Hrvatski Caritas pokrenuo akciju pomoći za Afriku

Hrvatski Caritas pokrenuo je u srijedu 27. srpnja akciju pomoći za Afriku, takozvani Afrički rog, napose Somaliju u kojoj milijuni ljudi živi na rubu gladi, a kriza hrane izazvana sušom smatra se najtežom u posljednjih 20 godina.

Iz interventnog fonda Hrvatski Caritas uputio je žurnu pomoć putem svoje međunarodne mreže – Caritasa Internationalis koji osigurava logističku i operativnu podršku u pružanju kvalitetne pomoći. 

Građani i tvrtke mogu se u akciju Hrvatskog Caritasa uključiti:

uplatom na žiro račun HC-a kod PBZ-a 2340009 – 1100080340 (poziv na broj 27);
pozivom na telefon 060 9010 (cijena poziva 6,15 kn, PDV uključen);
vjernici priloge mogu predati i u svim župama diljem Hrvatske;
online uplatama na www.caritas.hr.

Poziv na pomoć gladnima u Africi uputio je međunarodnoj zajednici i papa Benedikt XVI. “Velikom zabrinutošću pratim vijesti koje stižu iz dijela Afrike, takozvanog Afričkoga roga, napose Somalije, koju je pogodila užasna suša, a neke krajeve i vrlo jake kiše, što je prouzročilo humanitarnu katastrofu. Želio bih da ojača međunarodna mobilizacija radi brzog slanja pomoći našoj braći i sestrama koji su u velikoj kušnji, a među njima su i mnoga djeca. Neka ne ponestane naše solidarnosti s trpećim stanovništvom i stvarne potpore svih osoba dobre volje”, poručio je Sveti Otac iz Castel Gandolfa.

Hrvatski Caritas, kao i u dosadašnjim akcijama pomoći za potrebne na međunarodnom planu, prikupljena će sredstva dostaviti putem svoje međunarodne mreže, Caritasa Internationalis. (ika / gk)