Novi poraz bistričke Mladosti

Seniori NK Mladost Marija Bistrica u svom šestom jesenskom nastupu upisali su i peti poraz, i opet sa jednim golom razlike. Vodeći Omladinac slavio je u Dubrovčanu sa 3:2. Domaćini su poveli već u 1. minuti, do 10. imali 2:0, ali Mladost je do kraja poluvremena gospodarila terenom, preko Mijatovića smanjila na 2:1, a isti se igrač još dva puta sam našao pred golom Omladinca, ali je loše reagirao, pa se na poluvrijeme otišlo sa 2:1 za domaćine. Mladost bi imala šansu izjednačiti i iz kaznenog udarca, da sudac nije bio Alen Gamilec, koji jedini na terenu nije vido prekršaj na Zvjezdanu Petrovečkom. No, zato je odmah bez razmišljanja pokazao na penal početkom drugog poluvremena za domaćine, iako je nabačena lopta pogodila Darija Frajtaka, a o namjeri nije bilo ni govora. Trenutak prije toga zbog drugog žutog kartona isključen je Mladostaš Bartolek, pa se činilo da za goste iz Marije Bistrice nema nade. Ona se pojavila kada su domaćini promašili dosuđeni kazneni udarac, no samo 5 minuta kasnije ipak su povečali vodstvo na 3:1. Mladost je i sa igračem manje pokušavala i uspjela smanjiti rezultat na 2:3, ali za više nije bilo snage.

Time je definitivno i za ovu sezonu završena priča o plasmanu u 1. zagorsku ligu, jer Mladost nakon šest kola ima samo 3 boda, i iako su dovedena pojačanja, očito je da ona nisu dostatana ili dovoljno dobra niti za sredinu drugoligaške ljestvice. Na upravi kluba je da sada razmisli i donese odluku o nastavku natjecanja.

No, bez namjere da se razlozi za ovaj fijasko bistričkog nogometa traže negdje drugdje, valja spomenuti, da Mladost kroz cijelu jesensku sezonu ima najblaže rečeno katastrofalno suđenje. Posebna priča je, navodno perspektivan sudac Alen Gamilec, koji svojim suđenjem svaki puta uspije iziritirati sve strane na utakmici. Toliko lošeg suca već dugo nismo vidjeli u seniorskom nogometu, sa tako malo osjećaja za nogomet i igru, a sa toliko prepotencije i napuhanosti. Niti dvije minute ne mogu proteći, a da se ne istakne odlukum, koja je jasna samo njemu, i ponekad delegatima na njegovim utakmicama kojima se očito ili ne da pisati dodatno izvješće, pa ne posežu za negativnom ocjenom ili možda to ne smiju. A Mladosti je sudio zadnje dvije utakmice, uz naglasak da je u onoj 5. kola protiv Sloge imao nekoliko ogromnih grešaka na štetu oba kluba, ali je opet dobio prolaznu ocjenu.

Mladost inače u 7. kolu dočekuje NK Matija Gubec iz Gornje Stubice.