Materijalna pomoć i molitveno zajedništvo s braćom i sestrama u BiH

Korizmena akcija Hrvatskog Caritasa “Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini” održat će se osmu godinu u nizu, u tjednu od 17. do 23. ožujka.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak u prigodnoj poslanici ističe kako je svrha pokretanja te akcije, na zajedničku inicijativu Hrvatske biskupske konferencije i BK BiH, “posvijestiti okolnosti u kojima žive Katolička Crkva i Hrvati, prikupiti materijalnu pomoć koja se usmjerava prema biskupijskim i nacionalnom Caritasu u Bosni i Hercegovini te posvjedočiti duhovno i molitveno zajedništvo, otvorenost i razumijevanje za potrebe naše braće i sestara u Kristu”.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina poziva sve vjernike i ljude dobre volje da akciju podrže novčanim darom prema svojim mogućnostima i molitvom.

Podsjećajući da nas geslo ovogodišnje akcije – “Biti učenikom znači nositi drugima Isusovu ljubav” – preuzeto iz Papine pobudnice “Radost evanđelja”, poziva da budemo pravi učenici, mons. Svalina ističe da se pravi učenik prepoznaje po ljubavi: “Ljubav kojoj nas je Krist učio daje život i njeguje prijateljstvo, prepoznaje potrebe bližnjih, traži i ima na srcu dobro sviju koji su nam dani za braću i sestre u Kristu”. (gk)