Novi sustav naplate parkiranja u MB

parking 1507

Općina Marija Bistrica uvela je novi sustav naplate parkiranja na svom području. Riječ je o sustavu automatizirane naplate i kontrole parkiranja. Parkiranje se može platiti putem parkirnog automata na samom parkiralištu i putem mobilnog telefona. Posebnu pogodnost kupnje povlaštene parkirališne karte (PPK) imaju stanovnici koji imaju prebivalište na području Općine Marija Bistrica i koji posjeduju vozilo tvrtke čije je sjedište na području Općine Marija Bistrica. Osim mogućnosti parkiranja, sa povlaštenom kartom može se prometovati u zoni posebne regulacije prometa. Za povlaštenu kartu naplaćuje se samo naknada za izdavanje koja iznosi 20,00 kuna. PPK vrijedi na svim parkiralištima, kojima raspolaže Općina Marija Bistrica, osim na parkiralištu (17 mjesta) nasuprot benzinske postaje INE, kao i na travnatom parkiralištu iza spomenute postaje.

DSCN6229parking 2 1507

Povlaštena karta može se podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Marija Bistrica svakim radnim danom od 08:00-14:00 sati.

Potrebna dokumentacija za izdavanje je:

  1. popunjeni zahtjev za PPK koji možete podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine i na internet stranici www.marija-bistrica.hr
  2. preslika osobne iskaznice
  3. preslika prometne dozvole vozila.