Ivica Kostelić pokorio Wengen

Ivica Kostelić još jednom je pokazao da je trenutačno najbolji svjetski skijaš. Nakon što je u Wengenu u petak slavio u superkombinaciji, u nedjelju je bio najbolji i u slalomu.

Kostelić je nakon prve vožnje bio drugi s devet stotinki zaostatka za Austrijancem Marcelom Hirscherom, ali je izvrsnom drugom vožnjom ostvario svoju 15. pobjedu u karijeri, a 11. u slalomima. Ivici je to ujedno druga uzastopna pobjeda nakon što je prošlog tjedna slavio u Adelbodenu.

Hirscher je na kraju osvojio drugo mjesto s 93 stotinki zaostatka za nedodirljivim Kostelićem, a treći je Francuz Jean Baptiste Grange, koji je zaostao 99 stotinki.

Natko Zrnčić-Dim nastupio je nedovoljno oporavljen od viroze i osvojio 38. mjesto sa zaostatkom od 4,06 sekundi, a Dalibor Šamšal bio je 46. (+5,27). Trenutačno najbolji skijaš svijeta po treći put osvojio je slalom u Wengenu, a u tri bajkovita dana Kostelić je u Wengenu osvojio ukupno 222 boda. Kostelić ima ukupno četiri pobjede u Wengenu, što ga svrstava među legende koji su više puta slavili na jednoj od najpoznatijih svjetskih staza.

Kostelić je ujedno prvi skijaš nakon legendarnog Talijana Alberta Tombe, koji je dvije godine uzastopce slavio u Wengenu. Tomba je uzastopno slavio u slalomima 1994. i 1995.

Ove godine najbolji hrvatski sportaš bilježi čak četiri pobjede i jedno drugo mjesto u Svjetskom kupu te je san o velikom Kristalnom globusu vrlo blizu ostvarenja.

Kostelić je povećao prednost u ukupnom poretku na 215 bodova ispred drugoplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala, koji je ostao bez bodova osvojivši tek 44. mjesto u prvoj vožnji.