Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Taxist

Postanite taxist u neobičnom gradu.

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Crkva 21.09.2014

Papa Franjo sudionicima skupa o evangelizaciji posvijestio važnost molitve i svjedočenja

Drugoga dana međunarodnoga skupa o apostolskoj pobudnici pape Franje "Evangelii Gaudium - Radost evanđelja" koji se u organizaciji Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije od 18. do 20. rujna održava u dvorani Pavla VI. u Vatikanu sudionicima se obratio papa Franjo.

Pozdravljajući Papu uime dvije tisuće sudionika iz šezdesetak zemalja sa svih kontinenata, predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella naglasio je kako to okupljanje djelatnika u pastoralu od kojih je gotovo polovica laika promišlja apostolsku popudnicu pape Franje iz raznih vidova kao pastoralni projekt.

Ohrabrujući pastoralne djelatnike u njihovu radu, Sveti ih je Otac posebno usmjerio prema onima koji se nalaze na "egzistencijalnim periferijama naših dana", jer oni su poput "ovaca bez pastira". Stoga je zadaća Crkve pronaći put kako doprijeti do njih, te mudro i velikodušno odgovoriti na njihova očekivanja. Dakako, ne možemo obuhvatiti cijelu suvremenu stvarnost, no trebamo prepoznati znakove vremena koje nam Gospodin nudi prepoznajući njegovu prisutnost u svijetu. Unatoč mnogim negativnostima koje su uvijek glasne, moguće je prepoznati znakove koji potiču nadu i ohrabruju, rekao je Papa, jer ovo je "pogodno vrijeme", u kojemu smo pozvani raditi na širenju Kraljevstva Božjega. Papa je istaknuo kako evangelizacija mora biti usmjerena na ljude i njihov susret s Bogom, a da bi se to postiglo važan je preduvjet: molitva i kontemplacija.

Pastoral koji nije poduprt molitvom i kontemplacijom nikada ne će doprijeti do ljudskih srdaca. Zaustavit će se na površini i ne će dozvoliti da sjeme Riječi Božje pusti korijen, počne nicati, rasti, te dati plodove, rekao je Papa, te uputio na dvije važne riječi: strpljivost i upornost. Mi nemamo "čarobni štapić" za sve, ali imamo povjerenje u Gospodina koji nas prati i nikad nas ne napušta. A na nama je sijati i predano svjedočiti, rekao je Papa.

Riječi bez svjedočenja su isprazne, zar ne? Ne služe. Svjedočenje je ono koje traje i daje vrijednost riječima. Hvala vam za vašu predanost. Blagoslivljam vas, i molim. Ne zaboravite moliti za mene, jer moram mnogo govoriti. I ja moram dati kršćansko svjedočenje, zaključio je papa Franjo. (ika / gk)
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Crkva 19.09.2014

Hodočašće vjernika Zadarske nadbiskupije u Mariju Bistricu

Sutra, 20.rujna se održava hodočašće vjernika Zadarske nadbiskupije u Mariju Bistricu. U trogodišnjem hodu u vjeri u Zadarskoj nadbiskupiji, u Godini obitelji (2013./2014.), predviđeno je nadbiskupijsko hodočašće u nacionalno marijansko svetište u Mariju Bistricu, koje predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nadbiskup Puljić predvodi svečano misno slavlje u svetištu u 11 sati, a pobožnost Križnog puta je u 16 sati.

Pročitaj vijest Komentari: 0

Crkva 18.09.2014

U novome broju Glasa Koncila pročitajte...

 "Prilike ne dopuštaju odgađanja jer u pitanju je opće dobro", glavni je naslov novoga broja Glasa Koncila, s nadnevkom 21. rujna, u kojemu se detaljno izvještava o 283. hodočašću vjernika Grada Zagreba u Svetište Majke Božje Bistričke. Novinar Ivan Tašev iznosi najvažnije događaje s hodočašća mladih 13. rujna kao i nedjeljnoga euharistijskoga slavlja 14. rujna u Mariji Bistrici koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

U komentaru "Kucnuo je čas" urednik Ivan Miklenić bavi se inicijativom građanske udruge "U ime obitelji" za referendum za biranje političara s imenom i prezimenom. "Promjena dosadašnjega političkoga sustava u tom dijelu baš zbog toga je nužna, i što ga više pojedine važne političke stranke odbijaju, to ga je urgentnije promijeniti jer je to jedini način da se u Hrvatskoj stvarno promijene potrošene i mentalitetom prošlosti inficirane političke garniture, a s njima onda i način upravljanja zemljom", stoji među ostalim u urednikovom komentaru. Uz prikupljanje potpisa za referendum inicijativu komentiraju svećenici o. Ivan Mandurić, dr. Marijo Volarević i Željko Ivan Bakšić.

Čitav broj Glasa Koncila možete čitati i putem interneta: enovine.glas-koncila.hr      

Predsjednik Nacionalnoga katoličkoga centra za bioetiku SAD-a dr. John Haas u intervjuu je istaknuo kako je Crkva položaj revolucionarnosti zaslužila kontinuitetom. Predstavio je instituciju kojom predsjeda, katolički pogled na bioetiku, roditeljski pogled (suprug je i otac devetoro djece!), te ponudio odgovore na krizu života. "Obitelj se u današnje vrijeme snažno napada, posebice je u pitanje doveden njezin božanski i naravni temelj. Upravo je zbog tih velikih izazova, više nego ikada dosad, potrebno dignuti glas za zaštitu obitelji. Čak ni okorjele ateističke komunističke zemlje nisu nikada pokušavale brakom nazvati zajednicu dvojice muškaraca ili dviju žena", napomenuo je dr. Haas.

Rubrika "Vjernici laici aktivni u Crkvi" predstavlja pastoralnu vijećnicu i sakristanku iz župe sv. Barbare u zagrebačkome Vrapču Anu Šarić. Novinar Vlado Čutura susreo se s predsjednikom Austrijsko-hrvatskoga kulturnog društva i Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskoga rata Miroslavom Piplicom. Načet je niz aktualnih tema, posebno onih važnih za hrvatsko iseljeništvo. Isti novinar napisao je i reportažu iz dva slavonska mjesta, dvije "utvrde" široke ravničarske duše i vjerske tradicije - Semeljaca i Oprisavaca.

Povijesni feljton o pravilnicima Udbe donosi priču o "Grupi A" specijaliziranoj za inozemstvo. Među katoličkim oblikovateljima kulture spominje se životno djelo i stradanje Tiasa Mortigjije. U rubrici "(Pri)govor znanosti" analiziraju se čuvari prehrambene kulture, ali i suvereniteta. Maksimilijan Milan Herceg u "Meditaciji" piše o Božjoj kuverti, a u kutku posvećenom duhovnoj poeziji objavljena je "Molitva na putu" Antuna Branka Šimića. Među redovitim izvještajima iz života Crkve je i onaj iz Splita s jubilarnih 30. Redovničkih dana.

Posljednja stranica Glasa Koncila predstavlja dvije afričke redovnice, sljedbenice bl. Marije Propetog Isusa, koje djeluju u Novskoj. Križaljka je posvećena 155. obljetnici rođenja "hrvatskoga Balzaca", a neizostavna je i nova karikatura Srećka Puntarića Felixa. (tš, gk)

Pročitaj vijest Komentari: 0

Crkva 17.09.2014

Karlovac: 40. obljetnica posvete crkve i svetišta sv. Josipa

 U Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, u ponedjeljak 15. rujna, proslavljena je 40. obljetnica posvete te crkve i svetišta. U želji za što boljom promocijom štovanja sv. Josipa u hrvatskome narodu na tu obljetnicu novi je rektor nacionalnoga svetišta u Karlovcu mons. Antun Sente ml. pozvao rektore i čuvare poznatijih svetišta u Hrvatskoj.

Pozivu su se odazvali rektor nacionalnoga svetišta Majke Božje Bistričke mons. Zlatko Koren, rektor nacionalnoga svetišta sv. Nikole Tavelića u Šibeniku fra Ivan Bradarić OFM Conv., čuvar svetišta Majke Božje Trsatske fra Antun Jesenović OFM, čuvar svetišta Hrvatskih mučenika na Udbini mons. mr.Tomislav Rogić, ravnatelj inozemne pastve HBK-a i BK BiH-a dr. Tomislav Markić i superior svetišta Srca Isusova u Zagreb o. Mirko Nikolić DI.

Susret rektora započeo je u župnom uredu te se nastavio upoznavanjem cijeloga svetišta sv. Josipa. Na putu prema starome gradu Dubovcu rektori su se zaustavili na grobu nedavno preminuloga mons. Marijana Radanovića, graditelja karlovačkoga svetišta te za pokoj njegove duše izmolili prikladne molitve.

Misi je prethodila pobožnost sv. Josipu koju je predmolio rektor mons. Sente. U ispunjenome svetištu, misno slavlje predvodio je rektor marijanskoga svetišta u Mariji Bistrici mons. Koren uz koncelebraciju već spomenutih rektora i ravnatelja te svećenika Karlovačkoga dekanata predvođenih dekanom Franjom Tomaševićem OFM.

Mons. Koren propovijedao je o karakteristikama sv. Josipa, posebno se usredotočivši na jednu: da je on čovjek iz drugoga plana. Istaknuo je kako je danas bitno biti prvi u svim razinama života. Ne biraju se sredstva za postizanje toga cilja, ruše se i gaze drugi, blate i stavljaju na stup srama. A kada se taj cilj ostvari čuva se svim sredstvima. S druge strane, kad pogledamo Svetu Obitelj, u prvom su planu Isus i Marija. Josip nam pokazuje da nije dobro iskakati u prvi plan po svaku cijenu, da se ne trebamo osjećati zapostavljenima i do kraja neiskorištenima u drugome planu. Da se u toj ulozi ne životari, već živi i diše punim plućima. Josip nas uči da moramo prihvatiti svoj položaj kao mjesto u kojem se možemo potpuno ostvariti kao čovjek, davati rezultate prema svojim sposobnostima i pri ponudi vodeće uloge preuzeti inicijativu.

Mons. Koren pozvao je vjernike da izađu iz drugog plana, da podrže dobre inicijative i da ne smiju dopustiti da netko drugi odlučuje o našoj budućnosti, o našoj Domovini, mladima. Jer i sv. Josip je izišao u prvi plan kada je to bilo potrebno te pokazao svoju snagu i inicijativu za dobro obitelji. U današnje vrijeme, uz nametanje brojnih negativnosti, katolici moraju istupiti i pokazati da imaju viziju i to viziju Isusa Krista. Istaknuo je da nam sv. Josip poručuje da se ne moramo bojati nikakve krize, stvarne ili umjetne. Da se ne moramo bojati ničega ako se prihvatimo vlastita rada jer upravo su vlastiti rad i odgovornost za obitelj snaga koja nas uvijek može pokrenuti. Slaveći obljetnicu posvete svetišta sv. Josipa moramo zahvaliti svima koji su ovu crkvu izgradili i uredili kako bismo imali prostor za okupljanje, za rast i jačanje u vjeri. Ali smo i pozvani da i sami postanemo nerazrušiva Crkva Božjega naroda, čvrsto povezana u jedno i da, više od ovoga zdanja, svjedočimo o Božjoj ljubavi prema ljudima. Stvoreni smo za ljubav i slobodu. U toj ljubavi sposobni smo ovaj svijet učiniti ljepšim, u toj slobodi, prožetoj kršćanskim vrijednostima, sposobni smo ovu Domovinu učiniti još ljepšom, poručio je mons. Koren.

Na kraju misnoga slavlja rektor mons. Sente zahvalio je svima koji su svoje živote ugradili u Nacionalno svetište i omogućili da se u njemu okupljaju vjernici. Zahvalio je i braći svećenicima što su svojim sudjelovanjem uzveličali proslavu 40. obljetnice posvete svetišta, kao i svim vjernicima koji su sudjelovali na misi. (ika / gk)

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio