Izjava zagorskog župana povodom 15. obljetnice Oluje

Povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, 05. kolovoza 2010., u 7:30, župan Siniša Hajdaš Dončić sa zamjenicima, Sonjom Borovčak i Anđelkom Ferek – Jambrekom, položit će vijenac na gradskom groblju u Krapini.

Povodom 15. obljetnice vojnoredarstvene akcije Oluja, župan Hajdaš Dončić izjavio je:

„Čestitam svim zagorskim braniteljima i braniteljicama Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Ovih dana prisjećamo se veličanstvene pobjede hrvatske vojske, pobjede koja nam je donijela slobodu i nezavisnost. Poseban ponos osjećam sjetivši se naše 103. brigade Hrvatske vojske koju su činili redom naši Zagorci. Bez ikakvog tereta i sjene najmanje sumnje u blistavost vojnih akcija,  Zagorska brigada obvezala nas je na osjećaj posebnog ponosa i vječne zahvalnosti, 5. kolovoza imamo dužnost osjećati ponos i obavezu prisjetiti se svih naših zagorskih heroja koji su vlastitim životima obranili hrvatsku nam domovinu.“

Nakon polaganja vijenaca na krapinskom groblju delegacija branitelja, braniteljskih udruga, te pripadnika 103. brigade Hrvatske vojske predvođena županom, Sinišom Hajdaš Dončićem, uputit će se u Sunju te na mjestima na kojima je vojne operacije vodila „Zagorska brigada“ odati počast svim braniteljima koji su svoje živote dali za slobodu domovine.

G.G.

Foto: http://www.index.hr/forum/default.aspx?q=t&idf=50&idt=140978&p=4