Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


City Drifters

Dignite grad na noge1

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Marija bistrica 27.11.2014

Adventski vrmar

U sklopu manifestacije Advent u Marije Bistrice i ove će godine biti postavljena Interaktivna instalacija Bistrički adventski ormar/vrmar, autorice Bernarde Cesar, koja valorizira drvenu igračku ormara i smješta ju u kontekst adventskog kalendara na bistričkom trgu. Ove godine Adventski  vrmar poziva na slanje misli ili poruka za željeni dan Adventa.  Poruke se mogu ostavljati na Zidu facebook stranice Advent u Mariji Bistrici ili u inbox-u, a njihovo objavljivanje započet će 29. studenog i trajati do kraja Adventa. Svaki dan, poruka koja osvoji najviše lajkova na FB stranici Advent u Mariji Bistrici - bit će pročitana u prigodnom dijelu programa Radija Marija Bistrica i osvaja nagradu iznenađenja. Nagrada, koju osigurava Udruga Sintoment, podiže se u prostorijama Radija Marija Bistrica. Također, poruke će se u fizičkom obliku moći razmijeniti u samom vrmaru na bistričkom trgu. Interaktivna instalacija Adventski vrmar komunicira sa posjetiteljima i poziva ih na razmjenu želja i darova koji se skrivaju iza vratašca pojedinog ormarića. Umnažanjem predmetne igračke u predloženom rasteru kalendara, pojedina igračka ormara predstavlja jedan kalendarski dan Adventa. Poleđina Bistričkog adventskog ormara nosi na sebi zrcalo satkano od mnogo manjih zrcala. Ovako postavljeno zrcalo na glavnom bistričkom trgu apstrahira simbolično malo zrcalo bistričkog srca i okrenuto je svim slučajnim ili namjernim prolaznicima da u narednom vremenu došašća i kraja godine – promatrajući svoj odraz u ogledalu, zavire u svoje srce i dušu.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 26.11.2014

Pogledali Šegrta Hlapića u Knjižnici

Općinsku knjižnicu i čitaonicu Marija Bistrica, u sklopu mjeseca knjige posjetili su učenici 3. A i 3. B razreda OŠ Marija Bistrica, sa učiteljicama Anicom Gregurić i Mirom Pehar. Sa knjižnicom ih je kratko upoznala knjižničarka Ivana Belko, a u Domu kulture imali su priliku pogledati igrani film Šegrt Hlapić, prema djelu Ivane Brlić Mažuranić, koje imaju za lektiru.

Inače učenici 3 B nedavno su ispunjavali i mali kviz za poticanje čitanja. Svi su ga riješili uspješno, a učenica Laura Andraka je izvučena za nagradni odlazak na interliber, gdje je boravila uz učiteljicu te ravnateljicu Knjižnice Miru Pižir i knjižničarku Ivanu Belko, a dobila je i mali poklon od knjižnice.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 25.11.2014

Advent u Mariji Bistrici 2014

Općina Marija Bistrica i ove godine, četvrti puta zaredom, organizira Manifestaciju ''Advent u Mariji Bistrici''. Uz sad već tradicionalnu adventsku sajmenu ponudu, ovogodišnji program najbogatiji je do sada i donosi mnoštvo koncerata, ali i brojnih drugih događanja. Advent u Mariji Bistrici trajat će ove godine kroz sva četiri vikenda došašća, ali i vikend između Božića i Nove godine, a završit će spektakularnim dočekom u podne 31. prosinca uz Mejaše i Tihomira Kožinu sa bandom. I ove godine organizatori su istaknuli posebnosti bistričkog adventa, poput jedinstvenih zvukova zvonosvira, adventskog vrmara Bernarde Cesar, te radionica tradicijskih obrta, a tu su i noviteti poput najvećeg licitarskog srca umjetnice Petre Ptiček, uz kojeg će se posjetitelji moći fotografirati, izbora najbolje bistričke adventske fotografije kroz foto natječaj, Festival medenjaka i gvirca, te premijerne izvedbe  uprizorenja priče o crnom kipu MBB-e i njegovim čudesima ''Kinč osebujni'' u tehnici kazališta sjena.

Adventski su vikendi osmišljeni kao tematske cjeline. Tako je prvi vikend – Vikend duhovne glazbe i licitarskog srca. U subotu 29. studenog od 11.30 na rasporedu je svečano kićenje bora na središnjem bistričkom trgu uz program OŠ Marija Bistrica ''Pokaži što znaš'' i nastup skupine ''Šarene loptice''. U Bluesun hotelu Kaj od 13 sati na rasporedu je Pričaonica za djecu školske dobi Društva Naša djeca Konjščina. U nedjelju 30. studenog program počinje u 10 sati, a donosi na Trgu pape Ivana Pavla II. svečanost paljenja prve adventske svijeće, predstavljanje najvećeg licitarskog srca, te Koncert Renate Sabljak i Đanija Stipaničeva. U 13 sati nastupit će ''Zvijezde mira'' iz Oroslavja, a u 17 Kršćanski band ''Emanuel''. U četvrtak 4. prosinca, u 17 sati, u Bluesun hotelu Kaj na rasporedu je Umjetničko-edukativna večer “Barbara i poezija”, voditeljice pjesnikinje Barbare Bračun, a u organizaciji Udruge Sintoment. Advent u Mariji Bistrici nastavit će se Dječjim vikendom 6. i 7. prosinca, koji će donijeti uz druženje sa Sv. Nikolom, Kazalište za djecu, nastupe djece DV Pušlek, te KUD-ova Lovro Ježek i Laz, polaznika Glazbene škola Marija Bistrica, Klauna Blenta, Kikića genijalaca, Cvrgudana, Bojana Jambrošića, Šarenih loptica, Boss banda i El comba. U programu je i pretpremijera priče o čudesnim uslišanjima Majke Božje Bistričke, ''Kinč osebujni'', koju priprema Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici, te Krampus party u Bistrou Mladost. Treći je vikend nazvan Vikend drvenih dječjih igračaka, a donosi program u organizaciji Udruge Sintoment - Pšenično jutro u Mariji Bistrici i Lucija na trgu - performans s  učenicima na glavnom bistričkom trgu na temu tradicionalnih drvenih igračaka, radionica pečenja božićnih kolača u Bluesun hotelu Kja, zatim nastupe polaznika Glazbene škole Marija Bistrica, učenika OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, zbora Udruge umirovljenika Marija Bistrica ''Bistričko zvono'', još jednu izvedbu ''Kinča osebujnog'' te koncerte grupe Joy, Local Jazz Comba, Jurice Vugreka te tradicionalni Božićni humanitarni koncert ''Zagrljaj dobrote''

20. i 21. prosinca na rasporedu je vikend medenjaka i gvirca. U Bluesun hotelu Kaj na rasporedu su Božićna predstava i Pričaonica za djecu  vrtićke dobi, u Caffe baru Dioniz pjesnička večer, u Domu kulture Adventska radionica ''Kad se male ruke slože'' - Udruge mladih Marija Bistrica, u Općinskoj knjižnici i čitaonici Susret i predstavljanje knjige Jelene Radan, a na Trgu nastupi Limene glazbe KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica, Puhačkog orkestra KUD-a ''Kaj'' Zlatar Bistrica, Folklorne sekcije i Vokalnog sastava KUD-a ''Gradine'', Polača, Ženskog zbora KUD-a ''Lovro Ježek'', ŽVG-e ''Kajda'', VS-e ''Arete'', ŽVS-a ''Kušlec'', Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a  ''Kaj''. Tu je i Festival medenjaka i gvirca, Igrokaz ''Bistrička bajka'', te natjecateljski show- pečenje medenjaka uz vrhunske kuhare Bluesun Hotela Kaj i poznate osobe. Vrhunac 4. vikenda je koncert ''Lada'' u Bazilici MBB-e. Do kraja ovogodišnje manifestacije Advent u Mariji Bistrici, na rasporedu su tradicionalni koncerti KUD-a ''Lovo Ježek'' 26. prosinca, i KUD-a Laz 27. prosinca, zatim nastup Klape ''Bistrica'' i Pjevačkog zbora KUD-a ''Laz'' 28. prosinca, a spektakularan završetak planiran je 31. prosinca uz Doček u podne, na središnjem bistričkom trgu. Za zabavu će biti zaduženi Mejaši te Tihomir Kožina & band. Radionice starih zanata na rasporedu su svaku subotu i nedjelju od 13 do 15 sati, a zvuci bistričkog zvonosvira sa adventskim melodijama mogu se čuti svake subote i nedjelje u 10:00 sati. Više informacija može se pronaći na www.info-marija-bistrica.hr, kao i na facebooku.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 24.11.2014

68 radova na natječaj 330 godina s Majkom Božjom Bistričkom

Ogranak Matice Hrvatske u Mariji Bistrici početkom listopada, Marijina mjeseca, raspisao je natječaj za literarne radove učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije s temom "330 godina s Majkom Božjom Bistričkom" želeći tako obilježiti  obljetnicu našašća kipa Majke Božje Bistričke. Učenici su se mogli natjecati u četiri kategorije: poezija i proza učenika od 1. do 4. razreda i poezija i proza učenika od 5. do 8. razreda. Na natječaj je pristiglo 68 radova iz deset zagorskih osnovnih škola. Stručni sud u sastavu: Dubravko Jelačić Bužimski,  časna sestra Marija Petra i Ivančica Tomorad odabrat će po jednog nagrađenog u svakoj od kategorija. Proglašenje pobjednika planirano je za 6. prosinca uz pretpremijeru predstave Kinč osebujni u Domu kulture u Mariji Bistrici.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio