Karlovac: Koncert za pomoć djeci koja boluju od leukemije i drugih teških bolesti

U organizaciji Župe Presvetoga Srca Isusova iz Karlovca i suorganizaciji OŠ Švarča u subotu 20. studenoga održan je u Domu OS RH “Zrinski” u Karlovcu treći po redu humanitarni koncert pod geslom “Gospodin je moja snaga” u spomen preminulom Jakovu Rubidu (13), koji je ujedno i nastavak akcije “Jak kao Jakov”.

Humanitarni koncert, koji je trebao biti namijenjen za pomoć u liječenju mladog župljanina Jakova, zbog njegove prerane smrti namijenjen za pomoć djeci koja boluju od leukemije i drugih teških bolesti.

Na koncertu su nastupali domaćini i organizatori koncerta te ostali zborovi mladih karlovačkog dekanata i šire: zbor mladih župe Presvetog Srca Isusovog, zbor mladih Presvetog Trojstva, zbor “Emanuel” župe Sv. Franje Ksaverskog – Švarča, zbor “Dominus” župe Pohoda Blažene Djevice – Mahično, zbor “Agape” župe Sv. Josipa – Dubovac, zbor mladih župe Sveta Tri Kralja – Banija, Slavljenički tim “Isus – Sin Marijin”, zbor “Plamen” župe bl. Alojzija Stepinca – Duga Resa, band duhovne glazbe “Fortitudi Dei” župe Presvetog Srca Isusova, Gimnazija – Karlovac i OŠ Švarča.

Kao posebni gosti koncerta nastupili su poznati kantautor duhovne glazbe i naš dragi prijatelj Luka Balvan, te Bogoslovski bend “Učenici”. Svaki od sudionika izveo je po dvije pjesme po vlastitom izboru, a na kraju su svi sudionici zajedno zapjevali pjesmu “Put, Istina i Život”.

Ulaz na koncert bio je slobodan, a nakon koncerta svatko je prema svojim mogućnostima mogao nešto izdvojiti i ubaciti u kutije koje su se nalazile pri izlazu iz dvorane. Sav prikupljeni prihod namijenjen je za dječji odjel onkologije i hematologije KBC-a “Rebro” u Zagrebu.

Novcu s koncerta dodat će se sredstva koje zbor mladih župe Presvetoga Srca Isusova iz Karlovca i dalje prikuplja u svojoj župnoj zajednici, a dosada je prikupljeno oko 24 tisuće kuna. (nik, tuzg / gk)