Ljetni kamp djece i mladih “BARUN 2015”

I ove godine, treći puta za redom, od 13. do 25. srpnja, provodit će se projekt pod nazivom Ljetni kamp djece i mladih “BARUN 2015.”

Nastavak je to zajedničkog projekta četiri udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata “DELTA” Županja, “ALFA” Zagreb, “AJKULA” Rijeka i Udruge “BARUN” Krapinsko-zagorske županije, koja je ove godine domaćin susreta. Kamp se organizira za djecu hrvatskih branitelja-ratnih pripadnika specijalnih jedinica policije, a cilj je omogućiti im aktivno provođenje ljetnih praznika, upoznavanje vršnjaka iz raznih krajeva Hrvatske, prevencija štetnih oblika ponašanja i upznavanje znamenitosti kraja u kojem borave.

Kamp je prvi put organiziran 2013. godine, kada je domaćin bila je Udruga “DELTA” Županja i provodio se na području Vukovarsko-srijemske županije. Nakon toga domaćin je bila Udruga “AJKULA” Rijeka , a djeca su boravila na području Primorsko-goranske županije, dok će ovog ljeta mladi iz raznih krajeva Hrvatske imati priliku upoznati znamenitosti Krapinsko-zagorske županije.