Kardinal Bozanić na referendumsko pitanje odgovorio u Rimu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić glasovao je u nedjelju 1. prosinca u popodnevnim satima u Rimu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Italiji, na referendumu na kojem se odlučuje hoće li se u Ustav Republike Hrvatske unijeti odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal se od 26. studenoga nalazi u Rimu, gdje je sudjelovao na zajedničkoj komisiji Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) i Simpozija biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM), koja priprema susret biskupa Europe i Afrike te na redovnom zasjedanju Komisije za Međugorje pri Kongregaciji za nauk vjere.

Od 2. do 4. prosinca kardinal Bozanić će kao potpredsjednik Komisije CCEE-a Caritas in Veritate, zadužene za socijalna pitanja, te kao koordinator odjela za migracije pri Komisiji predsjedati u La Valletti na Malti susretom delegata biskupskih konferencija zemalja Europe za pastoral migranata koji će se održati na temu: “Pastoral migranata i izbjeglica: između integracije i uključenja”.

Od 5. do 7. prosinca zagrebački će nadbiskup sudjelovati u Rimu na plenarnom zasjedanju Papinskog vijeća za laike na temu: “Naviještati Krista u digitalnoj eri”. (gk)