Kardinal Bozanić primio dr. sc. Judith Reisman

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u petak 1. veljače 2013. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu američku znanstvenicu dr. sc. Judith Reisman.
    U razgovoru, dr. sc. Reisman je Kardinala upoznala sa svojim istraživanjima utjecaja koji je na poimanje i vrednovanje ljudske seksualnosti izvršio svojim etički upitnim eksperimentima Alfred Kinsey kao i kasnijim djelovanjem njegov institut. Istakla je da je utjecaj Kinseyeve ideologije vidljiv i u spolnom odgoju koji je uveden u Hrvatskoj, a koji neće djeci i mladima pomoći u njihovom integralnom razvoju, nego koji nameće ideologiju koja ignorira osnovne postavke ljudske antropologije i koji može izazvati mnoge opasne posljedice za razvoj djece i mladih, što pokazuju i statistike iz zemalja u kojima je takav spolni odgoj uveden.
    Kardinal Bozanić zahvalio je dr. sc. Reisman na njenom znanstvenom doprinosu društvenoj raspravi o spolnom odgoju u javnim školama.
    Izrazio je žaljenje zbog medijskog linča kojem je dr. sc. Reisman izložena u Hrvatskoj te zabrinutost zbog sve veće prisutnosti jednoumlja u javnom prostoru u kojem se sve više mogu prepoznati elementi govora mržnje i isključivosti, osobito spram onih koji drugačije misle.
    Posebno je izrazio žaljenje što su se u taj neprofesionalan i nedemokratski odnos spram dr. sc. Reisman uključili i neki političari te članovi akademske zajednice, a koji bi morali po naravi svog poziva promicati razvoj ljudskih i demokratskih prava među kojima su i vrlo važna prava na slobodu izražavanja mišljenja i predstavljanja zaključaka znanstvenog istraživanja.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije