Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Menadžer proizvodnje

Kako ćete se snaći u toj ulozi?

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 22.09.2014

Prijavite se na Pajdaško sprehajanje

Traju prijave za "Pajdaško sprehajanje", priredbu koja se održava u sklopu Dana kajkavske riječi, u cilju očuvanja zagorske tradicije, starinskih zanata i običaja. Svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti na Radiju Zlatar, koji je posljednjih nekoliko godina organizator Sprehajanja. Prijave se primaju u dvije kategorije: prikazna kolima i povorka. Svi sudionici trebaju biti obučeni u narodne nošnje, a ako nastupaju kao povorka, u skupini treba biti najmanje sedmero ljudi. Kod ocjenjivanja svih sudionika posebna pažnja posvetit će se izvornosti prikaza i scenskom nastupu. I ove godine za prva tri mjesta predviđene su novčane nagrade. Za prvo mjesto, uz "Zlatni lampaš", nagrada je 2.500 kuna, druga nagrada je 2.000 kuna, a treća 1.500 kuna. Svi sudionici dobivaju po 500 kuna. Prijave se primaju do 23. rujna, na brojeve telefona: 049/466-665 ili 049/466-885.

Pajdaško sprehajanje bit će održano u subotu, 27. rujna. Okupljanje sudionika i formiranje povorke je u 18.00 sati ispred zgrade Osnovne škole. Povorku će do pozornice na Trgu slobode, predvoditi Gradska limena glazba i Belečke mažoretkinje, a sudjelovat će i VW Buba klub Hrvatsko Zagorje i Old timer klub Klakson, koji će imati izložbu oldtimera na Trgu. Predstavljanje pajdaških skupina na pozornici je predviđeno oko 19:00 sati. Voditelj programa je Željko Slunjski, a posjetitelje će zabavljati Štimung Zagorja.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 21.09.2014

Maras u Pregradi najavio 70 milijuna eura za poduzetničke zone

U narednoj godini Ministarstvo poduzetništva i obrta uložiti će 70 milijuna eura u osnivanje novih poduzetničkih zona, najavio je ministar Gordan Maras na manifestaciji Poslovni uzlet Pregrade u organizaciji Poslovnog dnevnika. „Osigurano je ukupno 180 milijuna eura za poduzetništvo, od čega 130 milijuna za proizvođače i 50 milijuna za turizam. Uz to, planiramo i tri milijuna eura za potpore informatizaciji tvrtki i obrta“, kazao je Maras. Ministar poduzetništva i obrta je i ovom prigodom istaknuo važnost događanja kakav je Poslovni uzlet. „Dobro je da su ovu inicijativu dobro prihvatile jedinice lokalne samouprave jer je važno da se poduzetnici na licu mjesta upoznaju s novostima i mogućnostima u gospodarstvu. Poslovni uzlet je postao „Potporna institucija“ hrvatskim poduzetnicima. Da je poduzetništvo u zaletu, pokazuje i činjenica da je samo ove godine otvoreno 16 tisuća novih tvrtki i obrta“, navodi Maras. Dodaje da je posebno bitno poduzetnike na terenu upoznavati s mogućnosti dobivanja sredstava iz europskih fondova.
Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar kazao je na Poslovnom uzletu grada Pregrade da je ova županija jedan od lidera u Hrvatskoj po razvoju gospodarstva. „U Zagorju postoji duga tradicija poduzetništva, i posebice obrta, koja nije zamrla ni tijekom socijalističkoga razdoblja. Ta tradicija kvalitete, točnosti i konkurentnoga proizvoda je pomogla da zagorski gospodarstvenici puno lakše podnesu gospodarsku krizu nego što je to bio slučaj u nekim drugim područjima. Štoviše, iako je bilo razdoblja s padom broja registriranih tvrtki i obrta, činjenica je da mi stalno rastemo i samo u razdoblju od godinu dana nam je nezaposlenost pala 8,8 posto. Istodobno je ove godine izdano 14 građevinskih dozvola za poduzetničke projekte“, komentirao je Kolar. Iako je poduzetništvo razvijeno u čitavom Zagorju, tu posebno mjesto ima Pregrada koja je treći po veličini grad u Županiji. „U Pregradi imamo dugu tradiciju poduzetništva i investicija. Prva strana investicija u našem gradu ostvarena je još u 19. stoljeću. Posebice smo ponosni na našu poduzetničku zonu u kojoj tvrtke zapošljavaju više od 600 ljudi, a 70 posto svojega prihoda ostvaruju u inozemstvu“, kazao je Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade.
Prilikom otvaranja Poslovnog uzleta u Pregradi direktorica Poslovnog dnevnika Andrea Borošić uručila je Ivan Pejiću, pomoćniku ministra znanosti, obrazovanja i sporta, donaciju od tisuću primjeraka Edukativnog priručnika, publikacije izrađene u suradnji Poslovnog dnevnika, Algebre i Ministarstva poduzetništva i obrta, koja bi trebala pomoći poduzetnicima i studentima da pokrenu i razviju svoj biznis. Pejić je istaknuo važnost ovakvih projekata i ovakvih priručnika koji informiraju i educiraju poduzetnike. Pejić je najavio da će ovih tisuću primjeraka biti distribuirano ekonomskim fakultetima i institutima, ali i istraživačima i inovatorima koji su često u problemu kako komercijalizirati svoju zamisao.
U sklopu projekta „Poslovni uzlet“ otvorena je treća regionalna manifestacija namijenjena razvoju i edukaciji poduzetnika i obrtnika koja okupila 300-tinjak poduzetnika. Treća po redu manifestacija „Poslovni ulet Grada Pregrade“ bilježi veliki interes što pokazuje potrebu i želju poduzetnika i obrtnika za edukacijama, usavršavanjem te cjeloživotnim učenjem.
Poslovni uzlet je projekt kojeg je pokrenuo Poslovni dnevnik početkom godine kako bi pokrenuo razvoj malih i srednjih poduzetnika te obrtnika. Svjestan poteškoća prisutnih u gospodarstvu besplatnim edukacijama, seminarima i treninzima, iz područja koja su od vitalne važnosti za poslovanje poduzeća nastoji pomoći poduzetnicima da postanu još bolji i konkurentniji na tržištu.

Dražen Novak
Poslovni dnevnik
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 19.09.2014

100 % zagorsko u Zagrebu

Danas, 19.rujna u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu otvara se manifestacija „100% zagorsko“, koju organizira Krapinsko-zagorska županija. Manifestaciju će otvoriti ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, a prisutnima će se obratiti župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i zamjenica gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek. Manifestacija se održava po četvrti puta, a izvorne proizvode Zagorja predstavit će 115 izlagača - poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. Izložbeno-prodajni sajam otvoren je danas i sutra od 08,00 do 22,00 sata.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 18.09.2014

Počinju Dani kajkavske riječi

U Zlataru je sve spremno za 45. Dane kajkavske riječi, glavnu godišnju manifestaciju kojom se čuvaju vrijednosti kajkavskog govora i bogatstvo zagorske tradicije. Otvorenje manifestacije je ovoga petka, u 18 sati, u Sokolani, a nakon subotnjeg samostalnog koncerta KPD-a Zlatarjeve, u nedjelju se program seli u Belec, gdje osnovna škola, udruge i mještani Belca pripremaju piredbu "Tu v Belcu sme doma". Održavat će se na više lokacija, na prostoru uz vatrogasni dom, u crkvi Svete Marije Snježne, igralištu NK Mladost i u osnovnoj školi. Tijekom narednog tjedna program u Zlataru sadrži književnu promociju i pjesničku večer u Gradskoj knjižnici, kazališne predstave u Sokolani, izložbu i radionicu u Galeriji izvorne umjetnosti, a narednog vikenda, priređen je i zabavni i sportski program, kojeg pripremaju zlatarske udruge. Pajdaško sprehajanje, je u subotu, 27. rujna, kada će se održati i dvije tradicionalne priredbe dječjeg kulturnog stvaralaštva, Zbor malih pjesnika i Likovna izložba “Čovjek čovjeku”, dok čitava manifestacija završava u nedjelju, 28. rujna, 43. Festivalom dječje kajkavske popevke. Organizatori manifestacije su Grad Zlatar, POU dr. Jurja Žerjavića i TZ Grada Zlatara te Radio Zlatar. Pokrovitelji su Hrvatski sabor, Ministarstvo kulutre, Krapinsko-zagorska županija i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio