Novi album Iggy Popa – “Preliminaires” u prodaji

Iggy Pop, kum punka, na svom novom albumu zapjevao je ‘jezikom ljubavi’ i opasno se približio jazzu. ‘Preliminaires’ je inspiriran knjigom francuskog pisca Michela Houellebecka ‘Mogućnost otoka’.

Knjiga govori o smrti, sexu, kraju ljudske rase i još nekim zabavnim stvarima’, kaže Iggy. ‘Pročitao sam knjigu sa izuzetnim zadovoljstvom i u glavi sam skladao glazbu koju sam čuo dok sam ju čitao.’ Kasnije je Iggy počeo pisati glazbu za dokumentarac o Houellebeckovom životu i njegovom pokušaju da snimi film po ovoj knjizi, no glazba je prerasla taj projekt i postala samostalni koncept koji je sada pretočen u album.

Na albumu se uz nove Iggyjeve pjesme nalazi i nekoliko standarda poput ‘Les Feuilles Mortes’ koje su izvodili velikani poput Yvesa Montanda i Edith Piaf, ili Jobimovog klasika ‘How Insensitive’. Album je sniman u Woodstocku i Miamiu, gdje je Iggy napisao prve skice pjesama komponirajući na staroj gitari, u svojoj maloj vikendici na rijeci. ‘Poput Daniela, glavnog lika romana i ja sam se zasitio karijere zabavljača i želim nov život’, zaključuje Iggy priču o novom albumu.

Definitino ovo je novi Iggy, kakvog još niste čuli…

Album možete nabaviti u Dallas Records shopovima…