Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Menadžer proizvodnje

Kako ćete se snaći u toj ulozi?

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 23.10.2014

U petak 24. 10. koncert u Mariji Bistrici

Društvo “Sv. Juraj” Gorja Stubica i Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici,  potporom Ministarstva RH organiziraju koncert HR PROJEKT. Koncert će se održati u petak, 24. 10. 2014. u 19 sati u Domu kulture u Mariji Bistrici. Nastupaju pijanisti Stefani Grbić, Stjepan Habunek i Katarina Sobočan te klarinetist Marko Zavišić. Na programu su dijela Šipuš, Šulek, Kunc, Kempfa i Klobučara. Ulaz je slobodan.

HR PROJEKT utemeljen je s ciljem izučavanja i predstavljanja skladbi hrvatskih autora javnosti; u njemu sudjeluju studenti Muzičke akademije. Početna  ideja  za  pokretanje  inicijative  pod  naslovom  HR  projekt  je  u spoznaji da se studenti tijekom studija nedovoljno bave hrvatskom glazbom, osobito suvremenom. Činjenica da se neprestance rotiraju nove generacije studenata, podjednako instrumentalnih katedri kao i skladatelja čini problem izostanka prave umjetničke komunikacije još težim jer nastaju nova djela i fundus nepoznanica se povećava. Inicijativa je pokrenuta u proljeće 2010. godine s pijanističke razine, ali s obzirom na veliko zanimanje koje je uskoro izazvala među studentima i organizatorima koncertnih sezona kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, projekt se proširio na nove ideje koje će biti ostvarene tijekom tekuće i narednih sezona. Sačinjen je popis djela ne samo vrijedan izvođenja, nego i prikladan i u pedagoškom smislu za različite stupnjeve napredovanja, a studenti sami s tog popisa izabiru djela (a stalnim radom sa samim skladateljima i potiču skladatelje na pisanje novih) prema kojima osjećaju umjetnički afinitet jer je takva sloboda ujedno i stanovita garancija da će u svladavanje i kreiranje interpretacije unijeti potreban trud i zalaganje.

 
Program:

Stefani Grbić, klavir
Berislav Šipuš (1958.):    Les Nuits
Ton arrivée
Dans la Nuit..Ton etoile
Stjepan Šulek (1914.-1986.):    Muzika za mališane
 
Marko Zavišić, klarinet
Božidar Kunc (1903.-1964.):
Pastoralna fantazija  za klarinet solo
 
Stjepan Habunek, klavir
Davorin Kempf (1947.):    Hommage a Bartók

Marko Zavišić, klarinet
Anđelko Klobučar (1931.):    Monolog za klarinet solo

Katarina Sobočan, klavir
Stjepan Šulek (1914.-1986.):    Preludij u A duru Srđan Dedić (1965.): Varijacije za klavir

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 22.10.2014

Nevrijeme pogodilo i Krapinsko-zagorsku županiju

Tijekom noći, oko 02:30 sati, i područje Krapinsko-zagorske županije zahvatilo je snažno olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. Prema izvješću Županijskog centra 112 Krapina, uslijed toga došlo je do poremećaja u opskrbi električnom energijom, a na nekoliko lokacija vatrogasci su morali izaći na intervencije ispumpavanja vode iz podruma ili suterenskih prostorija. Zbog snažnog vjetra koji je rušio električne stupove i drveće, oštećena je niskonaponska mreža tako da pojedini dijelovi županije trenutno nemaju struje. Od dežurnog dispečera HEP-a u Zaboku doznaje se da su ekipe HEP-a poslane na teren te da se nadaju da će tijekom dana otkloniti kvarove i štetu. Vatrogasne postrojbe izlazile su i na tehničke intervencije – uklanjanja srušenih stabala s prometnica širom županije, stoji u jutrošnjem izvješću Županijskog centra 112.
Problema zbog nevremena ima i na području grada Zlatara, rekao nam je gradonačelnik Stanko Majdak, a najugroženiji je dio Zagrebačke ulice gdje je poplavljeno nekoliko kuća i gospodarskih zgrada. I ovom prilikom organizirana su dežurstva vatrogasaca koji pomažu građanima u slučaju potrebe ispumpavanja vode iz kuća.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 21.10.2014

Malonogometni klub Laz proslavio prvi rođendan

U naselju Laz, u Općini Marija Bistrica prošle je godine osnovan Malonogometni klub.

Inicijativu je pokrenuo Dragutin Pucko, koji je protekle nedjelje organizirao i proslavu prvog rođendana MNK Laz. Proslavu je uveličao NK Čulinec, pa je odigrana utakmica limača između Laza i Čulinca. Iako rezultat nije bio u prvom planu, pobjedi su se radovali slavljenici. Uz 3 gola Karla Šaguda i jedan Luke Rusana, Laz je slavio sa 4:3.

Prije same utakmice svi igrači dobili su medalje, zahvalnice i majice. Jednako su nagrađeni i treneri Ivan Gereci i Danijel Hrastović te pokretač ove malonogometne lazanske priče Dragutin Pucko, kao i zamjenica načelnika Općine Marija Bistrica Dubravka Bartolović, koja od samih početaka podržava i pomaže u radu ovog kluba.

U svom obraćanju prisutnima Dragutin Pucko zahvalio je ponajviše djeci i roditeljima, kao i svim podupirateljima, najavivši da će se sportske aktivnosti u Lazu širiti. Iskazale su se i mame malih nogometaša, koje su ispekle kolače, pa je nakon nogometa uslijedilo i slatko iznenađenje za male nogometaše.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 21.10.2014

Osnovana HBZ Hrvatsko zagorje-dr. Franjo Tuđman

U Krapini je održana osnivačka skupština udruge Hrvatska bratska zajednica ''Hrvatsko zagorje – dr. Franjo Tuđman''. Idejni začetnik osnivanja je Žarko Tušek, predsjednik HDZ-a Krapinsko–zagorske županije koji se prilikom prošlogodišnjeg posjeta SAD-u upoznao s načinom rada te organizacije. Osnovna djelatnost Zajednice je promicanje hrvatske kulture, povijesti i običaja, njegovanje i unapređivanje domoljubnih osjećaja Hrvata domovinske i iseljene Hrvatske. Organizacija broji preko 60 tisuća članova okupljenih u više od 200 ogranaka širom svijeta. Na osnivačkoj skupštini zagorskog ogranka, za prvog predsjednika je izabran Boris Hrestak, za potpredsjednika Miroslav Smetiško, a tajnik ogranka u naredne četiri godine bit će Krunoslav Tušek. Udruga već sada broji 40–tak članova te je cilj u narednom periodu još više proširiti članstvo s namjerom jačeg povezivanja ljudi u domovini s iseljeništvom te širenja istinskih hrvatskih vrijednosti.

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio