Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Radio Marija Bistrica - RMB Portal - Svetište Marija Bistrica

Najavi događaj na RMB portalu

Vaše ime i prezime:E-mail

Naslov najave

Tekst najave

Postani član RMB portala

Nakon popunjavanja forme biti će vam poslan E-mail sa aktivacijskim kodom na upisanu adresu. Da bi se prijavili morate aktivirati korisnički račun preko aktivacijskog linka.

Email

Korisničko ime

Lozinka

Ponovi lozinkuZaboravili ste podatke?

Upišite E-mail koji ste unijeli kod registracije i poslat ćemo vam podatke na upisani E-mail.

EmailJeste li znali?

Da kao članovi RMB – portala imate slijedeće pogodnosti:

 • kao član imate pravo na 3 besplatne čestitke i obavijesti godišnje
 • možete biti novinar slati nam:
  - vijesti
  - obavijesti
  - i najave
  koje ćemo Vama kao članovima besplatno objaviti u programu RMB-a i na RMB Portalu
 • možete biti bloger ili kolumnist – objavljivati svoja razmišljanja, pjesme, misli na portalu i u programu RMB-a
 • možete biti fotograf – slati nam svoje fotografije na objavu te za iste biti nagrađeni
 • ukoliko imate bend i pjesmu, a član ste RMB-a, predstavit ćemo Vaš band i glazbu u programu besplatno

Kao partneri RMB-a (odnosi se na pravne osobe), imate slijedeće pogodnosti:

 • ostvarujete poseban popust za naše reklamne usluge kako u programu tako i na našem web portalu

Preporuči portal prijatelju

Upiši E-mail i pošalji prijatelju ili prijateljici preporuku za portal.

Tvoje imeE-mail prijatelja/prijateljice

Moguće je poslati na više email adresa odjednom. Potrebno ih je odvojiti zarezom

Poruka

Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio

Slušajte nas preko interneta!

Ukoliko imate instalirani program Winamp, kliknite na doljnju ikonu za slušanje programa Radija Marija Bistrica

Za skidanje programa Winamp kliknite na ikonu download!

Download

Ugodno slušanje / Zatvorite prozor

SPONZORIRANI SADRŽAJ

NASUMIČNO IZ ZABAVE


Menadžer proizvodnje

Kako ćete se snaći u toj ulozi?

GLAZBENE ŽELJE

Autor i naziv pjesme
Vaše ime i poruka

SMS-om:095 913 3972
Pozivom (8:00 - 20:00): 049/ 468 - 707

Crkva 28.07.2014

Neka se u središte svake odluke stavljaju opće dobro i poštivanje svake osobe

Papa Franjo pozvao je vjernike na molitvu za mir u svjetskim kriznim žarištima: na Bliskom istoku, u Iraku i Ukrajini. Nakon molitve Anđeo Gospodnji s vjernicima na Trgu sv. Petra u nedjelju 27. srpnja, Papa se najprije osvrnuo na 100. obljetnicu početka Prvoga svjetskoga rata koja se obilježava sutra.

Taj sukob, koji je papa Benedikt XV. nazvao "uzaludnim pokoljem", okončan je nakon četiri duge godine mirom koji se pokazao vrlo krhkim. Sjećajući se toga tragičnoga događaja, želim da se nikada ne ponove pogrješke iz prošlosti, već da se imaju pred očima lekcije iz prošlosti, rekao je Papa. Dodao je kako je potrebno raditi na tome da uvijek prevladaju razlozi mira kroz strpljivi i hrabri dijalog.

Posebno su u mojim mislima, nastavio je Papa, tri krizna područja: Bliski istok, Irak i Ukrajina. Molim vas da i dalje zajedno sa mnom molite da Gospodin udijeli stanovništvu i vlastima tih područja potrebnu mudrost i snagu da odlučno kroče putem mira, rješavajući sva sporna pitanja ustrajnošću dijaloga, pregovorima i snagom pomirenja. Neka se u središte svake odluke ne stavljaju pojedinačni interesi, nego opće dobro i poštivanje svake osobe.

"Upamtimo da se sve gubi ratom a ništa se ne gubi mirom", kazao je Papa te je zavapio: "Draga braćo i sestre, nikada više rata! Nikada više rata! U mislima su mi prije svega djeca, kojoj se oduzima nada u život dostojan čovjeka, u budućnost: mrtva djeca, ranjena djeca, osakaćena djeca, djeca siročad, djeca koja imaju za igračke ostatke oružja, djeca koja se ne znaju smijati. Prestanite, molim vas! Molim vas to od sveg srca. Vrijeme je da prestanete! Prestanite, molim vas!" (ika / gk)
 

Pročitaj vijest Komentari: 0

Crkva 27.07.2014

Prvi mučenik među apostolima jak je poticaj za štovanje svih hrvatskih mučenika

Svetkovina sv. Jakova apostola, zaštitnika drevne krbavske katedrale, svečano je proslavljen u petak 25. srpnja na Udbini u Crkvi hrvatskih mučenika. Koncelebrirano misno slavlje predslavio je gospićko-senjski biskup Mile Bogović. Na misi su sudjelovali i svi sjemeništarci i bogoslovi biskupije na posljednjem danu svoga ovogodišnjega ljetovanja u kojemu su upoznavali Otočki dekanat. Biskup se u svojoj propovijedi podsjetio na početke biskupije koja je osnovana na svetkovinu sv. Jakova prije 14 godina kao i na razlog zašto je izabran baš taj dan.  "Kada su me iz Rima pitali koji datum ima neko značenje za crkvenu povijest ovog kraja, odgovorio sam da je to blagdan sv. Jakova jer je njemu bila posvećena krbavska katedrala. Tako je došlo do toga da je upravo taj dan 2000. godine određen kada će nova biskupija zaživjeti. Tada sam u Gospiću preuzeo onaj biskupski štap u ruke koji su nosili krbavski biskupi, a donesen je i njihov križ iz 13. stoljeća. Na blagdan sv. Jakova pred 14 godina zaživjela je Gospićko-senjska biskupija", istaknuo je na početku biskup Bogović. Jakov je uz brata Ivana prvi prepoznao u Isusu pravoga učitelja te krenuo za njim što znači da je bio osjetljiv na dobro koje ga okružuje a da nije obraćao pozornost na očekivanja majke za svjetovnom karijerom. Iako je na početku bio nagle ćudi prevalio je veliki put i postao glasni svjedok vjere čime je pokazao da nije sve u sili i moći. No on nije tek putnik koji stalno mijenja okolinu, nego putnik koji neprestano mijenja svoju nutrinu, koji neprestano raste u krjepostima. Zaslužio je da bude prvi od apostola Kristov mučenik. On vidi da ne smije ostati "kod sebe", osloniti se na sebe - treba se okrenuti prema Nekome. Zato je postao slika hodočasnika. On ide kao siromah (sa štapom i torbom), ali ga ništa ne zaustavlja na putu prema cilju. Odmori se i nastavi dalje. Ne ljuti se na okolinu i na teškoće. Glavno njegovo svetište je u Santiago de Composteli u španjolskoj Galiciji koje je dovršeno 1188., u vrijeme kada je i ovdje građena uspostavljena biskupija, s katedralom istog svetca, a posvećena je u vrijeme kada je nastao križ krbavskih biskupa (1221.). Crkve u našoj biskupiji: Udbina, Bilaj, D. Pazarište, Starigrad bile su dio hodočasničkoga puta prema Italiji gdje se spaja s putovima prema Santiagu. Drago nam je da je na jednoj od hodočasničkih postaja "u zemlji Hrvata" u naše vrijeme nastalo novo hodočasničko žarište, Crkva hrvatskih mučenika. Prvi mučenik među apostolima itekako je jak poticaj za štovanje svih hrvatskih mučenika, kazao je biskup Bogović. (ika / gk)

Pročitaj vijest Komentari: 0

Crkva 25.07.2014

Sisak: Donacija Caritasa vatrogascima i obiteljima stradalima u poplavama

 Caritas Sisačke biskupije podijelio je proteklih mjeseci više od milijun kuna kroz razne donacije stradalima od poplava na području biskupije. Jedna od tih donacija su i profesionalne vatrogasne pumpe, koje su u četvrtak 24. srpnja u prostorijama Caritasa u Sisku preuzeli predstavnici 20 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Osim pumpi čija vrijednost prelazi 200.000 kuna, Caritas je tom prigodom i 17 stradalih obitelji predao prijeko potrebne kućanske aparate, ukupne vrijednosti 155.000 kuna, a 20 obitelji primilo je bonove za kupnju namještaja, u vrijednosti 80.000 kuna.

Na početku je okupljene pozdravio sisački biskup Vlado Košić podsjetivši kako je ovogodišnjim poplavama pogođeno desetak župa, te iako je i sama stradala, biskupija je uputila pomoć i Slavoniji, BiH i Srbiji. Biskup je i zahvalio na suradnji svima koji su pomogli kako bi se stradalima olakšalo njihovo stanje, posebno istaknuvši vatrogasce i djelatnike Caritasa na čelu s ravnateljicom Kristinom Radić i predsjednikom mons. Franjom Ćukom.

Ravnateljica Radić izvijestila je o do sada učinjenim naporima kojima se sanirala šteta na brojnim obiteljskim domovima. Tako je Caritas Sisačke biskupije uz pomoć Hrvatskoga Caritasa, drugih biskupija i donatora za ukupno 172 obitelji, s područja Grada Siska, Petrinje i Hrvatske Kostajnice, i Općine Dvor, Lekenika i Marinske Vesi osigurao i građevinski materijal u vrijednosti 425.000 kuna, te prehrambene i higijenske artikle u vrijednosti više od 155.000 kuna.

Prilikom primopredaje brojni okupljeni zahvalili su biskupu Košiću i djelatnicima Caritasa, istaknuvši kako su upravo Caritas i Biskupija pomogli za vrijeme poplava i nakon njih, konkretnim mjerama kako bi se život stradalih olakšao i vratio u normalu. (sv, uojsb / gk)

Pročitaj vijest Komentari: 0

Crkva 24.07.2014

U novome broju Glasa Koncila pročitajte...

 Novi trideseti broj Glasa Koncila, s nadnevkom nedjelje 27. srpnja, na naslovnoj stranici donosi dvije važne teme: vijest o smrti i nekrolog dugogodišnjem uredniku GK-a don Živku Kustiću pod naslovom "Neustrašivi i jasni glas Crkve u Hrvata" te izvještaj s otvaranja trećih Hrvatskih svjetskih igara koje je započelo misnim slavljem u zagrebačkoj prvostolnici.

Na izniman doprinos Živka Kustića, ne samo u katoličkom novinarstvu i pisanoj riječi već i u apostolatu promicanja i njegovanja vječnih vrjednota, u svom je tekstu ukazao sadašnji urednik GK-a Ivan Miklenić, uz najavu da će Glas Koncila uz 30. dan preminuća organizirati misu zadušnicu 18. kolovoza u 19 sati u crkvi sv. Josipa na Trešnjevci koju će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Urednik Miklenić potpisuje i komentar naslovljen "Kamo to političari zavode Hrvatsku?" u kojemu tematizira odnos hrvatskih političkih elita i njihove orijentacije prema regiji: "Bez sumnje velika većina hrvatskih građana obradovala bi se plodnoj, perspektivnoj i demokratskoj gospodarskoj suradnji zemalja članica EU-a u srednjoj Europi. Većina bi se složila da se stvore i jake međunarodne tvrtke u tim okvirima i izvjesno je da bi takve tvrtke osiguravale ne samo svoj uspjeh, već i uspjeh svojih zemalja."

Čitav broj Glasa Koncila možete čitati i putem interneta: enovine.glas-koncila.hr   

Sugovornik intervjua Glasa Koncila mr. Mladen Ivezić, autor knjige "Titov Jasenovac" znalački i s puno informacija progovara o ideološkoj i dnevnopolitičkoj ulozi jasenovačkoga mita, iznoseći podatke do kojih je došao u svojim višegodišnjim istraživanjima. Na stranicama Glasa Koncila Juraj Batelja ukazuje na pogrešne i zlonamjerne prosudbe o bl. Alojziju Stepincu, potaknut nedavnim neopozvanim istupom predsjednika Ive Josipovića. Čitatelji će moći pročitati i kako se dva mjeseca nakon poplave živi u Vidovicama i Kopanicama u Bosanskoj Posavini, a susret s ekonomistom Krešimirom Prevendarom otkriva što je cilj Zadruge za etično financiranje i po čemu će prva etična banka biti posebna.

Novinar Tomislav Šovagović donosi reportažu iz mlade križevačke župe s dva zaštitnika: Blažene Djevice Marije Žalosne i sv. Marka Križevčanina koja je u svom prvom desetljeću djelovanja postala "utočište duše" na zapadnom ulazu u taj povijesni grad. Profesorica hrvatskoga jezika i župna pastoralna vijećnica u Vugrovcu Ankica Blažinović Kljajo svjedoči o vjeri, ljubavi prema poslu knjižničarke, ali i tome kako se kao kršćani polako budimo angažirajući se u pitanjima obrane kršćanskih vrijednosti.

Redovite rubrike donose zanimljive članke: u "Prigovoru znanosti" govori se o spalionicama otpada i zdravlju, u "Zapažanjima" Đurđica Ivanišević Lieb piše o pravu na štrajk; povijesni feljton donosi drugi nastavak o izbacivanju iz ustaških redova. Stranice inozemnih vijesti posljednjega srpanjskoga broja vezane su uz tragične vijesti iz svijeta: osvrt pape Franje na stanje u Iraku i Ukrajini te poziv na prestanak neprijateljstva i molitvu za mir između Izraelaca i Palestinaca. Detaljni izvještaj dolazi iz Mosula, iračkoga grada koji je slovio kao "tvrđava" kršćanstva, a sada je ostao bez vjernika te denominacije.

Uz brojne vijesti iz života Crkve u Hrvatskoj, čitanje Glasa Koncila u ljetnim danima završit će se rješavanjem križaljke i karikaturom Srećka Puntarića - Felixa. (it, gk)

Pročitaj vijest Komentari: 0Radio Marija Bistrica - RMB - Radio zabave, igrice, vijesti, kolumne, blogovi, radio