Mak za listopad

Oči za bližnje

slika

Naslovnicu listopadskog Malog koncilaMaka krase dva para prelijepih očiju; malene Rosemary i njezine sestre iz Ugande, čiju priču donosi rubrika Pisma iz misija, koja već godinama piše o misijama i bližnjima u potrebi.

Prihvatiti bližnjega uvijek je lakše uz molitvu i rast u vjeri, a upravo takve sadržaje donosi novi Mak za mjesec listopad – mjesec misija, marijanske pobožnosti, mjesec Dana kruha, ali i brojnih poznatih svetaca. Tako rubrika Učimo moliti poučava o pobožnosti Isusovoj majci i najpoznatijoj marijanskoj molitvi Zdravo Marijo, a uz dane kruha Mak predstavlja groficu Lujzu iz Novog Marofa, koja je nesebično darivala kruh bližnjima.

Stranice listopadskog Maka donose i sadržaje o anđelima čuvarima, sv. Tereziji od Djeteta Isusa, sv. Tereziji Avilskoj, sv. Franji, o sv. Jakovu u Composteli, kao i druge brojne zanimljivosti, glavolomke, psihotest, zanimljiva pitanja s još zanimljivijim odgovorima u Blaževoj pošti, novu temu Vjeronaučne olimpijade. Također novi Mak donosi i najavu, tj. “uvod” u veliku nagradnu igru uz 50. Makov rođendan, kad će vjernim čitateljima lista dijeliti i bicikle, fotoaparate, tablete, majice… čak i jedan laptop! Ulaznica u nagradnu igru, kao i sličice svetaca, blaženika i drugih velikana vjere u Hrvata, bit će objavljeni uz nadolazeće brojeve Maka.

Rubrika 50 godina Makostvaranja predstavlja s. Nives Kuhar, redovnicu Družbe sestara Naše Gospe, koja je uz Mak provela više od 20 godina u tihu i dragocjenu služenju, priređujući priče, stripove i prve psihotestove, a sve da bi Mak bio što zanimljiviji i bolji.

Stranice MaLIMAka, posvećene prvopričesnicima i svima ostalima mlađim makovcima, također obiluju listopadskim i molitvenim sadržajima te donose recital Marijo, moli za nas!, podsjetnik na molitvu pape Franje te upute za (pri)ručni molitvenik. Slijede kreativni zadatci kao priprema za nedjeljnu misu, slikopriča, poučna priča jednog ježića, Martin dnevnik te pregršt drugih zabavno-poučnih tekstova, šala i zagonetaka. (vp)