II. sportske igre klubova liječenih alkoholičara KZŽ Hum na Sutli „Sportom protiv ovisnosti“

 Zajednica klubova liječenih alkoholičara Krapinsko-zagorske županije  organizira II. Sportske igre klubova liječenih alkoholičara pod nazivom „Sportom protiv ovisnosti“ 18.06.2011. godine u Humu na Sutli, Orešje Humsko-Spomen dom, s početkom u 11.00 sati. Sportske igre Zajednica organizira od prošle godine kada su održane prve u Maču, te je dogovoreno da će svake godine drugi Klub biti domaćin i glavni organizator igara. Tako je domaćin ove godine Klub liječenih alkoholičara „Videž“ Hum na Sutli.    
Na sportskim igrama će sudjelovati klubovi iz Krapinsko-zagorske županije te su pozvani gosti iz  Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara iz Zagreba i gosti iz KLA Slovenije.                                                                                        
Zajednica KLA KZŽ organizira tijekom godine razne manifestacije, Ples za Valentinovo i Večeri pučke poezije, koje imaju terapijski karakter za članove i njihove obitelji. Slijedom navedenog smo odlučili i organizirati sportske igre jer sportska aktivnost pozitivno djeluje na razvoj ličnosti smanjujući anksioznost i depresiju te potpomaže proces resocijalizacije, što je bitno za proces liječenja alkoholizma. Na sportskim igrama članovi će sudjelovati u slijedećim igrama nogomet, potezanje užeta, šah, belot, pikado te su za djecu pripremljene igre skakanje u vrećama, gađanje čunjeva i Čovječe ne ljuti se.

Predsjednica ZKLA KZŽ:
Valentina Hanžek, mag. soc. rada