Održana skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

U subotu je održana redovna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica.

Na skupštini su jednoglasno prihvaćena izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu. DVD Tugonica – Podgrađe trenutno broji 62 temeljna člana, 3 počasna i 42 člana vatrogasne djece i mladeži. U prošloj godini na području djelovanja društva, nije bilo intervencija, ali su četiri izlaska zabilježena na dislokaciji u Turističkom naselju Zaton kod Zadra, gdje su prošle godine četvrti put zaredom dežurali vatrogasci Tugonice i Podgrađe, zajedno sa vlastitim navalnim vozilima.

Uz preventivu i ostale redovne vatrogasne dužnosti i u prošloj godini mnoštvo je članova sudjelovalo u raznim manifestacijama u organizaciji Svetišta MBB-e, a na skupštini je naglašena i izvrsna suradnja sa Općinom Marija Bistrica.

Skupštinu su pozdravili brojni uzvanici, među ostalim i rektor Svetišta MBB-e vlč. Zlatko Koren, zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ-e Marijan Lovrenčić, pročelnik područnog ureda za zaštitu i spašavanje Krapina Dražen Strabić, predstavnici Turističkog naselja Zaton, te predstavnici 22 dobrovoljna vatrogasna društva iz Krapinsko-zagorske i zagrebačke županije te grada Zagreba.