Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:



E-mail

Naslov najave

Tekst najave





Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinku



Zaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

Email



Jeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje ime



E-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka





Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


City Drifters

Dignite grad na noge1

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Marija bistrica 02.03.2015

MNL Elipso: Pobjeda i poraz Laza

Limači Malonogometnog kluba Laz i prošli su vikend imali dvostruki program. U zaostaloj utakmici 9. kola Laz je doživio prvi poraz. Sa 3:1 boji je bio Zelengaj, a jedini gol za Laz postigao je Jurica Čukelj. U redovnom 13. kolu pobijeđen je NK Croatia 98 II i to sa 4:0. Golove za limače Laza u ovom susretu postigli su  Luka Pisk, Matija Prugovečki, Josip Hanžek i Jurica Čukelj. Dva kola prije kraja natjecanja Laz drži 4. mjesto sa 25 bodova, tj. ostvarenih sedam pobjeda, 4 remija i 2 poraza. U posljednja dva kola Laz će igrati protiv NK Trnovčica i NK Mladost Obrezina II. Bez obzira na ishode zadnja dva kola, jasno je da će Laz završiti visoko i na taj način potpuno opravdati svoj nastup u ovoj ligi.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 01.03.2015

Skupštine KUD-ova Lovro Ježek i Laz

U subotu 28. veljače redovnu godišnju skupštinu održao je KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica. Na skupštini, koja je održana u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici, prihvaćena su izvješća o radu svih sekcija za 2014. godinu, kao i planovi za ovu, a donesen je i novi Statut prilagođen novo zakonu o udrugama. Iza KUD-a Lovro Ježek je velika godina u kojoj su obilježene velike obljetnice, 40 godina KUD-a i 120 godina limene glazbe. Sve su sekcije ukupno odradile 40 nastupa. Limena glazba proslavila je 120 godina županijskom smotrom puhačkih orkestara i koncertom podno Kalvarije gdje je  nastupila sa Big Band orkestrom HRT-a te gostima Lelom i Joem Kaplowitz.

Bilo je i drugih nastupa, a u pomlatku limene glazbe vježba 17 mladih glazbenika. Godišnjica KUD-a obilježena je cjelovečernjim koncertom veterana, aktivnih folkloraša i tamburaša. Nastupe diljem Hrvatske, pa i izvan njenih granica bilježe i folklorna i tamburaška sekcija, te ženska vokalna skupina, a u bistričkom su KUD-u posebno ponosni na čak 111 mladih članova Cicibana. Riječ je o najmlađoj postavi folklora podijeljenoj u četiri dobne skupine. Na skupštini su upućene zahvale voditeljima sekcija, Stjepanu Šobaku, Alenu Šuškoviću, Robertu Mihoviliću, Mirjani Micak i Mariju Galoiću. Skupštinu su pozdravili i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović, predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, te rektor Svetišta MBB-e mons Zlatko Koren.

Svoju redovnu godišnju skupštinu u subotu je održao i KUD ''Laz''. U izvješću o radu naglašeno je da se povećao broj članova, točnije najmlađih članova, kojih sada ima 34, a s radom je ponovno, nakon kratke pauze, počeo i veliki zbor. LUD Laz djeluje kroz 5 sekcija: velika folklorna sekcija, dječja folklorna sekcija, tamburaška sekcija, mali vokalni sastav te veliki zbor. Prošla je godina donijela i proslavu 10. godišnjice postojanja KUD-a, koja je obilježena u sklopu manifestacije ''Dani folklora i zabave'' Laz 2014.

Uspješnim se pokazao i Božićni koncert u Domu Kulture u Mariji Bistrici. Sve su sekcije u 2014. godini ukupno imale 21 nastup, a voditelji su Krešimir Medarić - veliki folklor, Đurđica Mihovilić- dječja sekcija, Robert Mihovilić – tamburaška sekcija, Tatijana Lenart- Mali vokalni sastav i Kristina Smetko- veliki zbor. Posebno valja izdvojiti 1. mjesto tamburaške sekcije na županijskoj  smotri u Maču i 2. mjesto na državnoj smotri u Dugom Selu, te 3. mjesto Dječje sekcije na dječjoj smotri u Velikom Trgovišću. I u 2105. godini u planu su brojni nastupi, održavanje manifestacije Dani folklora Laz 2015., nabavka nošnji i instrumenata, te redovito održavanje probi. Skupštinu su pozdravili i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović, predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, te župnik na lazu vlč. Ivan Jakopović.  
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 28.02.2015

Drugi korizmeni susret u Mariji Bistrici - Potrebe i budućnost mladih u Hrvatskoj

U petak 27. veljače održan je i drugi Korizmeni susret u kapeli sv. Petra u Mariji Bistrici. Gosti moderatora Branimira Bilića bili su mladi. Na temu ''Potrebe i budućnost mladih u Hrvatskoj'' svoje su stavove i viđenja iznijeli Julio Car, Antun Palanović, Jurica Gregurić i Željka Lisec. Uspješni studenti ispričali su svoju životnu priču, zasada vrlo uspješnu i pružili pokoji savjet kako uspjeti u današnjem društvu koje nije obećavajuće za mlade. Ovom su korizmenom susretu nazočili i čelnici Općine Marija Bistrica, načelnik Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović i predsjednik Općinskog Vijeća Teodor Švaljek, koji su se uključili u raspravu s aspekta, koliko jedna Općina može sama učiniti za svoje mlade. Švaljek je pri tome naglasio kako Općina sada pokušava promijeniti situaciju, ali to nije jednostavno nakon što godinama nije bilo sustava u Općini, a ovaj kraj Zagorja je pak u prošlosti, po njegovim riječima, namjerno zapostavljan.

Načelnik Milički je podsjetio da je od dolaska na vlas učinjeno puno toga za mlade, od značajnog povećanja broja stipendista, do sufinanciranja prijevoza, đačkih domova i drugih načina pomaganja mladima.

U raspravu se uključio i rektor Svetišta MBB-e mons. Zlatko Koren, koji je podržao mlade, ali i pozvao na suradnju svih generacija za dobrobit društva. Organizatori korizmenih susreta u Kapelici sv. Petra su Svetište MBB-e i Ogranak Matice Hrvatske u Mariji Bistrici, a posljednji ovogodišnji susret održat će se u petak 6. ožujka, u 19 sati. Na temu ''I u mojoj školi i u mojem mjestu živi Vukovar'', govorit će Barbara Sipina, vjeroučiteljica i Vesna Brlek, ravnateljica OŠ Marija Bistrica. Moderatorica će biti prof. Ivančica Tomorad.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 27.02.2015

U subotu 28. veljače skupštine KUD-ova Lovro Ježek i Laz i DVD-a Tugonica-Podgrađe

Oba Kulturno umjetnička društva koja djeluju na području Općine Marija Bistrica u subotu 28. veljače će održati svoje redovne skupštine. Skupština KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica održat će se u Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici s početkom u 18 sati, a skupština KUD-a Laz počinje u isto vrijeme u Područnoj školi OŠ Marija Bistrica u Lazu. Na dnevnom redu se nalaze izvješća u radu KUD-ova za prošlu godinu, kao i planovi za naredni period.

U subotu 28. veljače je na rasporedu i redovna 69. skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica. Na dnevnom redu su redovna izvješća o radu društva u 2014. godini kao i planovi za 2015. i 2016. godinu, zatim izmjena Statuta zbog promjena Zakona o udrugama kao i dodjela odlikovanja i priznanja. Skupština će se održati u Vatrogasnom domu u Tugonici s početkom u 19 sati.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0



Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio