Mrak Taritaš u Zagorju

-Budući da su do sada zaista Krapinsko-zagorska županija kao i Grad Krapina bili u vrhu po riješenosti zahtjeva za legalizaciju ja tu nemam dileme da se to tako neće nastaviti i dalje.-izjavila je ministrica Anka Mrak Taritaš nakon sastanka sa županom Željkom Kolarom, gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem te pročelnicima resornog županijskog i gradskog upravnog odjela, održanom u Županiji.
 
Ocijenivši sastanak jednim od ugodnijih, u izjavi za novinare pohvalila je rad županijskih i gradskih službi, te njihovu organiziranost, dodajući da ne sumnja da će te poslove završiti u predviđenom roku. Naravno tu imaju i široke ovlasti glede namjenskog zapošljavanja na određeno vrijeme. Prema riječima župana, Županija će tu mogućnost iskoristiti budući da je, kako je rekao župan, veliki broj zahtjeva a broj djelatnika na tim poslovima premali, s time da je, kako je dalje dodao, u opciji više modela među kojima je davanje mogućnosti postojećim djelatnicima da rade prekovremeno, zapošljavanje volontera, zapošljavanje umirovljenika koji imaju za to potrebno stručnu spremu, a koji će model gdje primijeniti pokazat će analiza.
 
Ujedno je iskazao zadovoljstvo što je naša Županija po efikasnosti među najboljima u Hrvatskoj. Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović osvrnuo se također na dobru organiziranost gradske službe na poslovima zaprimanja zahtjeva za legalizaciju, te izrazio zadovoljstvo sastankom, kao i mogućnostima koje se mogu iskoristiti kako bi se spomenuti poslovi završili u predviđenom roku.
 
Kako je dodao za sada u Gradu Krapini nisu razmatrana nova zapošljavanja na tim poslovima no bude li potrebe iskoristit će tu mogućnost. Dodajmo da je u resornom županijskom Upravnom odjelu Krapinsko-zagorske županije zaprimljeno preko 25 000 tisuća zahtjeva, a u resornom Upravnom odjelu Grada Krapine 1840. (RHZK)