Korizmena duhovna obnova za trajne đakone Zagrebačke metropolije

U utorak, 21. ožujka 2017. godine u župi sv. Petra ap. u Zaprešiću održana je korizmena duhovna obnova za trajne đakone Zagrebačke metropolije. Duhovna obnova započela je u novoj crkvi sv. Ivana Krstitelja pobožnošću križnog puta kojega su predvodili trajni đakoni u nazočnosti velikog broja vjernika.

Euharistijskog slavlje predvodio je zaprešićki dekan preč. Ivan Frkonja, a u koncelebraciji su bili nadbiskupijski povjerenik za formaciju trajnih đakona zagrebačke nadbiskupije vlč. Milan Dančuo i prof. Ilija Čabraja. Župnik ove župne zajednice preč. Ivan  Frkonja u svojim uvodnim riječima rekao je da je ovo jedinstvena prilika da ova župna zajednica može vidjeti trajne đakone naše Zagrebačke metropolije te pozvao vjernike da mole za trajne đakone i njihove obitelji kako bi bili vjerni Kristovi poslužitelji.

Povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za trajne đakone vlč. Milan Dančuo u prigodnoj propovijedi osvrnuo se na Korizmeno vrijeme koje za sve vjernike treba biti vrijeme molitve, posta i djelotvorne ljubavi. Tumačeći važnost molitve, posta i djela ljubavi istaknuo je: „Molitva treba biti takva da sve svoje molitve svakodnevno stavljamo u Božje ruke. Post je potreban čovjeku, ne da se čovjek samo odriče nečega, nego da se odmaknemo od svega onoga što nas udaljava od Boga.

Djelotvorna ljubav treba biti usmjerena na ljude u potrebi, a posebno u današnjem evanđelje koje poziva na opraštanje (Mt 18, 21-35).” Poslije euharistijskog slavlja, duhovna obnova nastavljena je u Pastoralnom centru gdje je nazočnim trajnim đakonima svoje predavanje na temu „Korizma i grijeh“ održao prof. Ilija Čabraja. U povodu ovog posebnog susreta župnik Ivan Frkonja za sve trajne đakone priredio je večeru. (I.N.)