Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:



E-mail

Naslov najave

Tekst najave





Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinku



Zaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

Email



Jeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje ime



E-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka





Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Street Skate

Kako je to u životu skatera..

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Marija bistrica 23.08.2014

Klapa Bistrica organizirala 1. susret klapa u Zagorju

Marija Bistrica u petak 22. kolovoza 2014. godine bila je mjesto prvog susreta klapa u Hrvatskom Zagorju. Susret je organizirala Klapa Bistrica, ugostivši tri ženske i dvije muške klape, a održan je u izvrsnom ambijentu Hudekove Bašče, na središnjem trgu u Mariji Bistrici.

Voditelj klape Bistrica Mario Galoić opisao je ovaj događaj kao spoj  višeglasnog pjevanja kontinentalnih i dalmatinskih klapa, od Splita do Varaždina koje su predstavile bogatstvo i raznolikost napjeva izvođenih a capella pjevanjem, a nije nedostajalo ni obrada popularnih pop pjesama. Kroz program, nadahnuto, kao i uvijek vodila je Tanja Popec.

Uz domaćine i organizatore, Klapu Bistrica, Bistričanicma i brojnim gostima predstavile su se još dvije muške klape: Klapa Akuža, Split i Klapa Marof, Novi Marof, te tri ženske: Klapa Lucerne, Varaždin, Klapa Senjkinje, Senj i Klapa Zikva, Pašman.

Hudekova bašča bila je ispunjena gotovo do posljednjega mjesta, što je dokaz da je ovaj klapski susret pun pogodak, pa se zasigurno 600-njak posjetitelja nada da će se ova praksa nastaviti i u nadolazećim godinama.
 

foto: Sandra Haban

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 19.08.2014

Nova prometna regulacija u Mariji Bistrici

U ponedjeljak 18. kolovoza održana je Sjednica Vijeća Općine Marija Bistrica sa jednom, ali vrlo važnom točkom dnevnog reda, Prijedlogom Odluke o donošenju Odluke o posebnoj regulaciji prometa u Općini Marija Bistrica. Naime, Općina Marija Bistrica već neko vrijeme provodi projekt koji za cilj ima bolju prometnu regulaciju prometa, posebno u vrijeme hodočašća, ali i legalizaciju parkiranja, točnije dovođenje u red ove za Mariju Bistricu toliko specifične djelatnosti. Načelnik Marije Bistrice Josip Milički je napomenuo kako cijeli projekt traje već nekoliko mjeseci i to na inicijativu Hrvatskih cesta, Županijskih cesta i poglavito Ministarstva unutarnjih poslova zbog poboljšanja sigurnosti prometa u samom centru Marije Bistrice, sigurnosti svih sudionika u prometu i motornih vozila i pješaka, te zbog bolje protočnosti prometa u samoj Mariji Bistrici, a sve u vrijeme pojačanih hodočašća, blagdana i praznika.  ''Pristupili smo izradi nove prometne studije u koju su bile uključeni i Ministarstvo prometa,  Hrvatske ceste i Županijske ceste i slijedom toga na izrađeni prometni elaborat koji je potvrđen i u Ministarstvu prometa, Hrvatskim cestama i u Županijskoj upravi za ceste dobivena je suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, ova sjednica je kraj cijele te procedure.'' napomenuo je načelnik Milički. Odluka o izmjeni donesena je jednoglasno, objavit će se u utorak 19. kolovoza i osam dana nakon objave stupa na snagu. Konkretno se radi o novoj regulaciji po kojoj se privremeno zabranjuje promet za sva motorna vozila na dijelu Zagrebačke ulice od križanja sa državnom cestom D29 u Podgorju Bistričkom do križanja Nove ceste sa Šopćevim prolazom i to u dane hodočašća subotom i nedjeljom, te državne i vjerske praznike u vremenu od 7 do 12 sati i od 16 do 18 sati. Valja napomenuti kako je dio ovog projekta i postavljanje tabli i putokaza, koji su do sada nedostajali u Mariji Bistrici, a koji će hodočasnicima i svim posjetiteljima Marije Bistrice omogućiti lakše kretanje i snalaženje u Mariji Bistrici.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 18.08.2014

Blagoslov vitraja u Kapelici sv. Roka

Posebno svečano bilo je u nedjelju 17.kolovoza u Kapelici sv. Roka, u naselju Podgrađe, koje spada u župu Marija Bistrica.

Kako je spomendan sv. Roka, 16. kolovoza, nedjelja najbliža tom datumu obilježava se u spomenutoj kapelici kao ''rokovska'' nedjelja. Sveta misa u kapelici sv. Roka, jučer je služena u 19 sati, a predvodio ju je pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško.

Ujedno su blagoslovljeni novopostavljeni vitraji u ovoj, nedavno obnovljenoj kapelici, koji su dar župljana, hodočasnika i prečasnog Mirka Totovića.    

Pročitaj vijest Komentari: 0

Marija bistrica 16.08.2014

U nedjelju 17. kolovoza radionica Ogranka MH u Mariji Bistrici - Noć pod zvijezdama, Perzeidi i Supermjesec – noć kada sv. Lovro proplače

Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici organizira radionicu ''Noć pod zvijezdama, Perzeidi i Supermjesec – noć kada sv. Lovro proplače, Promatranje noćnog neba - 2. dio''. Radionica će se održati u nedjelju 17. kolovoza kod Zvonosvira podno bistričke Kalvarije u Svetištu MBB-e, a predviđena je u dva dijela. Za osnovnoškolce i srednjoškolce početak je u 22.30, a za odrasle u 23.30 sati. Voditelj radionice je Julio Car, a organizatori mole sve zainteresirane sudionike da sa sobom ponesu dekice. Ova se radionoca trebala održati u ponedjeljak 11. kolovoza, ali je zbog lošeg vremena odgođena, pa se organizatori nadaju da će ovaj puta imati više sreće sa vedtim nebom.

Budući da smo u ponedjeljak 11. kolovoza bili spriječeni promatrati Supermjesec i Perzeide uslijed više sile (oblaka), ukazala se nova prilika za promatranje 17. kolovoza.

Svi zainteresirani imat će priliku vidjeti kako se u samo tjedan dana konfiguracija neba znatno promjeni. To se prvenstveno odnosi na Mjesec koji više nije Supermjesec no još uvijek atraktivan za pogledati kroz teleskop. Iako Perzeidi lagano jenjavaju što se tiče teoretskih predviđanja (15.7, -18.8.) moramo naglasiti da oni uvijek znaju iznenaditi kao što je to slučaj bio prethodnih godina kad ih se najviše moglo vidjeti 9. odnosno 14.8. Također, promotrit će se neki objekti dubokog Svemira kojima mjesečina ne pogoduje, a neki od njih su: dvostruka galaksija M51, najdalji objekt u Svemiru vidljiv golim okom - Andromedina galaksija M31, dvostruki zvjezdani skup ha&hi u Perzeju, kuglasti skup M13 te dvojne zvijezde Mizar i Albireo. Svi voljni mogu ponijeti dekice. Nadamo se da će nas ovaj puta vrijeme poslužiti.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0



Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio