Karlović ipak propušta Olimpijske igre

Hrvatski tenisač Ivo Karlović, koji je unatoč ozlijedi desnog skočnog zgloba jučer doputovao u London s velikom željom da nastupi na olimpijskim igrama, propustit će olimpijski teniski turnir.

Liječnička komisija Misije Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u Londonu pregledala je Karlovića nakon njegovog dolaska u Olimpijsko selo, a pregled je pokazao da i nakon dosadašnje trotjedne terapije hrvatski tenisač nije sposoban za veći fizički napor.

S obzirom na klinički i MR nalaz smatramo da Ivo Karlović nije sposoban za sportska opterećenja te se preporuča nastavak provođenja fizikalne terapije. Preporuča se kontrolni pregled za dva do tri tjedna, a do tada je potrebna pošteda od svake sportske aktivnosti, zaključak je komisije.

 Iskreno sam se nadao nastupu, no rezonanca je pokazala da nema smisla riskirati pogoršanje ozljede. Tužan sam. Ipak su ovo Olimpijske igre. Prilika se pruža samo svake četiri godine, izjavio je Karlović.

Izuzetno nam je žao što Ivo Karlović neće nastupiti. Cijenimo ga kao čovjeka i sportaša, a prije svega cijenimo to što je pokušao sve kako bi nastupio na Igrama. Ali liječnička je riječ zadnja, rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.
 
Karlović je ozlijedio skočni zglob 6. srpnja tijekom treninga pred nastup na ATP turniru u Umagu. (hrt)