Imenovani zadarski nadbiskup mons. Puljić pohodio Zadar


Imenovani zadarski nadbiskup Želimir Puljić pohodio je u utorak 23. ožujka ustanove Zadarske nadbiskupije u pratnji dijecezanskog upravitelja don Milivoja Bolobanića te ekonoma i kancelara nadbiskupije don Srećka Petrova i don Josipa Lenkića.

Nadbiskup Puljić je pozdravio djelatnike u uredima Ordinarijata, posjetio Svećenički dom, Klasičnu gimnaziju Ivan Pavao II., obišao je kompleks izgradnje novog Nadbiskupskog doma i katedralu Sv. Stošije gdje se pomolio na grobu svog prethodnika Ivana Prenđe.

Povod nadbiskupovom dolasku bio je susret mons. Puljića s članovima Odbora za proslavu ustoličenja novog zadarskog nadbiskupa koje će se održati u subotu 24. travnja u 11 sati u katedrali Sv. Stošije u Zadru.

Mons. Puljić zahvalio je članovima Odbora na pripremi programa proslave nadbiskupova ustoličenja koje će biti popraćeno prigodnim programom uoči ustoličenja. U srijedu 21. travnja održava se mjesečni susret svećenika Zadarske nadbiskupije na kojem će mons. Puljić predvoditi misno slavlje u zajedništvu s povjerenim mu prezbiterijem. Na toj će misi mons. Puljić propovijedati i na rekolekciji će svećenicima uputiti prigodnu pastirsku riječ. Istog dana u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar započinje svečana akademija na kojoj će se duhovno kulturnim programom novom zadarskom nadbiskupu prigodnim umjetničkim sadržajem predstaviti duhovna, povijesna i kulturna baština Zadarske nadbiskupije.

U četvrtak 22. travnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru održat će se bdjenje za duhovna zvanja. Dogovorena je i priprema popratnih sadržaja proslave ustoličenja novog nadbiskupa, poput tiskanja liturgijskog vodiča, spomen sličica i ostale tehničko organizacijske potrebe. (ika / gk)