Novi slučaj H1N1 u Zaboku


Opća bolnica Zabok u petak je svečanom sjednicom upravnog i stručnog vijeća obilježila svoj dan. Naime, 20. studenog 2003. godine potpisan je ugovor o gradnji nove bolnice na Bračku, čime je označen i početak radova.

Danas se, zahvaljujući tome, Zagorci liječe u suvremeno uređenom prostoru i dobivaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, rečeno je na svečanosti na kojoj je ravnatelj dr. Stanko Belina istaknuo, kako je bolnica spremna na sve izazove, pa i najnoviju epidemiju svinjske gripe. To, kako je rekao, nije bio razlog da se ne održi svečanost.

Inače, u zabočkoj Općoj bolnici potvrđen je drugi slučaj gripe tipa H1N1. Ovaj puta oboljela je žena stara 41 godinu, koja ima i bolesna jetra.U bolnicu je smještena prije tjedan dana i to u izolirani odjel intenzivne njege s obzirom da se od početka sumnjalo da je zaražena virusom tzv. svinjske gripe. Žena se trenutno nalazi izvan životne opasnosti, no ne zna se kako će se bolest dalje razvijati.

Podsjećamo, u Zagorju je od svinjske gripe u noći s nedjelje na ponedjeljak preminuo 43-godišnji muškarac koji je imao zdravstvenih problema zbog prekomjerne težine, bolovao je od dijabetesa i povišenog krvnog tlaka.