Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Street Skate

Kako je to u životu skatera..

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Marija bistrica 20.10.2014

U subotu 25.10. u Mariji Bistrici akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Uz pomoć Odbora za zdravlje i socijalnu skrb općine Marija Bistrica i volontera, Zaklada Ana Rukavima organizira akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Akcija će se održati u subotu 25. listopada u Domu kulture Marija Bistrica u 10 sati. Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar i svojim upisom doprinijeti u spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Dođite, upišite se u Registar da povećamo šanse za ozdravljenje svim oboljelima. – naglašavaju organizatori. Prije samog upisivanja u Registar održat će se predavanja gdje će građani moći dobiti sve potrebne informacije i na koje su pozvani svi građani, bez obzira na to hoće li biti potencijalni darivatelji ili ne.

Najavljena su predavanja:
1.         Dr. sc. Mirta Mikulić, pročelnica Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica
2.         Dr. sc. Rajko Fureš, voditelj Odjela ginekologije Opće bolnice Zabok

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 19.10.2014

Pobjednici 16. Recitala ''Josip Ozimec'' Podgajski, Jagić, Erman i Lazar

U subotu 18. listopada, u organizaciji Radija Marija Bistrica održan je 16. Recital ''Josip Ozimec'', Marija Bistrica 2014. Sama završnica Recitala održana je u Kapelici sv. Petra. Stihove su kazivali Jelena Januš Grbić i Josip Klapač, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Dragutin Hrastović i Kristina Smetko.

Stručni ocjenjivački sud ove je godine djelovao u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, prof. Marija Lamot, prof. Ivančica Tomorad i don Anton Šuljić. Oni su odabrali je 67 pjesama za zbornik ''Došel bum v Bistricu'', kao i 33 za izvođenje na završnici, te 9 nagrađenih pjesama, po 3 u svakoj kategoriji.

Naime, na ovaj recital pjesnici se javljaju sa radovima na kajkavskom i čakavskom narječju, te na standardu. Ove su godine na natječaj pristigla 282 rada od 67 autora (160 na standardu, 89 na kajkavskom i 34 na čakavskom). U kategoriji čakavske poezije treću nagradu osvojio je Franko Stipkovć iz Zagreba za pjesmu ''Put za čimatorie'', druga nagrada pripala je Mariji Kovač iz Pule za pjesmu ''Boća sunčeva'', a prva nagrada Nevenki Erman iz Žminja, za pjesmu ''Pošipak''. Kod pjesama na standardu treća je nagrada pripala Mirjani Mikulec iz Oroslavja za pjesmu ''Pustinje'', drugu nagradu osvojila je Slavica Sarkotić iz Siska za pjesmu ''Tuga zidova'', a prvu Branka Jagić iz Velike Gorice za pjesmu ''Razasuto zrnje krunice''.

U kategoriji radova na kajkavskom, treću je nagradu osvojio Goran Gatalica iz Zagreba za pjesmu ''Ruomarska slava našem Jezušu'', drugu Vladimir Miholek iz Đurđevca za pjesmu ''Na potu k Marije'' a prvu Vladimir Podgajski iz Petrovskog za pjesmu ''Mreža''. Nagradu publike za pjesmu ''Zahvala Majki Buažji Bistrički'', osvojila je Evica Lazar iz Cestice. Recitalu su u ime pokrovitelja, Svetišta MBB-e, Krapinsko zagorske županije i Općine Marija Bistrica prisustvovali župni vikar u Župi i Svetištu MBB-e vlč. Miroslav Markić, predsjednica Skupštine KZŽ-e dr. vet. med. Vlasta Hubicki i zamjenica predsjednika vijeća Općine Marija Bistrica dr. sc. Sanja Kovačić, te dugogodišnji bistrički župnik i čuvar Svetišta mons. Lovro Cindori, danas kanonik prvostolnog Kaptola zagrebačkog.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 15.10.2014

Učenici OŠ Belec u bistričkoj knjižnici

Povodom mjeseca hrvatske knjige Općinsku knjižnicu i čitaonicu Marija Bistrica u srijedu su posjetili učenici OŠ Belec. Učenike je s radom Knjižnice upoznala knjižničarka Ivana Belko, koja im je pročitala i jednu priču.

Riječ je o učenicima prvog, drugog i četvrtog razreda belečke škole, ukupno njih 42-oje, sa učiteljicama Ljerkom Belak, Mirjanom Bobinec, Gordanom Havoić i vjeroučiteljicom Nevenkom Puklin. Osim knjižnice, boravak u Mariji Bistrici, učenici iz Belca, iskoristili su i za posjet Mednom baru Brlečić, Bazilici MBB-e i križnom putu na Kalvariji.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 13.10.2014

Boris Galoić osvojio šahovski turnir u Mariji Bistrici

U Vatrogasnom domu u Mariji Bistrici u nedjelju je odigran otvoreni šahovski turnir, u organizaciji Odbora za sport Općine Marija Bistrica. Nastupilo je 27 šahovskih zaljubljenika iz  zagorskih klubova, ali i drugih šahovskih sredina. Igralo se devet kola, a prvo mjesto osvojio je domaći predstavnik i glavni organizator Boris Galoić, koji igra za ŠK Gaj iz Mača. Galoić je osvojio 7,5 bodova, a slavio je ispred Denisa Jakupeca iz ŠK Zaprešić sa 7 i Zorana Zelenika iz ŠK Straža Hum na Sutli sa 6,5 bodova. Organizator je za prva tri mjesta osigura pehare, a za prvih osam šahista i simbolične nagrade.

Rezultati: Marija Bistrica 2014: 1. Boris Galoić, Gaj, Mače 7,5; 2. Denis Jakupec, ŠK Zaprešić 7; 3. Zoran Zelenika, ŠK Straža, Hum na Sutli 6,5; 4. Josip Krklec, ŠK Krapina 6,5; 5. Filip Jambrešić, ŠK Zaprešić 6; 6. Oliver Kukas, ŠK Oroslavje 5,5; 7. Damir Gorup, ŠK Pregrada 5,5; 8. Vladimir Novosel, ŠK Donja Stubica 5; 9. Zdenko Kozina, ŠK Krapina 5; 10. Ivan Bočkaj, ŠK Polet, Zabok  5 bodova

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio