Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Menadžer Marine

Izgradite marinu, popratni sadržaj i profitirajte. Za poduzetne

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 19.10.2014

U ponedjeljak počinju Dani Gjalskog

Ovogodišnja zabočka kulturna manifestacija Dani K. Š. Gjalskog održat će se od 20. do 25. listopada. U sklopu manifestacije organiziraju se mnogobrojni kulturni programi, izložbe, koncerti, kazališne predstave, promocije knjiga i, kao najznačajniji sadržaj, svečanost dodjele književne nagrade, u subotu 25. listopada. Dani Gjalskog počinju u ponedjeljak prije podne radionicom "Čitaj i piši u kući pisca" koju će u dvorcu Gjalski od 9 sati voditi Zoran Ferić te otvorenjem izložbe slika Stipana Tadića u 18 sati u Velikoj galeriji, kada će ujedno biti službeno otvorenje manifestacije.Kroz tjedan će biti proglašeni dobitnici Male nagrade Gjalski (za učenike osnovnih škola) i Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola, predstavljene zbirka pjesama "Venček od mirte" Martine Mirt Ordanić, knjige "55 lakih komada" Darka Milošića, knjige literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice "PoZiCe" te pjesničko-grafičke mape "Križ i sidro" Zdenke Pozaić.Manifestacija završava u subotu u 17 sati svečanošću dodjele književne nagrade Gjalski u Osnovnoj školi koja nosi piščevo ime.Podsjetimo, ove je godine ta nagrada pripala Julijani Matanović za knjigu priča "I na početku i na kraju bijaše kava". 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 16.10.2014

Ministar Hajdaš Dončić u radnom posjetu gradilištu Brze ceste

Radnim posjetom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniše Hajdaš Dončića, gradilištu buduće Brze ceste Zabok – Marija Bistrica (Popovec), sa spojem na Breznički Hum, započeli su radovi na drugoj fazi izgradnje ove iznimno bitne državne prometnice koja za cilj ima povezivanje dviju međunarodnih autocesta, Zagreb-Beč (A2) i Zagreb – Budimpešta (A4) te predstavlja tzv. Zagrebački prometni prsten.

Druga faza izgradnje obuhvaća 5,3 km dugu dionicu od Andraševca do Bedekovčine, a nakon koje će se pristupiti daljnjoj izgradnji u smjeru Zlatar Bistrice te dalje prema Mariji Bistrici i Brezničkom Humu. Vrijednost radova u ovoj fazi izgradnje ugovorena je na 79 milijuna kuna (bez PDV-a), dok vrijednost nadzora iznosi 3,9 milijuna kuna (bez PDV-a). Ugovoreni rok za završetak druge faze radova je listopad 2016. godine. Nakon izgradnje posljednje faze brza cesta zajedno sa spojem na Breznički Hum bit će duga ukupno 59,1 km, od čega će u dužini od 44 km prolaziti kroz Krapinsko-zagorsku županiju, kroz Zagrebačku županiju u dužini od 12 km te 3 km kroz Varaždinsku županiju.

Tijekom obilaska gradilišta ministar Hajdaš Dončić kazao je kako je prosječni godišnji dnevni promet na postojećoj državnoj cesti D-24 od 8000 vozila razlog zašto se pristupilo izgradnji jedne trake brze ceste, no da je u projektu ostavljen prostor za proširenje prometnice. Također, ponovio je da se ovakvi i slični projekti ne bi mogli realizirati da se dio sredstava od trošarina na gorivo nije preusmjerio s Hrvatskih autocesta na Hrvatske ceste, te naglasio da će novac biti utrošen na izgradnju sličnih infrastrukturnih zahvata od šireg lokalnog značenja.

Brza cesta Popovec – Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum sastavni je dio smjera koji spaja zasljemensko područje sa Zagrebom i zatvara logičan prometni slijed, tzv. Zagrebački prsten. Ovaj spoj planiran je Strategijom prostornog uređenja Republike Hrvatske. Zbog intenzivnog prometa na cestovnim pravcima u području zahvata, a naročito na državnim cestama D-24 i D-29 predmetna brza cesta je svrstana u drugu skupinu prioriteta rješavanja problema u cestovnom prometu u Republici Hrvatskoj.

Trasa se nalazi u važećim dokumentima prostornog uređenja Varaždinske i Krapinsko – zagorske županije, te Grada Zagreba. Izrazito povoljan utjecaj planirani zahvat imat će na rasterećenje prometnica u Zagrebu, smanjenu udaljenost između autocesta Zagreb - Goričan i Zagreb – Macelj, te bržu i sigurniju vožnju za korisnike središta i naselja uz brzu cestu. Osim toga brza cesta povezuje sve dijelove i naselja na istočnoj granici Zagrebačke županije i grada Zagreba, središnjem dijelu Krapinsko-zagorske županije te južnom dijelu Varaždinske županije. Izgradnjom brze ceste brže će se aktivirati prirodni i gospodarski resursi i stvoriti uvjeti za razvitak središta i drugih naselja kraj koja prolazi.

Uz investitora, Hrvatske ceste, u projektu sudjeluju i Zajednica ponuditelja Viadukt d.d. i Zagorje gradnja d.o.o., kao izvođač radova, nadzor provodi Centar za organizaciju građenja d.o.o. te kao projektant Palmotićeva 45 d.d.

Uz ministra gradilište su obišli i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, član Uprave Hrvatskih cesta, Jurica Krleža, te predstavnici jedinica lokalne samouprave te poslovnih subjekata koji sudjeluju u realizaciji ovog projekta.

 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 15.10.2014

Obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svake godine 15. listopada još od 1964. godine kada je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, taj dan proglasio Danom bijelog štapa.

Bijeli štap je prometni zaštitni znak slijepih u sve gušćem prometu, ali i pomagalo koje slijepima omogućava samostalno kretanje na poznatom terenu. Da bi štap stvarno bio pomagalo, slijepa osoba mora proći tečaj poduke za samostalno kretanje tijekom kojeg svladava osnove tehnike i vještine korištenja štapa, osnovna prometna pravila i konfiguraciju terena kojim će se samostalno kretati.

Republika Hrvatska je 1996. godine proglasila 15. listopada Danom bijelog štapa, te se time priključila mnogobrojnim zemljama u kojima je Međunarodni dan bijelog štapa prerastao u Međunarodni dan slijepih, kojom prilikom se najšira javnost upoznaje s problematikom slijepih osoba.

Problemi s vidom, odnosno poremećaji vida, mogu se u grubo razvrstati u tri kategorije:
– Sljepoća kao najteži oblik poremećaja, ne predstavlja samo potpuni gubitak vida, već i stanje u kojem je vizualno polje 20% ili manje;
– Slab vid je stanje uobičajeno za starije ljude, iako se javlja i kod mlađih, a uzrokovano je genetikom, traumatskim ozljedama i bolešću;
– Neraspoznavanje boja je posljednja velika kategorija poremećaja vida, iako ju je možda neprikladno nazvati poremećajem jer stanja u kojima je neraspoznavanje boja istinsko ograničenje ima vrlo malo.

Slijepe osobe često se, kažu, tretiraju kao građani drugog reda, iako ih u cijeloj Hrvatskoj ima 5500.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 14.10.2014

Vatreni Azerbajdžanu zabili 6 komada

U utakmici trećega kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. Hrvatska je u Osijeku pobijedila Azerbajdžan sa 6:0 (4:0) i s maksimalnih devet bodova zadržala prvo mjesto na ljestvici.

Strijelci su za Hrvatsku bili Kramarić (11), Perišić (34, 45), Brozović (45+2), Modrić (56-11m) i Sadigov (61-ag).

Pobjedom protiv reprezentacije Azerbajdžana hrvatska nogometna reprezentacija je prvi put nakon 20 godina otvorila jedne kvalifikacije s tri pobjede. Inspirirani sjajnom atmosferom s tribina osječkog stadiona Gradski vrt, izabranici Nike Kovača odigrali su najbolje prvo poluvrijeme u zadnjih desetak godina, a pobjeda od 6:0 u Osijeku je treća najveća u povijesti reprezentacije.

Također, Hrvatska još nije primila zgoditak u kvalifikacijama, a naš vratar Danijel Subašić je nesavladan u četiri utakmice otkad je preuzeo vratarsku ulogu od Stipe Pletikose.

Izbornik Kovač je u odnosu na dvoboj s Bugarskoj u Sofiji u prvu postavu uveo Matea Kovačića i Andreja Kramarića umjesto Ivana Perišića i Ivice Olića, a promijenio je i sustav igre te napokon zaigrao s dva napadača, Kramarić je u vršku bio uz Mandžukića.

Kovačevi izabranici su od samog početka odlučili riješiti utakmicu što brže, a to je rezultiralo čak s četiri gola u prvih 45 minuta, što hrvatskoj reprezentaciji nije uspjelo od 2007. godine, kada su u pobjedi protiv Andore (6:0) u drugom dijelu zabili četiri gola.

U sedmoj minuti Rakitić je glavom pucao malo iznad grede, no samo četiri minuta poslije azerbajdžanski bunker je probijen. Srna je s desne strane ubacio prizemnu loptu na koju je natrčao Kramarić i lako pogodio mrežu.

Ubacivanja sa strane postali su ogroman problem Azerbajdžancima jer su se redale šanse - u 18. minuti dvapuit je pokušao Kramarić, a u 20. minuti Pranjića su samo centimetri dijelili od njegovog možda i najljepšeg pogotka u karijeri. Naš lijevi branič je natrčao na loptu iskosa s desetak metara i topovskim udarcem pogodio spoj vratnice i grede.

U 34. minuti Hrvatska je povela s 2:0, Rakitić je sjajno izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, utrčao je Perišić, koji je u 23. minuti ušao umjesto ozlijeđenoga Kovačića, te glavom pogodio. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Hrvatska je s dva pogotka dotukla Azerbajžance - u 45. minuti je ubačaj Pranjića Perišić opet glavom proslijedio u mrežu, a u drugoj minuti sudačke nadokande Modrić je pronašao Brozovića, koji odmah iz prve pogađa sami kut vrata gostiju.

U drugom poluvremenu Hrvatska nije stala, u 55. minuti branič Azerbajžana Alahardijev je s neoprezno startao na glavu Srne, a švicarski sudac je svirao jedanaesterac. Modrić je bio iznimno siguran s bijele točke, pogodio je sami kut vrata Agajeva za 5:0 za svoj drugi pogodak u ovim kvalifikacijama.

U 61. minuti Hrvatska je opet izvela odličnu akciju s krila, ubacio je Perišić, a kapetan Azerbajžana Sadigov nespretno je ubacio loptu u vlastitu mrežu. U 71. minuti Kramarić je Perišiću doslovce skinuo s noge loptu u vrlo izglednoj akciji, a u 83. minuti gosti su mogli doći do počasnog pogotka kada je šut Nazarova otišao tik uz desnu vratnicu. U 90. minuti Alen Halilović je mogao postići i sedmi zgoditak, njegov šut je pogodio Olića, a potom i vratnicu.

Hrvatska je nakon tri odigrana susreta na vrhu skupine H s maksimalnih devet bodova, koliko ima i druga Italija koja je u ponedjeljak kao gost u Ta'Qaliju svladala Maltu s minimalnih 1:0 (1:0), dok je treća Norveška sa šest bodova nakon 2:1 (1:1) domaće pobjede protiv Bugarske, koja je tako ostala četvrta s tri boda. Malta i Azerbajdžan su na dnu bez bodova.

Jedini gol na Malti za Italiju postigao je Pelle u 24. minuti, dok je Norveška do pobjede nad Bugarskom stigla pogocima Elyounoussija (13) i Nielsena (72), a za Bugare je strijelac bio Bodurov (43).

Hrvatska će u sljedećem kolu 16. studenoga gostovati kod Italije u Milanu. U istom će terminu još igrati Azerbajdžan - Norveška i Bugarska - Malta.

HRVATSKA - AZERBAJDŽAN 6:0 (4:0)

Pred 17.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Studer iz Švicarske.

Strijelci: 1-0 Kramarić (11), 2-0 Perišić (34), 3-0 Perišić (45), 4-0 Brozović (45+2), 5-0 Modrić (56-11m), 6-0 Sadigov (61-ag)

HRVATSKA: Subašić - Ćorluka, Srna, Vida, Pranjić, Rakitić, Modrić (Halilović 59), Brozović, Kovačić (Perišić, 23), Mandžukić, Kramarić (Olić, 76)
AZERBAJDŽAN: Agajev - Medvedev, Alahverdijev (Gulijev, 67), Gusejnov, Sadigov- Abdulajev, Nazarov, Karajev (Ramazanov, 29, Husejnov, 41), Ramaldanov - Amirgulijev, Alijev
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio