Lobor slavi Dan općine i župe

Manifestacija Janine, kojom se obilježava Dan općine i slavi spomendan župne zaštitnice sv. Ane, počinje ovog četvrtka, 23.srpnja u Loboru.

Prvoga dana program će je posvećen dobrotvornoj akciji Udruge sveta Ana, koja organizira koncert pod nazivom “Pjesmom za prostor”, od 20 sati pod šatorom. Uoči koncerta u društvenom domu, u 19 sati, bit će otvorena izložba slika likovnih umjetnika zagrebačkog područja, koji su u lipnju imali likovnu koloniju u Domu Loborgrad, te izložba fotografa, osoba s invaliditetom, u suradnji In Portala, ustanove URIHO i Udruge sv. Ana.

Svake večeri pod šatorom u centru mjesta održavat će se i zabavni program, uz nastupe domaćih glazbenih sastava, pa tako osim sutrašnjeg koncerta Divljih Jagoda, uz koje nastupaju još Tihomir Kožina, Juraj Galina, Andrija Kos, Fakini i Štimung Zagorja, u petak u Loboru sviraju Kumovi, u subotu Sinovi Zagorja, Ansambl Zagorje live bend svira u nedjelju, kada će se, s početkom u 17 sati, održati i tradicionalni sedmi Loborfest.

Dio programa priprema i KUD Lobor, koje organizira u petak Festival amaterskih kazališta i Večer folklora u subotu, kada će se održati i Viteški turnir i bal, u organizaciji Viteškog društva Svetog Križa.

Svečana sjednica za Dan općine je u petak, a u nedjelju Lobor očekuje veliki broj vjernika na tradicionalnom Janinskom proštenju, sa svečanom povorkom svih sudionika programa i vatrogasnom glazbom, a općina će počastiti sve posjetitelje na štandovima u centru oko crkve.

Župa Lobor, u povodu proslave svoje zaštinice, priprema mise trodnevnice, od četvrtka do subote, s početkom u 19 sati.