“Moj dida i ja” u izvedbi klape Iskon

Klapa Iskon apsolutni je pobjednik ovogodišnjih Večeri dalmatinske pisme Kaštela 2009 – Kaštalenski đir,  tradicionalnog festivala na kojem su izveli veliki Thompsonov hit  „Moj dida i ja“ . Svojom izvedbom oduševili su publiku (1. nagrada zlatna Kula Cambi) i žiri (brončana Kaštelanska trišnja, nagrada Mojmiru Čačiji za najbolju obradu).

2010. godine klapa će obilježiti 10 godina svog rada. Mladi zaljubljenici u klapsko pjevanje osnovali su 2000. godine klapu Iskon. Naziv Iskon uzeli su gajeći upravo tradicionalno pučko spontano pjevanje uživajući u pjesmi kroz druženje. Svi članovi klape Iskon mahom su vrsni klapski pjevači koji dugi niz godina pjevaju u mnogim nagrađivanim klapama, a razigranošću svojih izvedbi narodnih pjesama, ali i pop obrada, stekli su naklonost publike.

Na ovogodišnjem 12. festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku predstavili su se s pjesmom “Još ne mogu pristat volit”. Ovom prekrasnom ljubavnom pjesmom odmah su osvojili srce publike koja im je dodijelila 2. nagradu, dok su od žirija nagrađeni Nagradom za najbolju interpretaciju. Pred Iskonom je još puno dobrih nastupa, velikih nagrada i divnih pjesama, a u 2010. godini i novi album koji će objaviti za Croatia Records.

Poslušajte kako to fenomenalno zvuči: