Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


City Drifters

Dignite grad na noge1

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 21.11.2014

Natječaj za Recital Željka Boc 2015.

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica objavila je natječaj za Recital ljubavne poezije ''Željka Boc 2015''., koji će se po 12. put održati na Valentinovo 14. veljače 2015. godine. Sudjelovati mogu autori koji pošalju najviše pet, do sada neobjavljenih pjesama, na standardnom jeziku, isključivo ljubavne tematike. Pjesme moraju biti prepisane strojem u 5 primjeraka i označene istom šifrom. Uz pjesme treba poslati zatvorenu omotnicu u kojoj se nalazi ime i prezime autora, broj telefona, adresa i šifra kojom su pjesme označene. Pjesme treba poslati i u elektronskom obliku, na CD-u ili DVD-u. Najuspješniji radovi, koje će izabrati Stručni ocjenjivački sud, bit će javno izvedeni na večeri 12. Recitala, na Valentinovo, 14. veljače 2015. godine. Natječaj je otvoren do 6. siječnja 2015. godine, a pjesme se šalju na adresu: Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica, p.p. 25 49 246 Marija Bistrica, s naznakom ''za Recital Željka Boc''. Pjesme poslane na natječaj se ne vraćaju, a rezultati će biti poznati početkom veljače. Natječaj se svake godine objavljuje na rođendan Željke Boc, 21. studenog.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 20.11.2014

3.prosinac-Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Ove godine Povjerenstvo za osobe s invaliditetom KZŽ u suradnji s Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom, povodom 3. prosinca Međunarodnog  dana osoba s invaliditetom, kao centralnu aktivnost organiziraju Okrugli stol na temu financijskih oblika podrške osobama s invaliditetom, gdje će se raspravljati o mogućim izvorima financiranja u 2015. godini i predstojećim promjenama koje se očekuju. Kako je dogovoreno na ovotjednom sastanku, predstavit će se i mjere aktivne politike zapošljavanja osoba s invaliditetom.
Slijedeće godine Povjerenstvo će provoditi aktivnosti predviđene u "Akcijskom socijalnom planu"  koje se odnose na osobe s invaliditetom, ali i inicirati druge aktivnosti. U tom smislu dogovorena je organizacija radionice s poslodavcima i osobama s invaliditetom u cilju povećanja zapošljivosti osoba s invaliditetom, provesti će se s pripremne aktivnosti za izradu novog vodiča za osobe s invaliditetom za područje županije, a inicirati će se i uklanjanje arhitektonskih barijera u određenim javnim institucijama.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 19.11.2014

Građani iz cijele Hrvatske poklonili se Vukovaru

Hrvatska je obilježila Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Prije 23 godine slomljen je herojski otpor grada i njegovih hrabrih branitelja. Svim žrtvama danas se klanja Hrvatska, a deseci tisuća građana došli su u grad heroj kako bi bili u Koloni sjećanja. U Vukovaru su bili i predsjednik, premijer i cijela Vlada te brojni saborski zastupnici, predstavnici diplomatskog zbora, Katoličke crkve i braniteljskih udruga i političkih stranaka. Ovogodišnje obilježavanje Dana sjećanja počelo je tradicionalnom komemoracijom u dvorištu vukovarske bolnice nakon čega je krenula Kolona sjećanja. Predvodili su je barjaktari koji su nosili zastave RH, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, 204. vukovarske brigade i Udruge logoraša koncentracijskih logora. Najviši državni dužnosnici krenuli su iz kruga bolnice na začelju kolone. Stotinjak građana koji su bili pred Vukovarskom bolnicom prema Memorijalnom groblju krenuli su prije završetka službenog programa. Na čelu te kolone su bili barjaktari sa zastavom Hrvatske, 204. vukovarske brigade i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Među njima su bili i članovi HDZ-a s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom i Kolindom Grabar-Kitarović. Tu je skupinu pred bivšim konzulatom Srbije dočekala kolona Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i veterani 5. gardijske. Karamarku se pridružio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Kolone su se potom spojile u jednu. Na Memorijalnom groblju na grobovima poginulih i ubijenih branitelja položene su ruže, a podno glavnoga spomen-obilježja vijence su položila i svijeće zapalila državna i druga izaslanstva. Državni čelnici na vukovarsko Memorijalno groblje ušli na sporedni ulaz. Odmah nakon što su položili vijence kod središnjeg spomen-obilježja, predstavnici državnog vrha napustili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. Misu zadušnicu na groblju predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Navečer je u sklopu projekta 'Svjetlosna rijeka sjećanja' Dunavom pušteno nekoliko stotina upaljenih lampiona u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 18.11.2014

Županijsko obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Kod spomenika „Lijepoj Našoj“ u Risvici u ponedjeljak 17. studenog održano je središnje županijsko obilježavanje 18. studenog, Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. i Dana pada Vukovara.

Osim delegacije Krapinsko-zagorske županije u kojoj su bili župan Željko Kolar, zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek – Jambrek, saborska zastupnica Dunja Špoljar i pukovnik HV-a Žarko Miholić, obilježavanju su nazočili i predstavnici svih braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko-zagorske županije, zagorski gradonačelnici i načelnici te predstavnici Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Delegacija Županije položila je zajednički vijenac te su potom upaljena i 23 Vukovarska lampiona, od kojih svaki predstavlja po jednu proteklu godinu od pada grada Vukovara. Na inicijativu Krapinsko-zagorske županije, Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. i Dan pada Vukovara obilježen je i u zagorskima gradovima i općinama. Svaka od 32 jedinice lokalne samouprave dobila je od Krapinsko-zagorske županije također po 23 Vukovarska lampiona.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i pukovnik HV-a Žarko Miholić prisustvovat će u Vukovaru obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara. U Vukovaru će biti i 250 članova braniteljskih udruga, čije je troškove prijevoza pokrila Krapinsko-zagorska županija, koja je za svakog od njih osigurala i po jedan Vukovarski lampion. U Vukovaru će biti prisutni članovi Udruge ratnih veterana 1. Gardijske brigade Tigrovi Krapinsko-zagorske županije, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapina, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata - županijska podružnica krapinsko-zagorska, Udruga veterana Specijalne policije Domovinskog rata „Barun“, Udruga dragovoljaca i veterana općine Bedekovčina te Udruga dragovoljaca i veterana, podružnica Krapinsko-zagorske županije. Osim u Vukovaru, Krapinsko-zagorska županija danas će imati i delegaciju na obilježavanju 23. obljetnice stradanja Škabrnje, koju će predvoditi zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio