Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Menadžer proizvodnje

Kako ćete se snaći u toj ulozi?

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Marija bistrica 16.09.2014

Sjednica Vijeća Općine Marija Bistrica

U ponedjeljak je održana 14. sjednica Vijeća Općine Marija Bistrica. Usvojeno je izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. U tom su periodu ukupni prihodi općine Marija Bistrica realizirani u iznosu od 5.545.484,40 kuna ili 41,23% od plana. Zadovoljavajuće je da su prihodi od poreza na dohodak ostvareni sa 51,88%, što je za 1,88 %  više u odnosu na prošlu godinu, a što je rezultat manjeg povrata poreza na dohodak po godišnjoj prijavi. Tekuće  i kapitalne pomoći iz županijskog i državnog proračuna nisu realizirane u prvoj polovici godine, a što se očekuje u narednom razdoblju, i tu leži razlog zašto je ukupno izvršenje manje od 50 %. Također, Komunalna naknada i komunalni doprinos ostvareni su 16%  iz razloga što se zaduženje  prihoda odnosi na cijelu godinu a dospijeće prve rate za uplatu je u mjesecu kolovozu stoga  se realizacija istih očekuje u nastavku godine. Rashodi  i  izdaci proračuna ostvareni su u iznosu 4.249.958,78  kuna ili 30,31% u odnosu na plan, te se stvorila razlika od 1.295.525,61  kune u korist prihoda. Ostvareni višak prihoda u prvom polugodištu nastao je iz razloga što nisu realizirani svi planirani rashodi koji su planirani za to razdoblje. Budući da su u prvoj polovici godine odrađene predradnje za ostvarenje kapitalnih investicija npr.za uređenje groblja, kupnja zemljišta za dječji vrtić, novu školu i groblje, uređenje nogostupa, javnu rasvjetu i dr., u drugoj polovici godine će biti realizirani. Ostali rashodi poslovanja  ostvareni su prema planu proračuna.

Na sjednici Vijeća Općine Marija Bistrica predstavljeno je Izvješće o stanju potraživanja na dan 30.06.2014 sa usporedbom u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupna potraživanja na kraju lipnja 2013 iznosila su 2.291.146,07 kn, a na kraju lipnja ove godine iznosila su 2,737.810,28 kn. Generalno, u odnosu na 2013 godinu, potraživanja su se s jedne strane povećala zbog kasnijeg zaduženja komunalne naknade za 628.704 kn i vode za 465.400 kn, a istovremeno smanjila zbog redovne naplate i otpisa potraživanja u iznosu od 232.242 kn. Povećanje  se može dodatno obrazložiti time da neplatiše i dalje ne plaćaju, a oni koji redovno podmiruju svoje obveze su ih podmirili pa je s toga potrebno poduzeti određene mjere naplate prema "stalnim" neplatišama. Obzirom da se tijekom prijašnjih godina nije dovoljno vodila briga o naplati općinskih prihoda, veliki dio je otišao u zastaru pa je prije svega potrebno odraditi cijeli niz koraka za pokretanje naplate  kako redovnim tako i prisilnim putem, a jedan od preduvjeta je i otpis zastarjelih potraživanja. I načelnik Josip Milički i predsjednik Vijeća Teodor Švaljek istaknuli su kako se radi o velikom poslu, koji se sustavno zanemarivao kroz godine (od 2003.godine nije funkcionirao sustav praćenja naplate). Sada je sustavnost potrebna u rješavanju situacije, pa je pred općinskim službama, pročelnicom i načelnikom, kako je slikovito rečeno, ''rudarski'' posao. S jedne strane poduzete su radnje u okviru zakona, kako bi se nenaplativa potraživanja otpisala, a za naplativi ostatak se sklapaju nagodbe sa rokom uplate do kraja godine u ratama. S druge se pak strane radi sustavna baza podataka, kako bi se, kada je to potrebno aktivirali svi zakonski mehanizmi, da do ovakvih zanemarivanja obveza prema Općini ne bi niti dolazilo. Predsjednik Općinskog vijeća  i načelnik zahvaljuju svim građanima koji su proteklih godina plaćali svoje obveze jer zahvaljujući upravo njima općina danas funkcionira i biti će još mnogo bolja nakon što cijeli sustav, koji se uz mnogo truda gradi, profunkcionira.


Na sjednici Vijeća Općine Marija Bistrica prezentirano je Izvješće o provedenim postupcima javne nabave i odabranim ponuditeljima za izvođenje radova temeljem poziva za dostavu ponuda. Za projekte Poboljšanje energetske učinkovitosti – uspostava energetski učinkovitog sustava rasvjete u  Općini  Marija Bistrica i Modernizacija javne rasvjete uz nogostup LC 22009, prihvaćene su ponude tvrtke Čeha elektro. Za projekte Uređenje i rekonstrukcija grobnih staza na groblju u Mariji Bistrici, Rekonstrukcija nogostupa Zagrebačka – Nova cesta, LC 22009 i Asfaltiranje nerazvrstane ceste – Selnica – Galoići i Poljanica prema Crničkima prihvaćene su ponude tvrtke MB Transgradnja. Također Vijeće je donijelo i novu odluku o visini otkupne cijene za otkup zemljišta za izgradnju Dječjeg vrtića. Prvotna odluka temeljena na mišljenjima neovisnog vještaka i porezne uprave bila je 50 kn po kvadratnom metru, no vlasnici zemljišta imaju podosta veća potraživanja, koja u nekim slučajevima dolaze i do 7 puta veće cijene od procijenjene. Vijeće je sada donijelo odluku da otkupna cijena bude 65 kuna. Načelnik Josip Milički je napomenuo da na Općini leži i odgovornost prema vlasnicima zemljišta, ali i prema ostalim mještanima, koji pune proračun, te da se na ucjene neće pristati. Vijećnica dr. sc. Sanja Kovačić predložila je da se ponudi mogućnost da vlasnici zemljišta daruju zemljište, s obzirom da je u pitanju izgradnja vrtića, a ne npr. trgovačkog centra.            
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 15.09.2014

Nogomet: Mladost MB - Rudar DZ 1:1

Nogometaši Mladosti u Mariji Bistrici su u 3. kolu 1. zagorske lige odigrali 1:1 protiv Rudara iz Dubrave Zabočke. Mladost je u vodstvo doveo Igor Vidović Popek u 22. minuti,  a izjednačio je Slaven Sente u 66. U ostalim utakmicama 1. lige: Rudar Mihovljan - Schiedel  1:0, Jedinstvo - Gaj  3:1, Stubica - Straža 3:1, Pregrada - Zagorec Veliko Trgovišće  2:1, Klanjec – Vatrogasac 1:0. Utakmica Ivančica - Tondach je odgođena. Na ljestvici vodi Stubica sa 9 bodova, a slijede ju Mladost MB sa 7, te Jedinstvo. Straža i Rudar Mihovljan sa po 6 bodova. Na dnu su Ivančica i Zagorec bez bodova. U 3. kolu 2. zagorske lige postignuti su ovi rezultati: Mladost Belec - Inkop 3:1, Sloga - Toplice 2:0, Milengrad - Lobor 2:4, Oštrc - Matija Gubec 1:0. Utakmica Đalski - Oroslavje je odgođena, a Omladinac je bio slobodan. Na ljestvici vodi Mladost Belec sa 9 bodova, a Matija Gubec, Oroslavje, Oštrc i Sloga imaju po 6 bodova. U nedjelju su uspješni bili i pioniri Mladosti iz Marije Bistrice, koji su u 4. kolu 2. zagorske lige svladali u Humu na Sutli Stražu sa 5:0. U ponedjejak će ne teren i veterani Mladosti, koji u 5. kolu 1. zagorske lige dočekuju Rudar iz Mihovljana.

1. zagorska nogometna liga: 3. kolo, 14.09.2014. 

Rudar M - Schiedel  1:0 (Korenić 69')       
Ivančica - Tondach  odgođeno          
Jedinstvo - Gaj  3:1 (Ciglenečki 20', 27', Piljek 55'/K. Sedak 70')                      
Stubica - Straža 3:1  (Drempetić 26', 65' 82'/Jutriša 72')            
Pregrada - Zagorec VT  2:1  (T. Horvat 41', M. Horvat 68'/Tuđman 51')   
Klanjec – Vatrogasac 1:0 (Kolar 90+3')          
Mladost MB - Rudar DZ 1:1    (Vidović Popek 22'/Sente 66')   

1     Stubica     3    3     0     0    11 – 1         9
2     Mladost MB     3    2     1     0     5 – 2         7
3     Jedinstvo     3    2     0     1    7 – 5         6
4     Straža         3    2    0     1     5 – 4         6
5     Rudar M     3    2    0    1     4 – 3         6
6     Rudar DZ     3    1     2     0    2 – 1          5
7     Tondach     2    1     1     0    3 – 0          4
8     Pregrada     3    1     1     1    3 – 4          4
9     Vatrogasac     3    1     0     2     3 – 5         3
10     Klanjec     3    1     0     2     1 – 3         3
11     Gaj Mače     3    1     0     2     4 – 7         3
12     Schiedel     3    0     1     2    1 – 3         1
13     Ivančica    2    0     0    2    1 – 4         0
14     Zagorec VT     3    0     0     3     2 – 10         0

2. zagorska nogometna liga: 3. kolo, 14.09.2014. 

Mladost B - Inkop 3:1  (Marko Kurtanjek 1', Matija Kurtanjek 5', A. Bručić 75'/Potočki 26')           
Sloga - Toplice 2:0  (D. Latin 60', Bistrički 80')               
Milengrad - Lobor 2:4  (Mikulčić 28', Sokser 55'/S. Kranjčec 35', 42', 48', Petrovečki 40')
Oštrc - Matija Gubec 1:0 (Borovčak 1')       
Đalski - Oroslavje  odgođeno              
Omladinac  slobodan

1     Mladost B     3    3     0     0     7 – 1          9
2     Matija Gubec  3    2     0     1     9 – 1         6
3     Oroslavje     2    2     0     0     6 – 1         6
4     Oštrc         3    2     0     1     5 – 3         6
5     Sloga        3    2     1     1     5 – 4          6
6     Inkop         2    1     0     1     2 – 3         3
7     Lobor     (-1)    3    1    0     2     4 – 8         2
8     Omladinac     2    0     1    1    0 – 1         1
9     Toplice     3    0     1    2     0 – 3         1
10     Đalski         2    0     0     1     1 – 4          0
11     Milengrad     3    0     0     3     3 – 13      0

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 14.09.2014

Nogomet, Mladost MB dočekuje Rudar DZ

Nogometaši Mladosti iz Marije Bistrice u nedjelju 14. rujna će u 3. kolu 1. zagorske lige dočekati će Rudar iz Dubrave Zabočke. U ostalim utakmicama sastaju se: Rudar Mihovljan-Schiedel, Ivančica-Tondach, Jedinstvo-Gaj, Stubica-Straža, Pregrada-Zagorec Veliko Trgovišće i Klanjec-Vatrogasac. U 2. zagorskoj ligi u 3. kolu sastaju se: Mladost Belec-Inkop, Sloga-Toplice, Milengrad-Lobor, Oštrc-Matija Gubec i Đalski-Oroslavje, dok je slobodan Omladinac. Utakmice su na rasporedu u 16.30, no zbog velikih kiša postoji mogućnost i odgode pokoje utakmice.

I ovoga su vikenda na raspored utakmice mlađih kategorija i veterana u zagorskim nogometnim ligama, no pitanje je hoće li vrijeme dozvoliti njihovo odigravanje. Limači Mladosti iz Marije Bistrice uspjeli su odigrati u subotu utakmicu 4. kola lige limača skupina B. Oni su poraženi kod Mladosti u Belcu 3:5. Odgođene su utakmice kod juniora Mladost-Toplice i kod mlađih pionira Lobor-Mladost. Pioniri Mladosti u nedjelju gostuju kod Straže, u 4. kolu 2. zagorske lige.  Veterani Mladosti će u ponedjeljak u 5. kolo 1. zagorske lige dočekati Rudar iz Mihovljana.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 13.09.2014

Nogomet: Hoće li tereni izdržati? Odgode pljušte

Nogometaši Mladosti iz Marije Bistrice u nedjelju 14. rujna će u 3. kolu 1. zagorske lige dočekati će Rudar iz Dubrave Zabočke. U ostalim utakmicama sastaju se: Rudar Mihovljan-Schiedel, Ivančica-Tondach, Jedinstvo-Gaj, Stubica-Straža, Pregrada-Zagorec Veliko Trgovišće i Klanjec-Vatrogasac. U 2. zagorskoj ligi u 3. kolu sastaju se: Mladost Belec-Inkop, Sloga-Toplice, Milengrad-Lobor, Oštrc-Matija Gubec i Đalski-Oroslavje, dok je slobodan Omladinac. Utakmice su na rasporedu u 16.30, no zbog velikih kiša postoji mogućnost i odgode pokoje utakmice.

I ovoga su vikenda na raspored utakmice mlađih kategorija i veterana u zagorskim nogometnim ligama, no pitanje je hoće li vrijeme dozvoliti njihovo odigravanje. Limači Mladosti iz Marije Bistrice u subotu bi trebali u 4. kolu lige limača skupina B gostovati kod Mladosti u Belcu. Odgođene su već utakmice kod juniora Mladost-Toplice i kod mlađih pionira Lobor-Mladost. Pioniri Mladosti u nedjelju gostuju kod Straže, u 4. kolu 2. zagorske lige.  Veterani Mladosti će u ponedjeljak u 5. kolo 1. zagorske lige dočekati Rudar iz Mihovljana.

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio