Mak u veljači otkriva pravo lice!

 U najkraćem mjesecu u godini poznatom po karnevalima i maškarama, Mak je odlučio pokazati pravo lice. Na taj izazov, u odrazu lica makovca Benjamina s naslovnice, poziva i sve makovce.

A lice novoga Maka zanimljivo je i prepoznatljivo ne samo u svojim stalnim rubrikama već i u bogatstvu novog raznovrsnog sadržaja. Predstavlja budućeg svetca, papu Ivana XXIII. prozvanog papa Dobri.

Ostajući uz temu o papi, upoznaje s prvim slikarom pape Franje koji ga je naslikao poput anđela koji silazi s neba.

Makov anđeo u Dramoletu posjetio je nogometnu utakmicu. Povezano s nogometom u rubrici Geomak upoznajemo Meksiko, jednu od najmnogoljudnijih zemalja koju s našom domovinom vežu marijanska pobožnost i svjetsko nogometno prvenstvo.

Mak je pronašao ljepotu i u mnogim uratcima makovaca, kao i u zanimljivim Proletušama, zanimljivostima iz svijeta medija, križaljkama, ispunjaljkama i glavolomkama.

Psihotestom se može odrediti jesmo li velikodušni. Na stranici Zoomaka mjesto je našao živući tenk, tj. barska i oceanska dama kornjača. Predivan je osvrt na hrvatske tradicionalne igračke od drveta.

Iz misija pismo je stiglo s Madagaskara, a poruke šalje i Malimak s vjevericom Vjerom koja nudi zanimljive i poučne sadržaje najmanjima. Makov poster prikazuje zašto su nazvani blaženima oni koji su milosrdni.

U odrazu svih ostalih sadržaja Mak nastoji svijetliti svima onima koji će pod maskama karnevala i maškara ostati ono što jesu. (zm, mak)

Na Mali koncil – Mak možete se pretplatiti putem interneta ili na telefon broj 01/4874 326.