Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Street Skate

Kako je to u životu skatera..

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Marija bistrica 28.09.2014

Proslava 125 godina DVD-a M. Bistrica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica ove godine slavi 125. godina. Središnja proslava održana je u subotu, 27.rujna i to pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, te uz supokroviteljstvo Krapinsko zagorske županije, Općine Marija Bistrica, Svetišta MBB-e, Vatrogasne zajednice KZŽ-e i Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica.

Svečana sjednica je održana u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici, a u sklopu sjednice potpisana je i povelja o bratimljenju sa Prostovoljnim gasilskim društvom Polje Sedlarjevo iz Slovenije. Povelju su potpisali predsjednik DVD-a Marija Bistrica Franjo Mahmet i predsjednik PGD-a Polje Sedlarjevo Vladko Vidmar.

Sjednicu, na kojoj su dodijeljene zahvalnice podupirateljima DVD-a Marija Bistrica, srebrne i brončane plamenice i medalje zaslužnim članovima, te priznanje za posebne zasluge nekadašnjem predsjedniku DVD-a Marija Bistrica Stjepanu Kovačiću, pozdravili su brojni gosti, između ostalih izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Dragutin Žiljak, počasni predsjednici Hrvatske vatrogasne zajednice Franjo Gregurić i Teodor Fricki, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Željko Sutlar, predsjednica skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki, predsjednik VZ KZŽ-e Ivica Glas, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, župan občine Podčetrtek Peter Misja, predsjednik VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber te rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren.

Nakon sjednice, kod Vatrogasnog doma formirana je vatrogasna procesija, prema Svetištu MBB-e, gdje je služena svečana sveta misa.

Nakon mise u Restoranu Dobro nam došel prijatel koncert je održao Puhački orkestar KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica, a samu završnica proslave uz svečanu večeru, glazbom su obogatili Bistrički licitari.

 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 24.09.2014

125. godina DVD-a Marija Bistrica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica ove godine slavi 125. godina. Središnja proslava održat će se ove subote i to pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, te uz supokroviteljstvo Krapinsko zagorske županije, Općine Marija Bistrica, Svetišta MBB-e, Vatrogasne zajednice KZŽ-e i Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Svečana sjednica, u sklopu koje će biti održano i bratimljenje sa Prostovoljnim gasilskim društvom Polje Sedlarjevo iz Slovenije, započinje u 15.00 sati u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici. Nakon sjednice, u 16.30 sati kod Vatrogasnog doma formirat će se vatrogasna procesija, koja će krenuti prema Svetištu MBB-e, gdje će se u 17.00 sati služiti svečana sveta misa. U 18.00 sati na rasporedu je koncert Puhačkog orkestra KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica, a od 18.30 završnica proslave uz svečanu večer u Restoranu Dobro nam došel prijatel.   

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 22.09.2014

Deveto hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu

Između 10 i 15 tisuća članova i simpatizera HSS-a okupilo se u nedjelju 21. rujna u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici na 8. hodočašću Hrvatske seljačke stranke. Hodočašću je uz predsjednika HSS-a Branka Hrga prisustvovalo stranačko vodstvo, članovi i simpatizeri HSS-a, a misnom slavlju, koje je predvodio rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, prethodila je svečana hodočasnička povorka.

Kao i prethodnih godina, ispred Bluesun hotela Kaj održana je konferencija za novinare na kojoj je najprije sve prisutne pozdravio Ivan Palanović, predsjednik OO HSS-a Marija Bistrica, u odsutnosti predsjednice županijskog HSS-a i potpredsjednice HSS-a Vlaste Hubicki, koju je u tome spriječila viroza. Hubicki je idejna začetnica ovog hodočašća, koje kako je napomenuo Hrg ne zove ljude na bunt i nered već na zajedništvo i mir.

 

Hrg: ''Želimo vratiti građanima nadu''
 

Predsjednik HSS-a Branko Hrg u svojem se obraćanju, kao i svake godine osvrnuo na političke aktualnosti. Istaknuo je da Hrvatskoj treba zakonodavni redizajn, podržao inicijativu Udruge U ime obitelji za promjenu izbornog zakona i pozvao sve da se izjasne po tom pitanju. ''Poručimo s ovog mjesta samima sebi i svima drugima: želimo vratiti građanima nadu. I mi smo došli na Bistricu da bi na neki način pomolili se ovdje, da bi se zamislili nad samim sobom, i da bi iz Marije Bistrice otišli sa nadom''- istaknuo je predsjednik HSS-a, najavivši da će slijedeće godine na 10. hodočašću HSS-a biti još više ljudi. 
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 21.09.2014

Načelnik Općine Marija Bistrica održao sastanak sa članovima Mjesnih odbora

U subotu 20. rujna u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici, održan je sastanak novoizabranih predstavnika Mjesnih odbora Općine Marija Bistrice s načelnikom i zamjenicom načelnika Općine Marija Bistrica. Na sastanku su novoizabrani predstavnici MO upoznati s Statutom i poslovnikom Općine Marija Bistrice koji se odnosi na djelokrug rada MO. Pojašnjeni su načini financiranja rada Mjesnih odbora počevši od dotacija općine, modeli financiranja udruženim sredstvima građana pa do mogućnosti dotacija trećih osoba.
Općina stoji na raspolaganju kod izrade prijave za Fondove ruralnog razvoja koji nudi sufinanciranje komunalnih i ostalih projekata za svako naselje zasebno, a ne za Općinu kao cjelinu. U svrhu navedenog dogovoreno je da od strane MO izrade redovni godišnji planovi rada s projekcijom za naredne tri godine.
Općina je pokrenula i izradu jedinstvenog katastra nerazvrstanih cesta kojim bi se napokon popisale i kategorizirale sve nerazvrstane ceste i u tom projektu se očekuje da i MO odbori sudjeluju u  fazi izrade u kojoj treba verificirati i potvrditi označene dionice.
Pokrenuta je i inicijativa de se u suradnji s DVD-ovima obavi nadzor nad protupožarnim putovima  jer je evidentno da je na mnogima zbog vegetacije otežano prometovanje i dionice koje su problematične svakako treba sanirati.
Odbornici su obaviješteni da je u suradnji s Općinom Zlatar Bistrica zaposlen poljoprivredni redar preko kojeg mogu rješavati probleme zapuštenih zemljišta.
Na kraju je zaključeno da samo uz kvalitetnu komunikaciju i suradnju mještana, Mjesnih odbora i Općine možemo poboljšati uvjete i kvalitetu života u našim naseljima. Sastanci predstavnika Općine i MO održavati će se najmanje svaka tri mjeseca s time da se isti održavaju svaki put u drugom naselju Općine Marija Bistrice.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio