Održan 11. Recital Josip Ozimec


U subotu je u Mariji Bistrici u organizaciji Radija Marija Bistrica održan 11. po redu Recital Josip Ozimec Marija Bistrica 2009. Na samoj završnici izvedeno je 26 pjesama, a u zborniku pod naslovom Neka i nas zapoštaju, objavljeno je 65 pjesama, između 337 radova, koje je na ovogodišnji natječaj poslao 81 autor.

Stihove su kazivali Jelena Januš, Nina Kaić i Vid Balog, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Ivica Pepelko.

U kategoriji čakavske poezije prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda treću nagradu osvojila je Nevenka Erman iz Žminja za pjesmu Medavica od lata, drugonagrađena je pjesma Gospe mora Nikše Krpetića iz Splita, a prvonagrađena je pjesma To ja Marije Kovač iz Grižana.

Na standardu sud je 3. nagradu dodijelio Ivanu Babiću iz Zagreba za pjesmu Sveti Franjo u Rami, druga nagrada pripala je Marku Greguru iz Koprivnice za pjesmu bez naslova, a prva nagrada odlazi u Rijeku Katji Šepić za pjesmu Kameni anđeo.

Od kajkavskih pjesama sud je za treću nagradu odabrao pjesmu Kamenček Boži znamenček Željke Skledar iz Zaprešića, Stješan Kovačec-Štef osvojio je drugu nagradu za pjesmu Čovek ide, a pjesma Nuoč je dotepla bonceke v ižu Zdenki Maltar iz Novog Marofa donijela je po treći puta prvu nagradu na kajkavštini.

Nagradu publike osvojila je pjesma Kaj je kaj Maksimilijana Milana Hercega iz Bisaga. Nakon Recitala u Domu kulture u Mariji Bistrici otvorena je i izložba 800 bistričkih godina u organizaciji Turističke zajednice Općine Marija Bistrica.