Nema nastave u 11 osnmovnih i 5 srednjih škola

Obzirom na snježne oborine i najavljene vremenske neprilike u narednim danima koje stvaraju probleme kod prijevoza učenika u školu i ostalom javnom prijevozu, Krapinsko-zagorska županija je pozvala škole da same procijene situaciju za svoje područje i odluče o potrebi odgode nastave. Shodno tome, 11 osnovnih i 5 srednjih škola uputilo je zahtjev Uredu državne uprave u KZŽ da odgode nastavu za vrijeme trajanja vremenskih nepogoda. U danima 15. i 16. siječanj nastava se neće održavati u osnovnim školama Sveti Križ Začretje, Krapinske Toplice, Đure Prejca Desinić, Veliko Trgovišće, Donja Stubica, Stjepana Radića Brestovec Orehovečki, pri Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice, Matije Gupca Gornja Stubica. U Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog Zabok nastave neće biti od 15. do 18. siječnja, a u OŠ Janka Leskovara Pregrada i OŠ Bedekovčina nastave nema 15. siječnja.

Što se tiče srednjih škola 15. i 16. siječnja odgođena je nastava u ŠUDIGO Zabok i Srednja škola Zabok, u Gimnaziji A.G.Matoša Zabok i Srednjoj školi Zlatar sutra nema nastave, a SŠ Oroslavje odgodila je nastavu danas poslijepodne.

Za sve škole koje nisu podnijele zahtjeve za odgodom nastave i u kojima se nastava u narednim danima bude održavala županica Sonja Borovčak uputila je poziv roditeljima da sami procijene situaciju na terenu te da djecu ne šalju u škole ukoliko su vremenske prilike loše.
(radio zlatar)