Ivica Kostelić uspješno operiran, povratak utrkama moguć u Kranjskoj Gori

Ivica Kostelić u ponedjeljak 13. 02. 2012., u klinici Bruderholz u Baselu (SUI), uspješno je operiran od strane liječnika prof. dr. Wernera Müllera i dr. Claudea Müllera te je operacija potvrdila dijagnoze liječnika kao i nalaze magnetne rezonance dr. Igora Borića.

Ivici Kosteliću odstranjen je komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena.

Liječnička ekipa iz Basela smatra da je do puknuća meniska došlo prilikom doskoka kod velikih skokova na spustu u Sočiju (RUS), a da je za vrijeme kombinacijskog slaloma uslijed rotacija taj komadić meniska samo otpao.

Ohrabrujuća vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivičinom koljenu zadovoljavajuće te da se hrskavica oporavlja bolje od očekivanog.

Ivica Kostelić će do srijede ostati u Baselu (SUI), gdje će napraviti početnu rehabilitaciju, a u četvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egića.

Ukoliko prvih dana neće biti većih bolova te ukoliko tijek rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, povratak Ivice Kostelića utrkama Svjetskog kupa mogao bi biti u Kranjskoj Gori 10.-11.03. 2012.  (ivicakostelić.hr)