Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Guverner Pokera

Zaigrajte stvarni poker.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 02.03.2015

Osnovan ogranak Obiteljske stranke za grad Zlatar

Hrvatska se neće moći oduprijeti pritiscima GMO lobista

U subotu 28. veljače 2015. godine u Zlataru je osnovana gradska organizacija Obiteljske stranke.

    Za predsjednika je izabran  Tomica Vuksan, za dopredsjednika Krunoslav Štahan, a za tajnicu Vesna Pavlinić Vuksan.
U svom govoru Vuksan je istaknuo da će prvi zadaci vodstva biti jačanje stranke i promocija obiteljskih vrijednosti te povezivanje sa svima onima kojima je politika alat za stvaranje bolje budućnosti. "Nećemo obećavati kilometre cesta, kanalizacije, dvorane, ali ćemo se truditi da svojim životom i djelovanjem doprinesemo izgradnji povjerenja i kulture političke odgovornosti, jer briga za budućnost nije zadaća samo nekih, nego svakog čovjeka", zaključio je Vuksan.

    Na osnivačkoj skupštini ujedno je proslavljena i 6. obljetnica osnutka Obiteljske stranke. U radnom dijelu proslave, predavanje na temu "Treba li Hrvatskoj (GMO) poljoprivreda?", održala je doc. dr. sc. Katica Knezović koja je istakla da se Hrvatska u svojoj strategiji razvoja, koja nikad nije donesena, mora opredjeliti za strategiju "održivog razvoja". Naglasila je opasnost od GMO-a te istakla da  se odluka o dopuštenosti GMO-a više neće donositi na razini institucija EU, nego na razini nacionalnih zakonodavstava koji se neće moći oduprijeti lobistima Monsanta i ostalih predvodnika GMO kultura. U tom smislu izrazila je zabrinutost za budućnost hrvatske poljoprivrede naglasivši opredjeljenost Obiteljske stranke za zaštitu nacionalnih interesa i u tom segmentu.

    Proslavi je nazočilo vodstvo obiteljske stranke na čelu s predsjednikom Matom Knezovićem koji je u svom govoru istaknuo da šest godina nije malo razdoblje za život jedne stranke. "Obiteljska stranka nije uspjela postati parlamentarna i zbog toga bi je se moglo smatrati, a mnogi je i smatraju neuspješnom, no takva vrst uspjeha i nije primarna Obiteljskoj stranci. Obiteljska stranka nemože odustati od svojih principa i vrijednosti od kojih je zaštita života od začeća do prirodne smrti na prvom mjestu, ni pod cijenu bilo kakvog uspjeha.", rekao je Knezović zahvalivši članovima na svemu što su utkali u život stranke i izrazivši uverenje da će stranka i dalje rasti što pokazuje i osnivanje novih ogranaka diljem Hrvatske.

    Na Knezovićev govor nadovezao se Darko Fiket predsjednik županijske organizacije Obiteljske stranke koji je izrazio zadovoljstvo radom županijske organizacije naglasivši da "se politikom malih koraka može puno učiniti za boljitak sredina u kojima živimo, a što i jest cilj bavljenja politikom - bolji, dostojanstveniji život svakog čovjeka od onih najmanjih do najstarijih koji su ujedno i najugroženije skupine u društvu."

    Proslavi je nazočio i rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke mons. Zlatko Koren koji je čestitavši obljetnicu i osnutak ogranka u Zlataru, zaželio puno uspjeha u radu na dobro Hrvatske nam domovine.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 02.03.2015

Porezne prijave predati se mogu do 2. ožujka

Ispostave Porezne uprave zaprimat će godišnje prijave poreza na dohodak još danas, 02.ožujka od 7 do 19 sati. Rok za podnošenje prijava pomaknut je na 2. ožujka, jer je zadnji dan veljače pao u subotu. Kod predaje poreznih prijava nema značajnijih promjena u odnosu na godinu ranije. Kao i dosada, prijavu moraju podnijeti zaposleni koji su radili kod više poslodavaca, samostalni djelatnici i dio umirovljenika sa stranim mirovinama. Prijavu mogu podnijeti i drugi porezni obveznici ako smatraju da mogu ostvariti povrat poreza.Naime, od početka prošle godine ukinute su porezne olakšice za područja posebne državne skrbi i brdsko-planinska područja, a zamijenjene su potporama koje proizlaze iz propisa o regionalnom razvoju.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 01.03.2015

Skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe

U subotu 28. veljače održana je redovna 69. skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena redovna izvješća o radu društva u 2014. godini kao i planovi za 2015. i 2016. godinu, te izmjena Statuta zbog promjena Zakona o udrugama.

DVD Tugonica-Podgrađe trenutno broji 94 člana, od čega 10 članova mladeži. U 2014. godini zabilježena je jedna intervencija i to ne na vlastitom području djelovanja, već kao ispomoć kod požara gospodarskog objekta u Lazu Bistričkom na samo Novu 2014. godinu. Iz izvješća o radu valja izdvojiti i organizaciju vježbe u sklopu obilježavanja Dana Općine i Župe Marija Bistrica, tradicionalnu dislokaciju u Turističkom naselju Zaton, osposobljavanje za zvanje vatrogasac, koje su uspješno položila 4 člana, te sudjelovanje u raznim manifestacijama i događanjima u organizaciji Svetišta MBB-e i Općine Marija Bistrica. Također prošla je godina donijela i daljnje uređenje Vatrogasnog doma i okoliša, a zahvaljujući sredstvima dobivenim kroz natječaj Ministarstva gospodarstva, postavljena je nova plastična stolarija.

Dodijeljena su i priznanja za višegodišnje djelovanje u društvu. Tako je spomenicu za 40 godina dobio Stjepan Miketić, za 30 godina Igor Dolčić, Siniša Matok, Ivan Mesar i Mario Muhvić, a za 10 godina Mladen Skuliber, Katarina Ozimec, Katarina Prlić i Viktorija Šimunec. Skupštinu su pozdravili između ostalih i zamjenik zapovjednika VZ KZŽ-e Davor Vrabec, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, njegova zamjenica Dubravka Bartolović, predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, rektor Svetišta MBB-e mons Zlatko Koren, ravnateljica OŠ Marija Bistrica Vesna Brlek, predsjednici MO Tugonica Željko Novak i POdgraže Stjepan Gorički, kao i brojni članovi prijateljskih vatrogasnih društava od DVD-a Tisno, do društava VZ KZŽ-e, VZ Zagrebačke županije i VZ Grada Zagreba, te predstavnici Turističkog naselja Zaton, Udruge kuburaša Marija Bistrica i Udruge vinara i podrumara Viski Vrh.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 28.02.2015

Stručno predavanje o uzgoju egzotičnog voća i povrća

U četvrtak 26. veljače u organizaciji Krapinsko-zagorske županije u Svetom Križu Začretje održano je drugo stručno predavanje o uzgoju egzotičnog voća i povrća. Predavanju je prisustvovao i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, koji je istaknuo da proizvodnja egzotičnog voća i povrća ne iziskuje velike poljoprivredne površine, a na području Krapinsko-zagorske županije ima dosta neobrađenog zemljišta koje je ekološki prihvatljivo pa uzgoj egzotičnog voća i povrća ima veliki potencijal. Kao i na prvom predavanju Ivan Šulog, vlasnik tvrtke Šulog d.o.o. EXOTIC KING, govorio je o svojem 18-godišnjem iskustvu uzgoja egzotičnog voća i povrća te kako plasirati navedene proizvode na tržište. Prisutne je upoznao s potrebnim financijskim ulaganjem za pojedine egzotične voćne i povrtne vrste te moguće prihode njihovog uzgoja. Veliki broj egzotičnog voća i povrća osim što je ukusno, veoma je i zdravo, te zbog svojih zdravstvenih svojstava je traženo i nedostatno na tržištu, rečeno je na predavanju u Svetom Križu Začretju, kojemu je prisustvovalo više od 30 osoba te su iskazali veliki interes za ovu vrstu proizvodnje.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio