Izborna skupština LD ”Fazan” Marija Bistrica – predsjednik Ivan Lacković

Lovačko društvo ''Fazan'' Marija Bistrica u nedjelju 26. travnja, kod lovačke kuće na Grohotu održalo je redovnu izbornu skupštinu. Nakon što su prihvaćena izvješća za prošlu i planovi za ovu godinu, održan je i izborni dio skupštine.

Za predsjednika je ponovno izabran Ivan Lacković, dopredsjednik je Florijan Ozimec, a središnji lovnik društva Ivan Vedrina. Uz njih u Izvršni odbor su izabrani tajnik Zlatko Topolovec, evidentičar Tomislav Ptiček, blagajnik Juraj Topolovec te Zvonko Boc, Stjepan Lacković, Vladimir Miketić, Krunoslav Car i Stjepan Hercigonja. U Nadzorni odbor društva izabrani su Božidar Škuranec, Stjepan Dolčić i Josip Skočak, a u disciplinsko povjerenstvo Zlatko Obad, Ivan Šilak, Zvonko Hanžek i Stjepan Mikuš. Za počasne tj. zaslužne članove izabrani su Stjepan Jantolek i Stjepan Grgić. Kako novi zakon predviđa i imenovanje likvidatora društva, na tu je funkciju imenovan Zlatko Topolovec, a delegat u Lovačkom savezu KZŽ-e bit će predsjednik Lacković. Lovnik Ivan Vedrina u svom je izvješću naglasio da je iza lovaca LD Fazan još jedna uspješna lovna sezona sa izvršenim zadatcima. Iako je protekla sezona donijela najprije ljetno klimatsko razdoblje kiše, pa potom i visoki snijeg, zajedničkim naporom lovaca i uz intenzivnu zaštitu i prihranu u zimskim mjesecima, pa čak i obustavu lova zbog visokog snijega, postignuti su zadovoljavajući rezultati, što je potvrdilo ovogodišnje prebrojavanje. Rezultati bi bili još bolji da nema krivolova, no i tu postoji napredak u suradnji s policijom, napomenuo je lovnik. I u protekloj godini održavani su svi objekti, a izgrađene su i dvoje nove čeke.

Inače LD Fazan broji 68 članova, a  u izvješću je napomenuto da se teži privlačenju mladih članova, na kojima treba graditi budućnost i ulagati u njihovu edukaciju. Skupštinu su pozdravili načelnik i predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Josip Milički i Teodor Švaljek te tajnik Lovačkog saveza KZŽ-e Mario Vodolšak.