HSS Krapinsko zagorske županije obilježio 20.godišnjicu djelovanja

U petak 25.travnja 2014.god.Županijska organizacija HSS-a Krapinsko-zagorske žup. je obilježila 20.godišnjicu osnutka i uspješnog djelovanja.
Obilježavanje godišnjice ŽO je svojim cjelodnevnim prisustvom uveličala HSS-ova kandidatkinja za EU parlament i potpredsjednica Marijana Petir.
Posjet Marijane Petir KZŽ je započet gostovanjem na Radio Zlataru zajedno sa predsjednicom ŽO Vlastom Hubicki.
Nakon nastupa na radio posjetili smo općinu Hrašćinu na čijem čelu je u petom mandatu HSS sa sadašnjim načenikom Brankom Tukačem. Druženju sa HSS-om Hrašćine pridružili su se predstavnici Općinskih organizacija Konjšćine,Budinšćine i Marije Bistrice.
Potpredsjednice Petir i Hubicki u pratnji predsjednice Org.žena HSS „Hrvatsko srce“ KZŽ Martine Jantol posjetili su alternativnu Pučku kuhinju „Obrok za poslije“ u Krapini,restoran KTC-a,uručile su humanitarnu donaciju Udruzi „Posljednja nada“ koju vodi Mirko Prelčec predsjednik GO HSS Krapina.
Nakon gostovanja na Radio Hrvatsko Zagorje Krapina, u Zlatar Bistrici kod biste Stjepana Radića uz prisustvo lokalnog HSS-a Zlatar Bistrice sa predsjednikom dr Ivanom Šantekom položili smo cvijeće i zapalili svijeće u spomen na našeg osnivača.

Gđa Petir je gostovala još i na Radiju Marija Bistrica.
U Bazilici Majke Božje Bistričke služena je Sv.misa za sve preminule članove HSS-a i branitelje.
Misu je održao rektor Svetišta mons.Zlatko Koren.

Svečana skupština održana je u Mariji Bistrici,restoran „Dobro nam došel prijatel“.
Svečanost obilježavanja 20.godišnjice su svojim prisustvom uveličali predsjednik HSS-a Branko Hrg, potpredsjednica HSS-a i kandidatkinja za EU parlament Marijana Petir,glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić,ravnatelj Ravnateljstva za odgoj,obrazovanje , znanost i sport dr sc Hrvoje Petrić,ravnateljica Ravnateljstva za vanjske poslove,međunarodnu suradnju i sigurnost Ivana Pukšec, rektor Svetišta mons.Zlatko Koren,te drugi dužnosnici HSS-a i predstavnici medija.
Predsjednica ŽO Vlasta Hubicki je u svojoj uvodnoj riječi podsjetila sve prisutne na 20.godina djelovanja Županijske organizacije,tijek osnivanja prvih ogranaka , općinskih i gradskih organizacija.ŽO je osnovana u Mariji Bistrici na Bijelu nedjelju 10.travnja 1994.,a prvi predsjednik je bio pok.Branko Gmaz.


Uz proslavu svojih 20 godina djelovanja županijska organizacija je proslavila 110.godišnjicu HSS-a.O osnivanju i djelovanju HSS-a prisutne je upoznao povjesničar dr sc Hrvoje Petrić.
Temeljem odluka Odbora ŽO ,a na osnovu prijedloga općinskih i gradskih organizacija dodijeljena su priznanja zaslužnim članovima za vjernost i ustrajnost u provođenju Nauka braće Radića i HSS-u.


Kandidatkinja HSS-a za EU parlament Marijana Petir uz pozdravne riječi zagorskom HSS-u,predstavila je program u kojem je baza na poljoprivrednoj politici,ruralnom razvoju,ekologiji i održivom razvoju.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg je uz čestitke za obljetnicu rada HSS-a ,pozvao je sve članove na dodatni angažman i pojačanu aktivnost za izbore za EU parlament 25.travnja 2014.godine.
Svečanost obilježavanja je nastavljena tradicionalnim haesesovskim druženjem uz prigodni domjenak.
(tekst i slike preuzeti sa Facebook stranice HSS-a KZŽ-e)