Hrvatsko katoličko sveučilište započinje s nastavom

Hrvatsko katoličko sveučilište objavljuje natječaj za upis redovnih studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog Studija povijesti u akademskoj godini 2010./2011.

Nastava na Hrvatskom katoličkom sveučilištu započet će u listopadu ove godine, a mogu se prijaviti kandidati koji su završili srednju školu u trajanju od četiri godine.

Studij povijesti na Hrvatskome katoličkom sveučilištu (HKS-u) osmišljen je po uzoru na suvremene studije povijesti u nekim europskim zemljama i u skladu s “bolonjskim procesom”. Odvijat će se u malim skupinama u kojima će biti moguće posvetiti dostatnu pozornost svakomu studentu pojedinačno, a studenti će surađivati s predavačima iz istraživačkih instituta.

Posebnost Studija povijesti na HKS-u vidljiva je i u diplomskome studiju, gdje će student moći izabrati usavršavanje između pet različitih specijalizacija, među kojima je i ona koja se odnosi na Hrvate izvan Hrvatske.

Studij povijesti na HKS-u pruža široko opće obrazovanje, stručno produbljivanje znanja o nacionalnoj i svjetskoj povijesti te o načinima stjecanja znanja o prošlosti. Studij je koncipiran tako da studenti tijekom studija budu povezani s drugim disciplinama i poljima znanja.

Više informacija o Studiju povijesti može se pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog katoličkog sveučilišta www.unicath.hr. (gk)