Održan prvi Korizmeni susret u Svetištu MBB-e: “Vjera i nevjera u hrvatskom društvu”

Jučer (petak 20. veljače) su započeli Korizmeni susreti u organizaciji Svetišta MBB-e i Ogranka Matice hrvatske u Mariji Bistrici. Prvi gost moderatora Branimira Bilića bio je ugledni hrvatski intelektualac svjetskog glasa, fizičar i praktični vjernik, iz Švicarske, prof. dr. sc. Davor Pavuna. Predavanje je održano u Kapelici sv. Petra, a nazočilo mu je više od 150 zainteresiranih koji su više od 2 sata uživali u nadahnutom predavanju dr. Pavune na temu ''Vjera i nevjera u hrvatskom društvu''.

Svjetski fizičar prokazao je i dokazao u svom predavanju koliko se znanost i vjera zapravo isprepliću, dotaknuvši se u izlaganju, ali i u odgovorima na brojna postavljena pitanja i govora o vjeri i nevjeri, Bogu i čovjeku, životu i smrti, strahovima i nadi.

Korizmeni susreti nastavljaju se u petak, 27.veljače. Na temu ''Potrebe i budućnost mladih u Hrvatskoj'' gostovat će: Julio Car, Antun Palanović, Jurica Gregurić i Željka Lisec, a moderator će biti također Branimir Bilić.

Posljednji ovogodišnji korizmeni susret održat će se 06. ožujka na temu ''I u mojoj školi i u mojem mjestu živi Vukovar'', a gošće će biti: Barbara Sipina, vjeroučiteljica i Vesna Brlek, ravnateljica OŠ Marija Bistrica. Moderatorica će biti prof. Ivančica Tomorad.