Nagrada publike Karolini Kuljak

U subotu 22. listopada 2011. gosine, održan je 13. Recital duhovne poezije Josip Ozimec – Marija Bistrica 2011. Podsjetimo, na natječaj za 13. izdanje Recitala 59 autora ukupno je poslalo 241 rad, 102 na kajkavskom, 121 na standardu i 18 na čakavskom. Stručni sud u sastavu dr. Ivo Kalinski i profesorice Ivančica Tomorad i Marija Lamot, za izvođenje na samoj završnici recitala odabrao je 27 radova, koje su interpretirali Jelena Januš i Josip Klapač.

U zbornik ”Došel bum v Bistricu” stručni je sud uvrstio 65 pjesama, 30 na kajkavskom, 26 na štokavskom i 9 na čakavskom, a odlučio je i o nagrađenim pjesmama. Treću nagradu u konkurenciji čakavskih pjesama osvojila je Ana Krnjus iz Pazina za pjesmu ''Besida'', drugu Živka Kancijanić iz Vodnjana za pjesmu ''Blaženi'', a prvu Nevenka Erman iz Žminja za pjesmu ''Šćika''. U konkurenciji štokavskih pjesma treću nagradu osvojila je Zdenka Matijaš iz Zagreba za pjesmu ''Upitnik'', drugu Darinka Svečnjak iz Poznanovca s pjesmom ''Križ života'', a prvu Ljiljana Lukačević iz Ivanca za pjesmu ''Na raskršću''. U kajkavskoj konkurenciji treću je nagradu zaslužila pjesma ''Beli snežek'' autora Vinka Hasneka iz Belovara, drugu nagradu sud je dodijelio pjesmi ''Odrapina veruvajnja'' Branke Jagić iz Velike Gorice, a prvu nagradu pjesmi ''Minulo je doba kriesnici leteči''  Zdenke Maltar iz Novog Marofa.

Nagrada publike pripala je Karolini Kuljak iz Marije Bistrice za pjesmu ''Gledim''. Sama završnica recitala održana je u Kapelici sv. Petra u Mariji Bistrici, a glazbene gošće bile su članice ŽVA-a Fiola.