka vam bude hrana, imajte štit vjere i kacigu riječi Božje. Biti policajac privilegirano je zvanje štititi ljude od zla u nekima od njih, zaključio je biskup Jezerinac.

Biskup Jezerinac nazočio je zatim s vojnim dekanom Andrijom Markačem na svečanoj skupštini Policijske uprave Karlovačke održanoj u prepunom Zorin domu, gdje su se okupili i predstavnici policijskih izaslanstava BiH i Slovenije. (ika / gk)