Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Guverner Pokera

Zaigrajte stvarni poker.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 25.07.2014

Od 1. kolovoza nastavlja se prijevoz osoba s invaliditetom

Krapinsko-zagorska županija potpisala je s Udrugom osoba s invaliditetom KZŽ ugovor o nastavku projekta prijevoza osoba s invaliditetom na području županije. Detalje nastavka projekta predstavili su u petak, 25.srpnja u prostorijama Udruge u Zlataru zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek i predsjednik Udruge Davor Brlić. Prijevoz je ukinut 31. svibnja ove godine, kada je istekao ugovor koji je Udruga imala s Ministarstvom socijalne politike i mladih. S obzirom na veliki značaj ovog programa, Krapinsko-zagorska županija donijela je odluku da će nastaviti financirati provođenje projekta, rekla je dožupanica Jasna Petek. Rebalansom proračuna od 1. kolovoza do kraja ove godine osigurat će se 42 tisuće 500 kuna, kojima će se financirat mjesečni troškovi za jednog vozača i gorivo. U tri godine trajanja projekta ljudi su koristili prijevoz najviše zbog odlaska liječniku i potreba školovanja, a prevezene su 1282 osobe, rekao je predsjednik Udruge Davor Brlić. Iako su sredstva osigurana za jednog vozača, opseg usluga neće se smanjiti, rekao je Brlić, jer će se organizirati na način da dio prijevoza, prema potrebi, volonterski odrade i sami članovi udruge.

Prijevoz će i dalje biti besplatan, obavljat će se kao i do sada na području Krapinsko-zagorske te Zagrebačke županije i Grada Zagreba, a pravilnik kojim su uređena prava na prijevoz bit će dostupan na webu Krapinsko-zagorske županije i proslijeđen svim Udrugama osoba s invaliditetom na području županije.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 24.07.2014

Novi model poljoprivrednih plaćanja

Vlada Republike Hrvatske usvojila je, na jučerašnjoj sjednici, Reformu Zajedničke poljoprivredne politike - Hrvatski model izravnih plaćanja u razdoblju od 2015. do 2020. godine. Reforma će se primjenjivati od 1. siječnja 2015. godine. Poljoprivrednici će na raspolaganju imati 2,5 milijarde eura, od čega je iz proračuna Europske unije osigurano 60 posto, odnonso 1,5 milijardi eura. Osim toga, Ministarstvo poljoprivrede povećalo je omotnicu za izravna plaćanja na 423 milijuna eura. Novi model plaćanja razlikuje se po tome što su se do sada poticaji isplaćivali po površini i po grlu, a sada će veće poticaje imati proizvodnje koje stvaraju više dodane vrijednosti ili su izloženije, rekao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Primjerice, u odnosu na klasičnog ratara, koji će imati samo osnovno plaćanje i regionalnu omotnicu, onaj koji se bavi povrtlarstvom imat će 500 eura više po jednom hektaru. Voćari će imati 350 eura više. Uvodi se preraspodjela plaćanja usmjerena na mala i srednja poljoprivredna gospodarstva veličine do 20 hektara. Uvodi se i program za mlade poljoprivrednike, do 40 godina, za koje je osigurano 9,5 milijuna eura godišnje, te „zelena plaćanja“ usmjerena održivom razvoju poljoprivrede.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 23.07.2014

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavio je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za Mikro projekte podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj, koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program: OP Razvoj ljudskih potencijala). Natječaj je otvoren od jučer do 6. listopada, a prijavitelji mogu biti neprofitne organizacije, organizacije civilnog društva i zadruge. Poziv je posebno usmjeren lokalnim OCD-ima koje nemaju iskustva u vođenju projekata financiranih sredstvima EU (kao nositelji projekta). U vezi ovoga Poziva održat će se i informativna radionica, 29. srpnja 2014. godine, u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu, s početkom u 10 sati. Sve informacije i natječajnu dokumentaciju prijavitelji mogu pogledati na http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/85.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 22.07.2014

Radovi na brzoj cesti Popovec – Mokrice napreduju po planu

 Predstavnici Krapinsko-zagorske županije, gradova Oroslavje i Zabok, Općine Bedekovčina, Hrvatskih voda, Zagorskog vodovoda i Hrvatskih cesta sastali su se u ponedjeljak, 21.srpnja u Bedekovčini kako bi raspravljali o problematici izgradnje brze ceste Popovec-Marija Bistrica-Mokrice. Župan Kolar istaknuo je kako je brza cesta prioritet, a ovakvi susreti služe da investicija ide u zadanim rokovima i da se anticipiraju sve moguće poteškoće koje bi se mogle pojaviti. Jedan od mogućih problema prilikom izgradnje brze ceste je izlijevanje rijeke Krapine jer je trasa položena u nasipu s južne strane. Svjedoci smo da i sada prilikom većih kiša često dolazi do izlijevanja Krapine na području Poznanovca, od Bedekovčine prema Vučaku te u Dubravi Zabočkoj i Špičkovini, a baš se tu nalaze prometnice koje služe kao neslužbene obilaznice dok traju radovi na brzoj cesti na području Andraševca. Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić procjenio je da izgradnja ceste neće utjecati na plavljenje. Što se same izgradnje tiče, trenutno traju radovi na dionici od Mokrica do Bračka koja je duga pet kilometara i vrijedna 200 milijuna kuna. Rotor u Mokricama i prvih 750 metara brze ceste su završeni, dok je čvor Andraševec na oko 60 posto dovršenosti. Slijedi spajanje ovih dvaju čvorova. Danas se otvaraju i ponude za dionicu od čvora Andraševec do čvora Bedekovčina. Član Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža istaknuo je da bi prva dionica brze ceste od čvora Mokrice do čvora Andraševec u duljini od 5 km 200 metara trebala biti završena i puštena u promet u listopadu 2015. godine. Očekuje se da će brza cesta do Bedekovčine stići za 24, a do Zlatar Bistrice za 36 mjeseci.

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio