Održana četvrta ovogodišnja korizmena tribina u bistričkom Svetištu

U Kapelici sv. Petra, u Svetištu MBB-e, u petak (28. ožujka) je održana četvrta korizmena tribina u organizaciji Svetišta MBB-e i Matice Hrvatske – Ogranak Marija Bistrica, autora i voditelja Branimira Bilića.

 

 

 

Na temu ''Vrijednost života i uspjeh u životu'' govorili su Miro Gavran, najprevođeniji hrvatski pisac i Rene Medvešek, glumac, redatelj i profesor na  Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

 

Bila je ovo najposjećenija ovogodišnja tribina, sa preko 90 posjetitelja, koje su voditelj i gosti, nasmijali, potaknuli na razmišljanje i oduševili.

 

 

 

 

Miro Gavran i Rene Medvešek odgovarali su i na pitanja posjetitelja, govorili o svojim pozivima, uspjesima u životu i načinima da uz sve ostanu normalni.

 

 

 

Užitak je bilo slušati i gledati dva velikana hrvatske kulture, s kojima bi se, kako je napomenuo voditelj tribine Branimir Bilić, ponosile i mnoge veće zemlje od naše. No, ipak u hrvatskim medijima, Gavrana i Medvešeka nema puno. Na pitanje zašto je to tako, odgovor možete potražiti sami.

 

 

Snimka ove tribine bit će emitirana u programu RMB-a u četvrtak 3. travnja u 17 sati.

 

 


Posljednja ovogodišnja (peta) korizmena tribina na rasporedu je u petak 4. travnja, također u Kapelici sv. Petra s početkom u 19 sati. Na temu ''Budućnost hrvatske mladeži'' govorit će don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba i prof. dr. sc. Renato Matić, sociolog iz Zagreba.