Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Menadžer proizvodnje

Kako ćete se snaći u toj ulozi?

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 25.03.2015

Konstituirano Gradsko vijeće grada Zlatara

U utorak je konstituirano Gradsko vijeće grada Zlatara.

Za predsjednika vijeća ponovno je izabran Krunoslav Klancir (SDP), koji je dobio potporu 12 vijećnika, dok su trojica kod glasanja bila suzdržana. Za jednog potpredsjednika, s 11 glasova za i 4 suzdržana, izabran je laburist Željko Slunjski, iz vladajuće koalicije, a oporba ima mogućnost predložiti svojeg potpredsjednika na jednoj od narednih sjednica, jer jučer nisu imali prijedlog.

Na mjesto Stanka Majdaka, koji do kraja mandata ostaje nestranački gradonačelnik, u vijeće je imenovan nezavisni Ivan Licitar, a na mjesto Jasenke Auguštan-Pentek, SDP-ove zamjenice gradonačelnika, imenovana je Mirjana Bajzek iz SDP-a.

Kako je i najavio, Jurica Bizjak, koji je u vijeće izabran kao nezavisni kandidat s liste HNS/ZS, svoj mandat stavlja u mirovanje iz osobnih razloga, a na njegovom mjestu je, s iste liste, također nezavisni, Josip Findak iz Zlatara.

I HDZ-ov vijećnik Želimir Kurečić, koji je u vijeće ušao kao nositelj koalicijske liste HDZ/HSS/ZDS/Hrast, iz osobnih razloga stavio je mandat u mirovanje, a umjesto njega u vijeću je HDZ-ov Drago Delija, iz Belca.

Većinu u ovom sazivu gradskog vijeća, od osam vijećnika, ima koalicija SDP/HSU/Laburisti, kojima se pridružio i jedan vijećnik Reformista. Oporbu čini koalicija tri HDZ-ova i jednog HSS-ovog vijećnika te jedan vijećnik iz A-HSS-a.

Sjednicu je inače, do izbora predsjedavajućeg, vodila predstojnica Ureda državne uprave KZŽ, Snježana Mezdić, a nazočna je bila i Đurđa Barić Dakić koja je u prijelaznom razdoblju obavljala dužnost vladine povjerenice za grad Zlatar.

Sljedeću sjednicu predsjednik vijeća najavio je odmah nakon Uskrsa, jer prije svega treba donijeti gradski proračun.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 24.03.2015

HDZ Općine Konjšćina proslavio 25 godina

U nedjelju, 22. ožujka 2015. godine članovi i simpatizeri Hrvatske demokratske zajednice proslavili su 25 godina djelovanja stranke na području općine Konjščina.

Uz članove i simpatizere svečanoj sjednici nazočili su i brojni uvaženi gosti: izaslanik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, član predsjedništva  i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije, gospodin Darko Horvat, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije gospodin Žarko Tušek, potpredsjednici Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije gospodin Zoran Gregurović  i Želimir Kurečić, glasnogovornik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije gospodin Oliver Korade, članovi predsjedništva Županijskog odbora, predsjednici HDZ-a i načelnici susjednih općina, Mladež HDZ-a, predsjednik koalicijskog partnera Općinskog odbora HSS-a gospodin Vladimir Hađina i  osnivači HDZ-a Konjščina.  

Uz prigodne riječi pozdrava uvaženih gostiju i samih osnivača sjednicu su svojim nastupom uveličali VS Arete i ŽVS Kušlec.   Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a gospodin Mirko Krznar, Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije gospodin Žarko Tušek  i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Međimurske županije gospodin Darko Horvat dodijelili su zahvalnice osnivačima kao znak zahvale i priznanja za rad u onim prvim, teškim godinama. 

Zahvalnice su primili: Darko Antonina, Nado Antonina, Stanislav Bajsić, Vjekoslav Bocek, Srečko Bočkal, Ivan Buđa, Darko Cerovec, Ivica Crneković, Katica Džaja, Rudolf Farkaš, Božidar Frčko, Ivan Frčko, Vjekoslav Frčko, Zdenko Gredelj, Marija Grošek, Stjepan Grošek, Zdenko Havoj, Branko Hanžek, Darko Hanžek, Stjepan Hanžek, Zvonko Hunjak, Radoslav Jakopović, Ivan Janečić, Ivan Jurina, Stjepan Kereša, Vjekoslav Kukec, Zdravko Malek- Solgat, Nikola Ozimec, Vladimir Pavlović, Stjepan Psarić, Josip Špiljar, Ljubomir Špoljar, Marica Špoljar, Andrija Vlahek, Ana Zorc i Franjo Zorc.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 23.03.2015

Natječaj za sudjelovanje na inozemnim sajmovima

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj Inozemni sajmovi iz programa PODUZETNIČKI IMPULS 2015, u kojem se dodjeljuju bespovratna sredstva mikro, malim i srednjim poduzetnicima za sudjelovanje na međunarodnim sajmovima i sličnim manifestacijama. Sufinanciraju se troškovi zakupa izloženog prostora, uređenje, opremanje i pripremanje štanda, troškovi prijevoza, smještaja i promidžbenih materijala. Potpora iznosi do maksimalno 80% od ukupno prihvatljivih troškova. Najniži iznos je 30.000 kuna, a najviši iznos 80.000 kuna.

Sve prateće dokumente poduzetnici mogu preuzeti sa stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta, a za sva dodatna pojašnjenja mogu se obratiti HGK Županijskoj komori Krapina.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 22.03.2015

Završava obilježavanje Tjedna Mozga u KZŽ-i

U nedjelju 22. ožujka završava obilježavanje Tjedna Mozga u KZŽ-i. Organizatorica dr. sc. Sanja Kovačić osmislila je zaista bogat program, a osim predavanja u Zlataru, Donjoj Stubici i Zaboku, najviše događanja bilo je u Mariji Bistrici. Tamo su svi zainteresirani mogli posjetiti ukupno 8 predavanja, točnije, osmo je na rasporedu u nedjelju, 2 radionice i jedu školsku priredbu.

Priredbu je organizirala bistrička Osnovna škola uz Dan darovite djece, no uklopljena je u program Tjedna mozga. Jedno je predavanje održano i u DV Pušlek, a preostalih 7 predavanja i dvije radionice u zimskom vrtu Bluesun hotela Kaj. Predavanja su bila zaista raznolika, od tema veznih za logopediju, pa ulogu i položaj neuroznanosti u društvu, do tema o samom moždanom udaru, ulozi audiodeskripcije kod osoba oštećena vida i modernom načinu života koji predstavlja bolest sadašnjice. Također iz prve ruke moglo se čuti o nizozemskom predškolskom sustavu, ili o temi Kako sam i zašto postala znanstvenik. Posebno su atraktivne bile i radionice.

U subotu je održana radionica Metoda učenja za djecu od 2 do 6 godina, porijeklom iz Njemačke (Mathekings), koja pomaže djeci u otkrivanju svijeta matematike, a u nedjelju su oživljene stare zaboravljene igre (Gumi-gumi, Nena, Sing-sang-song, Pokvareni telefon, Origami, Špekulanje, Špiglanje) u programu nazvanom ''Sjećanje a Sonju''. Tjedan mozga završava u nedjelju u 19 sati predavanjima Rajke Hrbić na temu Mozak i komunikacija, te Marine Vajdić na temu Komunikacija.

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio