Obilježen Dan policije

U srijedu, 28. rujna 2016. godine na gradskom groblju u Krapini obilježen je Dan policije, ujedno i blagdan Sv. Mihovila, zaštitnika policije.

Dan policije obilježen je polaganjem vijenca kod centralnog križa na krapinskom gradskom groblju, kojeg su položili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik PU krapinsko-zagorske Jakob Bukvić, i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović,  koji su ujedno zapalili svijeće za poginule djelatnike Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Župan Željko Kolar istaknuo je nakon polaganja vijenca da Krapinsko-zagorska županija ima izvrsnu suradnju sa PU krapinsko-zagorskom te je izrazio zadovoljstvo sa profesionalnošću policijskih djelatnika i načinom na koji obavljaju svoju službu. „Izuzetno je bitno da se stanovnici Krapinsko-zagorske županije, ali i turisti te ulagači koji dolaze kod nas osjećaju sigurno. To je neupitno, jer po pitanju stanja sigurnosti PU krapinsko-zagorska ima najbolje rezultate na području Republike Hrvatske“, rekao je župan Kolar.

Povodom Dana policije, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar uputio je i čestitku:

„Svim pripadnicima policijskih snaga, umirovljenim i aktivnim policajcima čestitam Dan policije i blagdan Sv. Mihovila. Zahvaljujem vam na vašem plemenitom radu u očuvanju reda i sigurnosti, ključnih faktora koji su zaslužni za pozitivne rezultate u hrvatskom turizmu te stvaranju dobre poduzetničke klime. Svoju dužnost obavljate časno, savjesno i profesionalno, i uvjeren sam da ćete to nastaviti činiti i dalje. Ne smijemo zaboraviti da je na početku Domovinskog rata policija bila prva obrambena snaga iz koje su kasnije nikle ostale postrojbe koje su sudjelovale u stvaranju slobodne hrvatske države. Danas se stoga također prisjećamo i onih pripadnika policijskih snaga koji više nisu među nama, koji su položili vlastiti život na oltar Domovine ili su poginuli prilikom obavljanja  dužnosti“.