Ljeto u Mariji Bistrici – Dječji dan

U nedjelju je u sklopu ''Ljeta u Mariji Bistrici'' na rasporedu bio dječji dan.

Prije podne održan je susret mažoretkinja, na kojem su svoje vještine predstavile mažoretkinje iz Zlatar Bistrice, Bedekovčine, Belca, Dubrovčana, Radoboja i Desinića. Okupilo ih sa 110.

Večernji dio programa je bio namijenjen djeci, ali i u njegovoj kreaciji sudjelovala su djeca.

Tako su nastupile Šarene loptice, zatim djeca Dječjeg vrtića Pušlek i učenici Osnovne škole Marija Bistrica, Mali folklor KUD-a Laz, te pomladak folklorne skupine i pomladak Tamburaškog orkestra KUD-a Lovro Ježek.

Nakon programa uslijedio je još jedan novitet ''Ljeta u Mariji Bistrici'' – kino na otvorenom.

Ovaj put je prikazan film namijenjen upravo djeci „Panika u selu“. Kino na otvorenom na središnjem bistričkom trgu donosi u srpnju još dvije projekcije. Tako će 18. srpnja biti prikazan film ''Citizenfor'', a 25. srpnja ''Turist''. Projekcije počinju u 21 sat.

Slijedećega vikenda ''Ljeto u Mariji Bistrici'' seli na Laz, gdje KUD Laz od petka do nedjelje organizira Dane folklora i zabave Laz 2015.

U nedjelju 5. srpnja pak, u organizaciji Planinarskog društva Grohot, na rasporedu je i tradicionalni obilazak planinarske obilaznice ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir''. Okupljanje planinara je u 9 sati.