Kardinal Bozanić susreo se s predsjednicom Vlade RH Kosor

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor susreli su se u ponedjeljak 6. lipnja, dan nakon pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu.

Kako je priopćeno iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, predsjednica Vlade i kardinal Bozanić osvrnuli su se u razgovoru na pohod Svetoga Oca, složivši se da je tim pohodom probuđena radost, nada i samopouzdanje hrvatskog naroda. To su posebno posvjedočili mladi okupljeni sa Svetim Ocem na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu 4. lipnja.

Papin su pohod premijerka Kosor i kardinal Bozanić ocijenili povijesnim događajem od izuzetne važnosti za jačanje zajedništva u obitelji, u društvu i narodu. To je istodobno i događaj od izuzetne važnosti za Hrvatsku na putu za punopravno članstvo u Europskoj Uniji.

Kardinal Bozanić zahvalio je predsjednici Vlade na odličnoj suradnji s Vladom RH i njezinim ministarstvima u pripremi i odvijanju Papina pohoda. Posebno je zahvalio na angažmanu policije, vojske i zdravstvenih službi, čiji su djelatnici Papinom pohodu pristupili ne samo profesionalno nego s puno poštovanja prema Papinoj osobi i značenju njegova Pohoda.

Predsjednica Vlade i kardinal sa zahvalnošću su istaknuli veliki doprinos brojnih volontera u vršenju redarske službe uoči i tijekom Papina pohoda, kao i medijskih djelatnika u praćenju pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj. (gk)