Nastavlja se manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici”

Manifestacija “Ljeto u Mariji Bistrici” prvoga srpanjskog vikenda donosi bogat program. Već danas, 05. srpanj na rasporedu je recitalni program pod nazivom “Odškrinute dveri bistričke”, koji će se održati u Bazilici Majke Božje Bistričke  s početkom u 19 sati, u izvedbi recitatorske družine “Bistričko srce”. Sutra, 06. srpnja KUD “Lovro Ježek” organizira 27. susret folklornih ansambala. Sudionici će prisustvovati misi u 18 sati u bazilici MBB-e, a u programu na središnjem bistričkom trgu od 19 sati, uz domaćine nastupiti će KUD-ovi Remetinec, Vinica, Laz, Đurmanec, Bukovac Zagreb, Zabok i HKPD Bosiljak Čučerje. U nedjelju Planinarsko društvo “Grohot” Marija Bistrica organizira tradicionalni pohod Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice. Okupljanje i doček gostujućih planinarskih društava uz “Bistričku dobrodošlicu” je do 10 sati na početku Obilaznice “Za dušu i tijele” Mirko Fulir. Pohod počinje u 10.30 sati, u 15 je planiran dolazak do Parka skulptura i razgledavanje, a u 16 sati povratak na zborno mjesto, podjela osvojenih značaka i druženje. Također, u nedjelju na 12. postaji bistričke kalvarije nastupit će Klapa ''Cambi'' iz Kaštel Kambelovca, a uz njih i Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' i Klapa ''Bistrica''. Početak koncerta je u 19.30 sati, a u slučaju kiše održat će se u Bazilici MBB-e.

Nastavlja se Manifestacija ”Ljeto u Mariji Bistrici”

Manifestacija ''Ljeto u Mariji Bistrici'' nastavlja se u subotu 22. lipnja, kada će na središnjem bistričkom trgu biti održan koncert Glazbenog društva ''Sokol'' iz Buzeta i Limene glazbe KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrici. Riječ je o prijateljskim društvima, koja surađuju još od 1981. godine, održavajući svake godine koncerte ili u Mariji Bistrici ili u Buzetu. Početak sutrašnjeg koncerta je u 18.00 sati. U utorak 25. lipnja, na Dan državnosti u Mariji Bistrici na rasporedu je tradicionalni susret umirovljenika KZŽ-e. Susret počinje okupljanjem u 10 sati na Trgu Pape Ivana Pavla II, gdje će nakon pozdravnih riječi biti održan kulturno-umjetnički program u kojem će nastupili Limena glazba KUD-a ''Lovro Ježek'' i KUD ''Laz''. U 11.30 u Svetištu MBB-e biti će služena sveta misa, a nakon mise umirovljenici će nastaviti druženje u Mariji Bistrici.

Utakmicama 1. kola Malonogometne lige Općine Marija Bistrica u subotu 22. lipnja počinje i sportski dio manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'' – ''Sportsko bistričko ljeto''. U prvom kolu sastaju se: Globočec-Marija Bistrica, Tugonica-Laz, Hum Bistrički-Podgorje Bistričko, dok je Podgrađe slobodno. Naslov brani Podgorje Bistričko. U sklopu sportskog dijela ''Ljeta u Mariji Bistrici'' i ove će se godina održati dva turnira u tenisu, koje organizira Teniski klub ''Marija Bistrica''. U utorak 25. lipnja na Dan državnosti na rasporedu je turnir parova, a u subotu 6. srpnja pojedinačni turnir. Udruga mladih ''Marija Bistrica'' u srijedu 10. srpnja organizira otvoreni stolnoteniski turnir, koji će se održati u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici s početkom u 18 sati. Sportsko bistričko ljeto završit će malonogometnim turnirom udruga i klubova Općine Marija Bistrica u nedjelju 14. srpnja.