Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Taxist

Postanite taxist u neobičnom gradu.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Marija bistrica 24.11.2014

68 radova na natječaj 330 godina s Majkom Božjom Bistričkom

Ogranak Matice Hrvatske u Mariji Bistrici početkom listopada, Marijina mjeseca, raspisao je natječaj za literarne radove učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije s temom "330 godina s Majkom Božjom Bistričkom" želeći tako obilježiti  obljetnicu našašća kipa Majke Božje Bistričke. Učenici su se mogli natjecati u četiri kategorije: poezija i proza učenika od 1. do 4. razreda i poezija i proza učenika od 5. do 8. razreda. Na natječaj je pristiglo 68 radova iz deset zagorskih osnovnih škola. Stručni sud u sastavu: Dubravko Jelačić Bužimski,  časna sestra Marija Petra i Ivančica Tomorad odabrat će po jednog nagrađenog u svakoj od kategorija. Proglašenje pobjednika planirano je za 6. prosinca uz pretpremijeru predstave Kinč osebujni u Domu kulture u Mariji Bistrici.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 23.11.2014

U OŠ Marija Bistrica održana radionica robotike

U subotu (22.11.) je u OŠ Marija Bistrica održana radionica robotike.  Radionicu je inicirao i organizirao roditelj učenika bistričke škole Dražen Škrlec, a realizirana je u suradnji s Robotičko-informatičkim klubom Popovača.

RIK Popovača već godinama promiče robotiku kao korisnu i atraktivnu aktivnost za djecu školske dobi, sudjeluje u pripremi učenika koji ostvaruju izvrsne rezultate na državnim natjecanjima iz tehničke kulture u području robotike i računalnog programiranja. 

Članovi Kluba aktivni su i uspješni sudionici različitih državnih i međunarodnih natjecanja i smotri robotičara. Voditelji radionice bili su Robert Sedak, supružnici  Dijana i Vlado Lendvaj, a demonstratori Dora i Dorian Lendvaj. Na radionici je sudjelovalo 24 učenika  četvrtih, šestih, sedmih i osmih razreda koji su bili raspoređeni u tri skupine. Program je bio zahtjevan i sveobuhvatan. Potrajao je 6 sati. Svaka  skupina učenika prošla je tri vrste radionice. U prvoj radionici učenici su saznali osnovne programiranja u programskom jeziku  LOGO. U drugoj radionici upoznali su  Arduino – elektroničke komponente i pripadajuće oznake na elektroničkoj shemi s programskim sučeljem (Minibloq). Sastavljali su elektroničke sklopove i programirali ih (andrijin križ, semafor...). Najatraktivnija od tri radionice bila je ona u kojoj su učenici sastavljali i pokretali Lego Mindstorms robote.  Na kraju je još bilo snage i za demonstraciju robota i razgovor sa svim zainteresiranim učenicima koji ovaj put nisu stali u radionice. Želja je organizatora da robotika zaživi u OŠ Marija Bistrica jer pruža nebrojene mogućnosti da djeca kroz «igru legačima» razvijaju kompetencije i sposobnosti koje su maksimalno iskoristive u svijetu rada.  S obzirom na ogroman i zarazni entuzijazam koji su sa sobom donijeli gosti iz Popovače, drugačije i ne može biti.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 23.11.2014

U OŠ Marija Bistrica održana radionica robotike

U subotu (22.11.) je u OŠ Marija Bistrica održana radionica robotike.  Radionicu je inicirao i organizirao roditelj učenika bistričke škole Dražen Škrlec, a realizirana je u suradnji s Robotičko-informatičkim klubom Popovača. RIK Popovača već godinama promiče robotiku kao korisnu i atraktivnu aktivnost za djecu školske dobi, sudjeluje u pripremi učenika koji ostvaruju izvrsne rezultate na državnim natjecanjima iz tehničke kulture u području robotike i računalnog programiranja.  Članovi Kluba aktivni su i uspješni sudionici različitih državnih i međunarodnih natjecanja i smotri robotičara. Voditelji radionice bili su Robert Sedak, supružnici  Dijana i Vlado Lendvaj, a demonstratori Dora i Dorian Lendvaj. Na radionici je sudjelovalo 24 učenika  četvrtih, šestih, sedmih i osmih razreda koji su bili raspoređeni u tri skupine. Program je bio zahtjevan i sveobuhvatan. Potrajao je 6 sati. Svaka  skupina učenika prošla je tri vrste radionice. U prvoj radionici učenici su saznali osnovne programiranja u programskom jeziku  LOGO. U drugoj radionici upoznali su  Arduino – elektroničke komponente i pripadajuće oznake na elektroničkoj shemi s programskim sučeljem (Minibloq). Sastavljali su elektroničke sklopove i programirali ih (andrijin križ, semafor...). Najatraktivnija od tri radionice bila je ona u kojoj su učenici sastavljali i pokretali Lego Mindstorms robote.  Na kraju je još bilo snage i za demonstraciju robota i razgovor sa svim zainteresiranim učenicima koji ovaj put nisu stali u radionice. Želja je organizatora da robotika zaživi u OŠ Marija Bistrica jer pruža nebrojene mogućnosti da djeca kroz «igru legačima» razvijaju kompetencije i sposobnosti koje su maksimalno iskoristive u svijetu rada.  S obzirom na ogroman i zarazni entuzijazam koji su sa sobom donijeli gosti iz Popovače, drugačije i ne može biti.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 21.11.2014

U OŠ Marija Bistrica počinju radionice robotike

U subotu 22. 11. održat će se u OŠ Marija Bistrica radionice robotike. Radionice su organizirane u suradnji s roditeljem Draženom Škrlcem i Hrvatskim robotičkim savezom. Radionce u malim grupama (do 8 sudionika) trajat će od 10 do 16 sati, a u 16.15 je planirano predavanje - demonstracija za sve ostale zainteresirane učenike. Cilj je ostvarenje trajnje suradnje i organiziranje radionica za zainteresirane učenike na razini Županije.

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio