Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


The farmer

Upravljaj farmom, uzgajaj biljke, prodaj jaja i napreduj.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 26.04.2015

Održana manifestacija u Kumrovcu Zeleni Jura

Od svih narodnih običaja koji su sačuvani na prostoru Hrvatskog zagorja, posebno istaknuto mjesto imaju oni koji su vezani uz blagdan Svetoga Jurja 23. travnja tim više što je Sv. Juraj zaštitnik Hrvatskog zagorja.

U Muzeju Staro selo Kumrovec i ove se godine održani ophodi Zelenog Jurja, a subotnji program, 25.travnja  sastojao se od jurjevskih pjesama, plesova i pastirskih igara.

Posjetitelji su mogli upoznati izradu tradicijskih drvenih igrački, a paljen je i tradicionalni jurjevski krijes od 18 sati. Prikaz ophoda jurjaša počeo je u 17 sati. U programu su sudjelovali KUD Lovro Ježek Marija Bistrica, DV "Jaglac"  iz Kumrovca, učenici OŠ Josipa Broza,  Etno udruga Zipka iz Kumrovca i KUD Đuro Orlić iz Zagorskih Sela".

Jučerašnji program manifestacije obogaćen je otvorenjem gostujuće izložbe Etnografskog muzeja Dubrovačkih muzeja „U stabru ti ljuti zmaje, u granam´ ti soko sivi“, autora Ivice Kipre. Svojom koncepcijom izložba je namijenjena podjednako djeci kao i odraslima koji žele saznati nešto više o tom dijelu naše povijesno-kulturne zbilje.

Izložbu je otvorila ravnateljica Muzeja Hrvatsko Zagorje, Vlasta Krklec, a otvorenju su nazočili između ostalih gostiju zamjenik župana KZŽ-e Anđelko Ferek Jambrek, načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama, te gosti iz Dubrovnika, autori izložbe.


Blagdan Sv. Jurja – Jurjevo, na području sjeverozapadne Hrvatske slavi se kao pastirski blagdan, obilježavajući pravi početak proljeća, a često i kao početak gospodarske godine. Mnogi običaji, proricanja i vjerovanja povezana su uz taj blagdan, no ono po čemu je Jujrevo i danas prepoznatljivo, ophodi su Zelenog Jure i jurjaša kroz sela, te pjevanje jurjevskih pjesama, paljenje jurjevskog krijesa, i pripremanje pastirskog jela cvrtja.

Kumrovečki „Zeleni  Juraj“ nematerijalno je kulturno  dobro  pod zaštitom Ministarstva kulture  Republike  Hrvatske.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 25.04.2015

61. rođendan DV Uzdanica Zlatar

Dječji vrtić "Uzdanica" proslavio je u petak 24. travnja 61. obljetnicu postojanja, odnosno predškolskog odgoja u gradu Zlataru. Jedna su od najstarijih ustanova u cijelom Hrvatskom zagorju, sa devet zaposlenih odgojiteljica i trenutno dvije pripravnice, a svima je zajedničko da profesionalno s puno ljubavi brinu o svakom od 95 mališana koliko ih trenutno ima u Uzdanici, navela je u kraćem uvodu ravnateljica vrtića Biserka Žerjavić i potom riječ prepustila mališanima koji su sa svojim tetama izveli scensku priču "Plesna haljina žutog maslačka". Priča je to o puno bezuvjetne ljubavi pa su njome tete i djeca roditeljima poslali poruku da je takva briga najvažnija kako bi iz malih, izrasli u pozitivne i kvalitetne velike ljude. Sunčano vrijeme omogućilo je da ova priredba, a potom i druženje, postane pravi mali obiteljski piknik na dvorištu dječjeg vrtića, na kojem su se roditeljima, mališanima, djelatnicima vrtića, pridružile i učiteljice zlatarske škole, ravnateljica Pučkog učilišta, predsjednik Upravnog vijeća vrtića, te gradonačelnik i njegova zamjenica. Njih dvoje kasnije su, u Gradskoj vijećnici, održali i prijem za roditelje s novorođenom djecom, na tradicionalnom prijemu uz Dan grada. Obitelji su dobile po 1000 kuna dara za dijete, koje će im, kako si rekli neki od njih, dobro doći za dječje potrepštine. U Gradskoj vijećnici atmosfera nikada nije bila ljepša i veselija, zaključio je gradonačelnik te čestitao obiteljima koje su odlučile svoje živote obogatiti najljepšim darom, djetetom. (Radio Zlatar)
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 24.04.2015

Obilježen Dan Krapinsko zagorske županije

Krapinsko - zagorska županija svoj dan obilježila je jučer, 23. travnja na blagdan sv. Jurja u hotelu Well u Termama Tuhelj gdje je održana svečana sjednica Županijske skupštine. Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku i sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice u Tuhlju. Dan KZŽ-e uveličali su i brojni uzvanici, među njima i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Ovom prigodom dodijeljena su i priznanja Krapinsko-zagorske županije. Plaketa za životno djelo dodijeljena je Zorislavu Drempetiću Hrčiću, akademskom slikaru s više od 250 ostvarenih izložbi. Plaketu za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu primio je Tomislav Kuharić, prvak Hrvatske u oranju i vlasnik najboljeg hrvatskog rezultata na svjetskim natjecanjima orača te Dobrovoljno vatrogasno društvo Krapina koje ove godine slavi 140. godina postojanja. Plaketa Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini dodijeljena je Vlasti Krklec, ravnateljici Muzeja Hrvatskog zagorja, voditeljici i autorici programa Ljetne geološke škole te Zajednici udruga hrvatskih vojnih invalida Krapinsko-zagorske županije koja je u 2014. godini sudjelovala u više istaknutih aktivnosti i projekata na području Županije.

Povelja Krapinsko-zagorska županije dodijeljena je Zajednici športskih borilačkih klubova Hrvatski vuk Budinšćina, Tuhelj, Veliko Trgovišće koja u svojim redovima ima pojedince koji su ostvarili značajne rezultate na međunarodnoj i državnoj razini, Mirku Majsecu, predsjedniku Županijske udruge uzgajivača konja Krapina i Sanji Kovačić, dobitnici državne nagrade za volonterstvo.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 22.04.2015

Županija svoj dan obilježava na Jurjevo, 23. travnja

Krapinsko - zagorska županija svoj dan obilježava 23. travnja na blagdan sv. Jurja u hotelu Well u Termama Tuhelj gdje će se održati svečana sjednica Županijske skupštine. Svečanoj sjednici će prethoditi polaganje vijenaca kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku u 9 sati i sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice u Tuhlju u 10 sati. Najavljen je dolazak premijera Zorana Milanovića, više saborskih zastupnika, predstavnika županija, gradova i općina, institucija i ustanova, državnih i privatnih tvrtki te brojnih drugih gostiju i uzvanika. Ovom će se prigodom dodijeliti i priznanja Krapinsko-zagorske županije.

Plaketa za životno djelo dodijelit će se Zorislavu Drempetiću Hrčiću, akademskom slikaru s više od 250 ostvarenih izložbi. (arhivska slika)

Plaketu za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu primit će Tomislav Kuharić, prvak Hrvatske u oranju i vlasnik najboljeg hrvatskog rezultata na svjetskim natjecanjima orača te Dobrovoljno vatrogasno društvo Krapina koje ove godine slavi 140. godina postojanja.

Plaketa Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini dodijelit će se Vlasti Krklec, ravnateljici Muzeja Hrvatskog zagorja, voditeljici i autorici programa Ljetne geološke škole te Zajednici udruga hrvatskih vojnih invalida Krapinsko-zagorske županije koja je u 2014. godini sudjelovala u više istaknutih aktivnosti i projekata na području Županije.

Povelja Krapinsko-zagorska županije dodijelit će se Zajednici športskih borilačkih klubova Hrvatski vuk Budinšćina, Tuhelj, Veliko Trgovišće koja u svojim redovima ima pojedince koji su ostvarili značajne rezultate na međunarodnoj i državnoj razini, Mirku Majsecu, predsjedniku Županijske udruge uzgajivača konja Krapina i Sanji Kovačić, dobitnici državne nagrade za volonterstvo.

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio