Odabrana hrvatska pjesma za Eurosong 2013.

NA EUROSONGU 2013. Hrvatsku će predstavljati pjesma “Mižerja” autora Gorana Topolovca iz Duge Rese.

Tako je odlučilo Povjerenstvo za izbor pjesme za Eurosong poslije preslušavanja skladbi koje su pristigle na javni poziv, a u kojem su se nalazili v.d. urednika Zabavnog programa HRT-a Velimir Đuretić, glazbeni producent i aranžer Nikša Bratoš te glazbeni producent i skladatelj Ante Pecotić.

Odabrana je i rezervna pjesma čiji je autor Miroslav Buljan iz Zagreba, a naziv pjesme je “Cili svit za bili cvit”.

Ovime je završen izbor pjesme te sad slijedi izbor izvođača. U Povjerenstvo za izbor izvođača imenovani su Velimir Đuretić, Nikša Bratoš i Mojmir Čačija, dok su članovi u zamjeni Vesna Karuza i Ante Pecotić.

  Podsjetimo, klapu čine šestorica pjevača iz pet klapa – Marko Škugor iz klape Kampanel, Ante Galić iz klape Sinj, Nikša Antica iz klape Kampanel, Leon Bataljaku iz klape Crikvenica, Ivica Vlaić iz klape Sebenico i Bojan Kavedžija iz klape Grdelin. Autor pjesme 'Mižerja' je Goran Topolovac. Autor vokalnog aranžmana je Mojmir Čačija, a glazbeni producenti Dragan Brnas i Nikša Bratoš. Prvi polufinale Eurosonga, u kojem se za prolazak u finale natječe i Hrvatska, održat će se 14. svibnja. Uz Hrvatsku iste večeri nastupaju Slovenija, Srbija i Crna Gora, Danska, Nizozemska, Austrija, Estonija, Rusija, Litva, Irska, Bjelorusija, Cipar, Belgija i Moldavija. Dalje prolazi 10 zemalja. Finalno natjecanje Eurosonga održava se 18. svibnja.