Održana skupština DVD-a Laz

Dobrovoljno vatrogasno društvo Laz, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica u subotu 22. ožujka u Vatrogasnom domu u Lazu BIstričkom održalo je redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. U izvješću o radu, koje je prihvaćeno jednoglasno, istaknuto je kako DVD Laz trenutno ima ukupno 70 članova, od čega 40 aktivnih, 6 u pričuvi, 2 podupirajuća, jednog počasnog te 21 člana mladeži i djece.

U prošloj godini nije zabilježena niti jedna intervencija na području djelovanja, što govori o dobroj preventivi. Članovi društva i u prošloj godini i sudjelovali su u vjerskom i društvenom životu Župe Laz i Općine Marija Bistrica. Izdvajamo vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu, obilježavanje sv. Florijana, te sudjelovanje u procesijama pred blagdan MBB-e, na Tijelovo i Cvijetnicu. Za učenike Područne škola Laz, organiziran je u svibnju i dan otvorenih vrata, a sudjelovalo se i u vatrogasnoj vježbi u organizaciji VZO Marija Bistrica. Dva člana boravila su i na vatrogasnoj dislokaciji u Zatonu kod Zadra. U Izvješću o radu spomenuto je i da su Hrvatske šume u lipnju prošle godine darovale DVD-u Laz terensko vozilo Lada Niva, na čemu su u društvu jako zahvalni, a s obzirom na dotrajalost auto cisterne koju posjeduju, želja je vozni park obnoviti nešto mlađim vatrogasnim vozilom.

Na skupštinu su primljene i dvije nove članice, Petra Gabud i Tajana Hrastović, a promijenjen je i jedan član Nadzornog odbora. Umjesto Josipa Dolčića, koji je podnio usmenu ostavku, izabran je Ivan Kušt. Skupštinu su pozdravili načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički i njegova zamjenica Dubravka Bartolović, župnik župe Laz vlč. Ivan Jakopović, član Predsjedništva VZ KZŽ-e i predsjednik VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, predstavnice KUD-a Laz, te predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava: Marija Bistrica, Tugonica-Podgrađe, Sveti Matej, Gornja Stubica, Zlatar Bistrica, Zlatar, Konjščina, Moravče, Andrilovec, Šašinovec, Kobiljak, Sesvestka Selnica, Planina Gornja, Kašina Gornja i Glavničica.

Održana Skupština DVD-a Laz

U subotu 14. travnja je održana redovna skupština DVD-a Laz, koje djeluje u okviru Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu društva u prošloj, kao i planovi za ovu godinu. U 2011. DVD Laz nije imao niti jednu intervenciju, što govori o dobroj preventivi, no do sada ova godine je pak donijela 3 intervencije. Sve više se pažnje u ovom društvu polaže i na rad s mladima, pa trenutno društvo od ukupno 71 člana ima i 10 pripadnika vatrogasne mladeži i 13 pripadnika djece od 6 do 12 godina, koja su u prošloj godini sudjelovala i na ukupno četiri natjecanja. Ukupno 16 članova prošle je godine prošlo razna osposobljavanja, od vatrogasca prve klase do časnika, a brojni članovi sudjelovali su i u vjerskim manifestacijama, kako u svojoj župi Svetih Andrije i Mateja na Lazu, tako i u Svetištu MBB-e. Na samoj skupštini dodijeljena su i priznanja za 10 godina rada u društvu a dobili su ih Krešimir Dijanić, Josip i Vedran Dolčić, Tomislav Kušt, Ivan Mikuš i Kruno Hrastović. Skupštinu su pozdravili član predsjedništva Vatrogasne zajednice KZŽ-a Vladimir Juriša, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber, župnik na Lazu vlč. Ivan Jakopović, predstavnici brojnih prijateljskih vatrogasnih društava kao i KUD-a Laz.