Obilježen Dan Župe i Općine Marija Bistrica

Jučer na Svetkovinu Majke Božje Bistričke (13.srpnja) , dan Župe, Svetišta i Općine Marija Bistrica mladu misu služio je vlč. Kornelije Grgić, a propovijedao je mons. Lovro Cindori, kanonik prvostolnoga Kaptola zagrebačkog. Misu u 18 sati također je predvodio vlč. Grgić, a propovijedao je stalni đakon Miljenko Bošnjak.

Na dan Općine jučer je održana svečana sjednica općine. U svom obraćanju prisutnim vijećnicima i gostima načelnik Stjepan Muhek, istaknuo je kako se nalazimo u teškim vremenima pogođenim recesijom i kako misli da još  nismo dotakli dno. No, usprkos svemu Općina i u ovoj godini uspijeva kroz teško razdoblje kročiti bez zaostatka i dugova, namiruju se sve potrebe i mnoštvo korisnika, koji ovise o općinskom proračunu.

Sjednici su između ostalog prisustvovali župan KZŽ-e Siniša Hajdaš Dončić, koji je pohvalio rad općine, posebno s obzorom na globalnu krizu, zatim  predsjednik i potpredsjednik Skupštine KZŽ-e dr. Višeslav Ćuk i Josip Kovačić, načelnici susjednih općina Gornja Stubica Željko Lisak i Zlatar Bistrica Žarko Miholić, predstavnici Buzeta, grada prijatelja Općine Marija Bistrica i drugi.

Na sjedici su dodijeljena i priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Povelju Općine dobila je tvrtka Ziegler d.o.o. iz Zagreba, priznanja su dobili Udruga vinogradara ''Marija Bistrica'' i Udruga umirovljenika ''Marija Bistrica'', Franjo Matok i Ignac Babić, a zahvalnice Josip Palanović i Elvis Lacković. U Domu kulture u sklopu obilježavanja dana općine održana je Promocija monografija Marije Bistrice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Marija Bistrica“, a otvorena je i Izložba ručnih radova udruge „Hrvatska žena“ Marija Bistrica. Tradicionalni koncert održala je i Limena glazba KUD – a “Lovro Ježek”, ove godine uz goste Limenu glazbu DVD-a Kašina.