Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


The farmer

Upravljaj farmom, uzgajaj biljke, prodaj jaja i napreduj.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 30.01.2015

Krapinsko-zagorska županija na sajmu turizma u Sloveniji

„Turizem in prosti čas“ naziv je turističkog sajma u Ljubljani, na kojem sudjeluje i Krapinsko-zagorska županija. Riječ je o najvećem turističkom sajmu u Sloveniji, na kojem se predstavlja opća turistička ponuda, a posebna pažnja posvećena je ponudi ruralnog prostora, aktivnom odmoru i tradicionalnoj gastronomskoj ponudi. Naša županija predstavlja se zajedno sa Savinjskom regijom u EU projektu "Upoznajmo i uživajmo", te uz turističku ponudu, prezentiraju poljoprivredna gospodarstva koja se bave ruralnim turizmom. Sajam je u srijedu otvorio ministar za prekogranične i iseljene Slovence, Gorazd Žmavc, a na otvorenju su, uz slovenske predstavnike, iz Krapinsko-zagorske županije bili zamjenica župana Jasna Petek, pročelnik Luka Čuljak i direktorica županijske Turističke zajednice Sanja Škrinjar. Od domaćih izlagača na sajmu se predstavljaju Vuglec breg, OPG Mladena Micaka i OPG Masnec.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 29.01.2015

Preventivna javna akcija za branitelje

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana organizira preventivnu javnu akciju namijenjenu isključivo hrvatskim braniteljima, ratnim invalidima i članovima njihovih obitelji. Zdravstveno osoblje obavljat će besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, izračunavati indeks tjelesne mase (BMI) i idealnu tjelesnu težinu te pružati savjete o zdravoj prehrani i zdravom načinu života. Cilj ove akcije je okupiti članove braniteljske populacije i njihove obitelji te im ukazati na važnost brige o vlastitom zdravlju. Akcija će se održati u utorak, 3. veljače od 10 do 12 sati u Sivoj dvorani Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana.  Ovo je tek prva u nizu akcija koje će se održavati, a želja je 3. veljače proglasiti „Danom zdravlja branitelja“, kojeg bi u bolnici obilježavali svake godine kroz razne aktivnosti.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 28.01.2015

Obavljena primopredaja ovlasti u Zlataru

Đurđa Barić-Dakić, povjerenica Vlade RH za Grad Zlatar, imenovana 22. siječnja, nakon Vladine odluke o raspuštanju gradskog vijeća, gradonačelnika i njegove zamjenice, preuzela je danas i službeno svoje dužnosti u Gradu Zlataru. Obavila je primopredaju s dosadašnjim gradonačelnikom Stankom Majdakom, koji ju je upoznao s financijskim stanjem i obavezama grada.  Stanje gradskog žiro računa je 1.433,000 kuna, s time da je 907.000 kuna rezervirano za određenu namjenu (za rekonstrukciju Sokolane), a 500 tisuća kuna će osigurati obveze koje u ovom razdoblju dospijevaju, rekla je Đurđa Barić-Dakić. Izvješće će sada proučiti i početkom idućeg tjedna donijeti financijski plan, po kojem će se raditi do izbora i konstituiranja gradskog vijeća i gradonačelnika. Financijski plan će odgovarati prošlogodišnjem proračunu za prva tri mjeseca. Prioritetno je izvršavanje svih ugovorenih obveza prema građanima i pravnim osobama, odnosno osigurati nesmetano funkcioniranje grada, bez preuzimanja novih obaveza, a lani ugovoreni projekti se nastavljaju. Ne očekuje se blokada ili bilo što negativno u pogledu izvršavanja obveza koje u ovom razdoblju budu dospjele, zaključila je nakon primopredaje Đurđa Barić-Dakić.  Bivši gradonačelnik Stanko Majdak izrazio je žaljenje što grad sada gubi mogućnost apliciranja na EU fondove i druge natječaje, odnosno nekoliko mjeseci stopiran je razvoj grada. No izrazio je zadovoljstvo što gradsku blagajnu ostavlja sigurnom za podmirenje svih obveza, što nije bio slučaj kada je on preuzimao dužnost gradonačelnika. U godinu i sedam mjeseci mandata dugovi od oko šest milijuna kuna prema dobavljačima, smanjeni su na oko tri milijuna kuna, krediti se rješavaju redovno, ostala je još samo jedna rata u Zagrebačkoj banci, a plaće svih koji su na gradskom proračunu neće doći u pitanje. Izbori u Zlataru očekuju se krajem ožujka ili početkom travnja, rekla je povjerenica Barić-Dakić. To je zakonski rok u kojem se trebaju održati, a o datumu odlučuje Vlada, koja ih raspisuje.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 27.01.2015

KZŽ ove godine u obrazovanje ulaže oko 60,5 milijuna kuna

Krapinsko-zagorska županija ove godine uvodi neke novosti u djelatnosti obrazovanja, koje su predstavile zamjenica župana Jasna Petek i saborska zastupnica Dunja Špoljar, na konferenciji za novinare u Krapini.  U predškolskom odgoju i obrazovanju, uvedene su, u dogovoru s lokalnim jedinicama, novosti u sufinanciranju boravka djece u redovitim programima, kojima su jasnije definirani kriteriji obaveznog predškolskog odgoja za djecu s teškoćama u razvoju i za darovitu djecu. Ima i novosti u prijevozu učenika. Županija je sklopila novi ugovor o prijevozu osnovnoškolaca, s kojim bi u narednoj godini trebalo biti ušteđeno oko 2 milijuna kuna. Ušteđeni novac ostat će na raspolaganju školama za materijalno-tehničke rashode.  Također zamjenica Petek objavila je da je konačno dobivena suglasnost resornog Ministarstva za odvajanje OŠ pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice od Bolnice, te je na taj način otvorena mogućnost za osnivanje Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.  Jedna od novosti je i usluga poludnevnog boravka za djecu u riziku u osnovnim školama u Bedekovčini, Maču i Brestovcu Orehovičkom, program koji provodi Odgojni dom Bedekovčina. Što se tiče darovite djece, pet škola uključeno je u projekt za darovite učenike, koji kreće na proljeće.  Županija će ove godine u obrazovanje uložiti ukupno oko 60,5 milijuna, pri čemu su 7,3 milijuna kuna izvorna sredstva županije, a ostalo je državni proračun. Iako je županijski proračun, temeljem nove porezne reforme, smanjen, resor obrazovanja nije se dirao, već su suprotno tome, stavke za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama i za darovitu djecu povećane, rekla je zamjenica Petek. Svemu što se u županiji radi na kvaliteti obrazovanja podršku je izrazila Dunja Špoljar, članica saborskog Odbora za obrazovanje, te pohvalila sustav koji po uređenosti prednjači u Hrvatskoj.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio