Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Menadžer proizvodnje

Kako ćete se snaći u toj ulozi?

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Marija bistrica 31.10.2014

Koncert u Mariji Bistrici

U Mariji Bistrici na Dušni dan, 02.studeni koncert će održati muški zbor, sastavljen od članova klape Bistrica, klape Radoboj i vokalista Zlatharia a capella iz Zlatara. Pjeva se REQUIEM, Julija Bajamontija, pod dirigentskim vodstvom vlč. Dragutina Cerovečkog, uz orguljašku pratnju Nikole Cerovečkog.  Koncert će biti održan  u nedjelju, 2. studenog, u Bazilici Majke Božje Bistričke u 17 sati.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 30.10.2014

Poljski i gradski miš u DV Pušlek

Dječji vrtić Pušlek iz Marije Bistrice svojim je polaznicima u srijedu 29.10. osigurao pravu dječju poslasticu, odnosno lutkarsku predstavu Poljski i gradski miš.

Malim ''pušlekovcima'' u goste je stigla Kazališna družina Eci, peci, pec, koja je u prostorijama vrtića izvela spomenutu popularnu basnu u lutkarskoj izvedbi.

Uz polaznike sve četiri vrtićke skupine, u ovoj su lutkarskoj izvedbi uživali i polaznici male škole, pa je sve skupa predstavu vidjelo stotinjak mališana i naravno, njihove tete. 
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 29.10.2014

Međuškolsko natjecanje u tenisu- OŠ M. Bistrica treća

27. listopada 2014., na teniskim terenima u Zaboku OŠ Oroslavje je bila domaćin međuškolskog natjecanja u tenisu za Krapinsko zagorsku županiju. Organizator ovog  natjecanja je Zupanijski školski športski savez. Na natjecanje su se prijavile tri ekipe: OŠ K.Š. Gjalski Zabok, OŠ Oroslavje i OŠ Marija Bistrica.
Igralo se po Davis –cup sistemu (dva pojedinačna meča, par, još dva pojedinačna ovisno o rezultatu.) Svi su susreti odlučeni nakon tri meča. OŠ KŠ Đalski ostvarila je dvije pobjede i osvojila je prvo mjesto, OŠ Oroslavje s jednom pobjedom drugo mjesto, a  OŠ Marija Bistrica treće mjesto.
Za pobjedničku ekipu nastupali su Matej Vukić, Jan Grabrovečki i Franjo Turk, za OŠ Oroslavje igrali su Marko Horvat, Sven Juranić i Zvonimir Horvat, a za ekipu OŠ Marija Bistrica Andrija Tomorad,  Patrik Habazin i Stjepan Tomorad, a voditelj natjecanja bio je prof. Marinko Banožić.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 28.10.2014

Općina Marija Bistrica raspisala natječaj za učeničke i studenstke pomoći u školovanju

Na temelju odredbe članka 4. Pravilnika o utvrđivanju kriterija i postupaka za dodjelu pomoći za školovanje učenicima i studentima s područja Općine Marija Bistrica, (Službeni glasnik KZŽ broj 13/04), načelnik Općine Marija Bistrica dana  28. listopada 2014. raspisuje
 
N A T J E Č A J
za dodjelu pomoći za školovanje učenicima srednjih škola
 i redovitim studentima za šk./ak. godinu 2014./2015.

    
I.Natječaj se raspisuje za 12 učeničkih pomoći za školovanje u iznosu od 300,00 kn mjesečno i i 5 studentskih pomoći za školovanje u iznosu od 500,00 kuna mjesečno.
    
II.Pravo na pomoć mogu ostvariti učenici srednjih škola i redoviti studenti na fakultetima i višim školama čiji roditelji, posvojitelji ili skrbnici imaju prebivalište na području Općine Marija Bistrica.
    
III. Zahtjev za odobravanje učeničkih/studentskih pomoći podnosi se na propisanom obrascu koji izdaje Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Bistrica.

IV. Zahtjevu je potrebno  priložiti:

1.     Presliku domovnice učenika/studenta
 
2.    Presliku osobne iskaznice roditelja, posvojitelja ili skrbnika učenika/studenta ili drugu javnu ispravu kojom se dokazuje prebivalište na području Općine Marija Bistrica

3.    Potvrda škole, odnosno fakulteta o upisu na redovno školovanje (potvrda mora sadržavati naziv škole/fakulteta, smjer, godinu/razred)

4.    Preslika svjedodžbe prethodnog razreda odnosno prijepis ocjena prethodne akademske godine

5.    Izjava o članovima zajedničkog kućanstva ( obrazac Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica)

6.    Službene potvrde o prihodima članova obiteljskog kućanstva:
a) Potvrdu o prosječnom mjesečnom prihodu od plaće u prethodna tri mjeseca prije početka mjeseca u kojem se raspisuje natječaj s jasno izraženim novčanim iznosnom prosjeka plaće ili potvrdu o visini ostvarene mirovine visina koja se utvrđuje zadnjom obavijesti o mirovinskim i invalidskim primanjima (potvrde za srpanj, kolovoz i rujan)

b) Potvrdu o visini dohotka od nesamostalnog rada, dohotka od samostalne djelatnosti ili dohotka od imovine i imovinskih prava odnosno ostalih dohodaka za svakog člana zajedničkog kućanstva (izdane od strane nadležne Porezne uprave);

c) u slučaju nezaposlenosti - presliku evidencijskog lista nezaposlenih osoba prijavljenih na Zavod za zapošljavanje ili potvrdu zavoda o statusu nezaposlenosti, u slučaju da osoba nije prijavljena na zavodu-presliku radne knjižice  

NAPOMENA: Dječji dodatak, kao i privremene socijalne pomoći bilo kojeg člana porodičnog domaćinstva tražitelja pomoći ne ulazi u osnovicu prihoda domaćinstva za utvrđivanje prava na pomoć.

7.    Ostala dokumentacija kojom podnositelj zahtjeva može dokazati teže socijalne prilike  prema kriterijima iz članka 13. Pravilnika (djeca roditelja poginulih u Domovinskom ratu ili djeca invalida Domovinskog rata, samohrani roditelji, djeca s teškoćama u razvoju, potvrde škole ili fakulteta za ostale članovi zajedničkog domaćinstva na redovnom školovanju).    

8.    Izjavu podnositelja zahtjeva pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da ne prima drugu pomoć, stipendiju ili učenički, odnosno studentski kredit.

V. Zahtjevi za koje se utvrdi da se temelje na netočnim ili neistinitim podacima ili dokumentaciji biti će isključeni iz postupka.

VI. Komisija za provođenje natječaja za dodjelu učeničkih/studentskih pomoći u postupku bodovanja uzet će u obzir samo zahtjeve kojima koje su priloženi SVI traženi dokumenti i sva ostala dokumentacija kojom se mogu dokazati teže socijalne prilike. Komisija na temelju rezultata natječaja sastavlja rang listu prema ukupno ostvarenom broju bodova sukladno čl. 6. Pravilnika. Rang lista će se objaviti na oglasnoj ploči Općine Marija Bistrica i na internet stranici Općine Marija Bistrica u roku od 15 dana od dana zaključenja natječaja.

VII. S podnositeljem zahtjeva kojem se odobri učenička/studentska pomoć sklapa se ugovor u roku od 15 dana od dana objave rang liste prema ukupnom broju ostavrenih bodova.

VIII. Zahtjeve za dodjelu učeničkih i studentskih pomoći uz ostalu traženu dokumentaciju treba dostaviti u Jedinstveni upravni odjel Općine Marija Bistrica, Trga pape Ivana Pavla II 34, u ZATVORENOJ OMOTNICI s naznakom "Za natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih pomoći",  osobno ili poštom preporučeno, zaključno do 12. studenog 2014. god. do 12.00 sati.


Načelnik
Općine Marija Bistrica
Josip Milički, ing.

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio