Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Street Skate

Kako je to u životu skatera..

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Drustvo 31.10.2014

Filmski program u Mariji Bistrici!

Građanska organizacija za kulturu - GOKUL  u suradnji s općinom Marija Bistrica i Bluesun  hotelom Kaj pokreće novi projekt  filmskih večeri u Mariji Bistrici. Novi program donosi širok raspon odličnih dokumentarnih filmova koji su ostvarili najveće uspjehe na različitim festivalima, a ne može ih se vidjeti u svakodnevnoj komercijalnoj ponudi hrvatskih multipleksa. Projekcije će se održavati jedanput mjesečno. Ovim projektom želi  se potaknuti kultura gledanja dokumentarno  filmova koji realistički prikazuju sve aspekte naših života i otkrivaju mnoge nama nepoznate društvene probleme i kako se s njima nositi. Uz ostale turističke ponude koje nudi Marija Bistrica vjerujemo da će se ovim programom proširili kulturni sadržaj samog mjesta i okolice. Pozivamo vas da svojim prisustvom podržite naš program i ugodno se zabavite.

Pozivamo vas u nedjelju 9.11.2014. u 17 sati na projekciju domaćeg kino hita „Gangster te voli“ redatelja Nebojše Slijepčevića koja će se odžati u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici.

Projekcije su besplatne, a prostor Bluesun hotela Kaj nudi ugodnu i opuštenu atmosferu uz veliko platno i kokice.


GANGSTER TE VOLI / Nebojša Slijepčević / Trajanje: 80 min /

Ovo je komedija o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Kada mu se za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan za riješiti. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u Gangsterovu nemoguću misiju. Momci u Hrvatskoj koliko god bili željni da pronađu životnu partnericu, ne žele Bugarku s djetetom. Njen slučaj razotkriva tragičnu apsurdnost patrijarhalnih muškaraca u modernom društvu: iako su usamljeni, vlastite predrasude onemogućavaju ih da se promjene i ostvare ono što najviše žele.

Link na trailer: https://www.youtube.com/watch?v=IMogRg8oEC4
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 30.10.2014

I na groblju u Mariji Bistrici odana počast braniteljima

Uoči dana Svih Svetih predstavnici ministarstava branitelja, obrane i unutarnjih poslova, Ureda državne uprave u Krapinsko – zagorskoj županiji, u suradnji s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata te općinama i gradovima, u srijedu i četvrtak, uz nazočnost članova uže obitelji, obilazili su grobove hrvatskih branitelja i minutom šutnje i paljenjem svijeća odali im počast.

U četvrtak ujutro predstavnici spomenutih institucija bili su i na mjesnom groblju u Mariji Bistrici, te su uz načelnika Općine Marija Bistrica Josipa Miličkog zapalili svijeće i položili cvijeće na grobove 4 hrvatska branitelja, Vladimira Vajdića, Damira Skulibera, Zdravka Mikuša i Jožeka Jakše te kod središnjeg križa.

U petak u 11 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće i kod križa na Gradskom groblju u Krapini, u spomen na sve smrtno stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Sveta misa zadušnica bit će održana u nedjelju na Dušni dan, u crkvi Sv. Nikole u Krapini, u 10 sati.


Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 30.10.2014

Tomislav Kožić i 2014. najbolji Zagorski chef

U srijedu, 29. listopada 2014. godine u Tuheljskim toplicama održana je velika kulinarska manifestacija Krapinsko-zagorske županije „Zagorski chef“. Natjecanje je to zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način koje je ove godine doživjelo svoje četvrto izdanje u kojem su vrsni kuhari iz zagorskih restorana, hotela i agroturizama pokazali umijeće u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim autohtonim zagorskim namirnicama. Za titulu Zagorskog chefa ove su se godine borili Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj,  Mirko Ljubić iz restorana Dvorac Mihanović, Tihomir Ljubej iz Krass hotela – Toplice hotel, Mislav Božić iz Hotela&Restorana Villa Magdalena, Marko Živaljić iz Majsecovog mlina, Josipa Antolić iz Ville Zelenjak-Ventek i Zdenko Tisanić iz restorana Stara škola. Po treći puta, pobjedu je ponovno odnio Tomislav Kožić kojem je ovo ujedno bilo i treće sudjelovanje u kulinarskom showu „Chtef“ Zagorski chef. Natjecatelji su imali zadatak pripremiti glavno jelo i desert od autohtone zagorske šljive, mesa zagorskog purana te zagorskih mlinaca koji su bili središnja tema ovogodišnje kulinarske manifestacije. Novi – stari Zagorski chef, Kožić, pobjedu je zaslužio glavnim jelom naziva “Purica na dlanu”, dok je za desert pripremio medenjak s bistričkim šljivama. Nagradu najboljem kuharu uručili su potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić te krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Drugo mjesto osvojio je Marko Živaljić iz Majsecovog mlina u Donjoj Stubici, a treće Mislav Božić iz Hotela&Restorana Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Drustvo 29.10.2014

20 milijuna kuna za Galeriju Antuna Augustinčića

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije dodjelili su Muzejima Hrvatskog zagorja 21 milijun kuna za provođenje projekta Studio Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu. Iz fondova EU osigurava se 93,5 posto, odnosno 20 milijuna kuna. Rok za provedbu projekta je dvije godine, a danas, 29.listopada će u Klanjcu biti predstavljen početak njegove provedbe. Prezentirat će ga predstavnici KZŽ te ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić.

Ovim projektom izgradit će se nova čuvaonica Galerije Antuna Augustinčića i provoditi aktivnosti u funkciji stvaranja javne održive turističke infrastrukture. Projekt obuhvaća uspostavu novih kulturno-turističkih sadržaja, otvaranje novih radnih mjesta te edukaciju, s posebnim naglaskom na programe namijenjene osobama s invaliditetom. Stari objekt u središtu Klanjca će se rušiti i graditi novi višenamjenski prostor, u kojemu će biti zatvoreni i otvoreni muzejski depo, restauratorska, stolarska i fotografska radionica, prostor za povremene izložbe, digitalni katalog i arhiv te multimedijalna polivalentna dvorana.
 

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio