Leti, leti, svibanjski Mak!

U brišućem letu nastavlja se Makov let u svetom i radosnom tonu uskrsnoga vremena i novoga svibanjskoga broja, u novosti bogatoga sadržaja. Vjeronaučni olimpijci s naslovnice (OŠ Srdoči, Rijeka) uzdignutih ruku ispod prikaza “homo volansa”, izuma našega najvećega znanstvenika i biskupa Fausta Vrančića na otoku Prviću, simbolički su prikazali spremnost na let prema novim znanjima i iskustvima! O njima, kao i svim sudionicima te pobjednicima Vjeronaučne olimpijade pročitajte na stranicama Maka.

Prigodno uz Marijin svibanj opisana je Marija Pomoćnica u svojim posebnostima. Iznenađujući Bog krije su u rubrici Umjetnost s vjerom, a pravo lice skromnosti na “festivalu” dječjega duhovnoga stvaralaštva Mali “Kranjčić”. U Geomaku čitajte o zemlji svih klima – Čileu, a u Zoomaku o kuniću, ljubimcu i štetočini. Dramolet je naslovljen “Nebo moje duše”, a u tom ozračju Mak nudi mnogo sadržaja za prvopričesnike i njihova nadolazeća slavlja.

Novo blaženstvo o mirotvorcima prikazano je na posteru. Poseban ukras svibanjskoga Maka su ukrašene uskrsne pisanice s imenima nagrađenih makovaca. LimaMak nudi marijanski, prvopričesnički i ostali sadržaj na najmlađe makovce. Tu je i rubrika Znam sam s makom za mamu. Blaž odgovara na pitanja makovaca, a rubrika Djeca medija progovara o svijetu reklama i oglašavanju u medijima. U Psihotestu saznajte jeste li zdravo znatiželjni, a Proletuše donose nove i razne zanimljivosti iz cijeloga svijeta. Mali liječnik daje savjete što učiniti kod uboda pčela.

Uz mnoštvo glavolomki, zagonetki i pitalica raznih na posljednjoj stranici je ponuđena predivna molitva Bezgrješnoj Djevici čijega autora tek treba otkriti u osmosmjerci. U krilu Majke Marije, koja nas – posebice u svibnju – “nosi” i “drži”, blago i sigurno poput najboljega padobrana, “letite” hrabro i ponosno stranicama svibanjskoga Maka! (zm, gk)