Neka nova godina bude hod mira

Obraćajući se tisućama hodočasnika pristiglih na Trg sv. Petra na prvu molitvu Anđeoskog pozdravljenja u 2013. godini, papa Benedikt XVI. izrazio je nadu da će u njoj prevladati mir.
 
“Nova je godina poput nekog putovanja: neka uz Božje svjetlo i milost to bude hod mira za svakog čovjeka i svaku obitelj, za sve zemlje i za cio svijet”, poručio je Papa u podnevnom nagovoru.
 
Govoreći o Svjetskom danu mira koji se obilježava prvog dana u godini, Sveti Otac je istaknuo da su mirotvorci svi oni koji iz dana u dan nastoje zlo pobijediti dobrom, snagom istine, oružjima molitve i oproštenja, poštenim i dobro učinjenim poslom, znanstvenim istraživanjem u službi života, tjelesnim i duhovnim djelima milosrđa.
 
Mirotvoraca je mnogo, ali se za njih ne čuje; poput kvasca u tijestu, čine da raste čovječanstvo prema Božjem naumu, kazao je Papa.
 
“U ovom prvom Angelusu u novoj godini molimo Presvetu Mariju, Majku Božju, da nas blagoslovi, kao što majka blagoslivlja svoju djecu koja moraju krenuti na putovanje”, rekao je Benedikt XVI. (news.va / ika / gk)