Hodočastili vjernici Karlovačkog i Svetonedjeljskog dekanata

Ovog su vikenda, 26. i 27. lipnja, u Svetištu Majke Božje Bistričke održana hodočašća  Karlovačkog i Svetonedjeljskog dekanata.

Središnje misno slavlje u subotu, za karlovačke hodočasnike, predvodio je prelat dr. Juraj Batelja. Nedjeljno hodočašće bilo je u znaku Svete Nedjelje, a misu je također predvodio prelat Batelja.

U svojoj homiliji dr. Batelja ističe važnost božjeg nauka: „Božja riječ ovdje u domu Majke Božje Bistričke omogućuje nam uočiti ljepotu i zahtjevnost Kršćanskog puta, prepoznati i usporediti različite životne pozive.  Omogućuje nam uočiti i ispravno vrednovati vlastiti životni poziv“.

Prema riječima prelata Batelje čovjekov životni poziv ima dublje i šire značenje od zvanja i zanimanja: „Čovjek mora izabrati način života po kojem će najbolje ostvariti smisao svoga života. To znači biti u službi drugoga. Izvršavati volju Božju u svom životu.”

Ovu bitnu oznaku čovjekova života, dr. Batelja opisuje i kroz ljubav Majke Božje Bistričke, jer majka je ta koja nas često vodi na pravi put. Tako je ona vodila i Isusa: „Tko bolje poznaje Isusov život od njegove Majke Marije? Zato tebi upućujemo nekoliko riječi Majko kraljice i zaštitnice naša, jer ti dođosmo ovdje kao tvoja djeca da nas vodiš.“

Idućeg vikenda, 3. i 4. srpnja, u Svetištu Majke Božje Bistričke na rasporedu je zavjetno hodočašće grada Varaždina.

RMB